Bir önceki yazımızda, Kahramanmaraşlı yatırımcılarımızı, bankaları, teşvikle büyüyen ve gelişen, ekonomisi canlanan, insanların yaşam standardının yükselmesi bir yana, işsizlik de o oranı da azalmış, toplumsal olayların önüne geçilmişti.

Bunda yatırımcılarımızın, iş adamlarımızın rolü büyüktü, büyüktü çünkü aldıkları teşvikli kredileri olumlu ve yerinde kullanmışlardı.

Buraya kadar sıkıntı yoktu.

Kentin tüm giriş ve çıkışları fabrikalarla dolunca, KAVLAKLI’daki Organize Sanayinde de yer kalmayınca, yatırım için heveslenen, fırsat arayan işadamları, gözünü komşu illere diktiler. Dün örnek vermiştim, sayın Hasan Hüseyin Dinçer Aksaray’a, Kadir Kurtul Diyarbakır’a, (ancak bir hatırlatmada bulunayım, sayın Kurtul sayın Cumhurbaşkanımızın ricası üzerine yatırımını Diyarbakır’a kurmuştu), Hanefi Öksüz Aydın’a, Atıf Şirikçi de Kayseri’ye fabrikalarını kondurmak zorunda kalmışlardı.

Yer yoktu, yer!

*

Yukarıdaki satırlar, dünün özetiydi bir anlamda.

Şimdi gelelim fasülyenin nimetine…

Her fırsatta komşu Gaziantep’i örnek göstermekten, yazmaktan gına geldi, biliyorum ve farkındayım. Zaman zaman buna mecbur kalıyoruz ya da bırakıyorlar.

Bırakanlar utansın!

Unuttum, dünkü yazımda Pazarcık’taki 7 bin dönümlük hazine arazisinin de OSB için uygunluğu zamanında konuşulmuş, onay görmüştü. Ancak hayata geçmedi, geçirilemedi. Bu ayıp da bize yeter!

Derken, akşam oldu erken misali, şimdi Pazarcık’ta yine 25 bin dönümlük bir hazine arazisi mevcut. Projesi, planı her şeyi hazır, mevcut. Bu meselede, bu projeden Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Hayrettin Güngör’ün de bilgisi var.

Ekonomik nedenler, kaynak kıtlığı, bazı projelerin hayata geçmesini engelliyor. Amenna! Dileriz geçici olur, dileriz yatırım adına, işadamları adına yeni ve umut verici gelişmeler yaşarız.

*

Evet, Pazarcık’taki, Gaziantep sınırına yakın yerde, 25 bin dönümlük hazine arazisi var. OSB için uygun. Tarıma elverişli arazi değil, onun da altını çizelim.

Kulağıma geliyor, ‘uzak’ deniliyor. Neresi uzak. Komşu şehirlere giderken, Ege’de tesis kurarken uzak olmuyor da, kendi ilçemizdeki alana bir OSB kurmak mı zorunuza gidiyor, uzak sınıyorsunuz?

Gaziantepli bekliyor. Ona da yakın. Ama nedense bize uzak, öyle mi?

Proje hazır, imkân var, ama para yok.

Yani, un var, şeker var, yağ var, ama helva yapacak zaman ve zeminde sorun var!

Pazarcık’taki 25 bin dönümlük alana kurulacak ya da kurulması gereken OSB alanını kaçırmayın derim!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol