banner1482

Dün haberini bu başlıkta vermiştim. Akşam üzeri aradığında, söz ve sakaldan söz etmişti ama Allah yalanı sevmez, net sesini alamadığım için söylediğine bir anlam verememiştim. Konuşmamızdan on dakika sonra haberini girdiğimde, ne demek istediğini öğrenince,  hem gülümsedim,  hem de sakalın kendisine yakıştığını söyledim.

“Düne kadar sakalımız yoktu ki, sözümüz dinlensin. Şimdi sakal bıraktım, inşallah bu saatten sonra sözümüzü dinlerler, tutarlar!” demişti.

Tabi sakal işin esprisiydi. Bu şehrin tüm sorunlarına vakıf olma ötesinde bunları dile getiren, meclisteki sesimiz ve atan yüreğimiz olana sayın Ali Öztunç, babasını toprağa verdikten sonra sahalardaydı. Zaten sahalardan hiç inmemişti, eksik değildi.

Şimdi yeni yüzüyle bir kere daha sahaya çıkmış ve en önemli meselemiz olan havaalanına bir kere daha değinerek, yine gündemi yakalamıştı.

*

Pazartesi günü Kahramanmaraş’a gelecek olan CHP Milletvekili sayın Ali Öztunç’un kamuoyunda bir karşılık var. Parti tabanında da. Ona oy vermeyenler bile icraatlarını, çıkışlarını, kentin sorunlarına eğilmesini takdirle karşılıyor, ‘keşke belediye başkanı olsaydı!’ diyenler bile çıkarken, yeniden sahalara dönüş ifadesini kullanmam bile yanlıştı, ona hakaretti aslında.

Çünkü sahalardan hiç inmemişti. Sadece babasının vefatı (bir kere daha başsağlığı diliyorum, mekanı cennet olsun!) ardından kısa süre ara verdiği siyasi çalışmalarına yine kaldığı yerden devam ederken, kentin kanayan yarası haline gelen havaalanı meselesin bir kere  daha gündeme getirmeyi başarmış, kamuoyunun gazını almış ve takdir toplamıştı.

Millet isyan noktasında bu meselede.

Sivil toplum kuruluşları ruhsuz, heyecansız, duyarsız ve tepkisiz.

Bürokrasi zaten söylemeye gerek yok.

Millet yazın da olsa, kışın yağmur ve soğuğunda da olsa bugün için dahi Gaziantep’e giderken, Gaziantep’ten Ankara ve İstanbullara uçarken, çektiği eziyeti, işkenceyi görmek, duymak istemeyenlere inat, Ali Öztunç yükselen ses, değer olarak halkın gönlünde taht kurmayı sürdürüyor.

*

Milletvekilinin, özellikle muhalefet olanların, iktidar partisinin gündeme getiremediği, söyleyemediği, konuşamadığı sorunları cesurca, yüreklice gündeme taşıması bugüne kadar bu şehirde görülen bir şey değildi.

Ancak Allah yalanı sevmez, geçtiğimiz dönemde MHP milletvekilimiz sayın Mesut Dedeoğlu da mecliste verdiği soru önergelerini kitap haline getirmiş, aslında bir rekor kırmıştı.

İnancım odur ki sayın Öztunç, Dedeoğlu’nun da rekorunu egale etmiş desem, yanılır mıyım acaba?

Evet, bu meselede yerelde olduğu kadar Ankara’da bir tepkisizlik, ilgisizlik var. Bu kesin! Hava muhalefetini bahane edenler, günlük güneşlik havada uçakların neden inemediğini, neden kalkamadığını sorduğunda, karşısında muhatap bulamazken, varsa teknik kusurlar, arızalar, bunları kamuoyu ile paylaşmak yerelin sorunu.

Ama kimsede ses seda yok, tık yok!

*

Uçakların iniş ve kalkışları sık sık iptal ediliyor.  Vatandaş mağdur, vatandaş perişan. Üstelik de insanların zamanla yarıştığı günümüzde, çekilen işkenceler, artık illallah dedirtmeye başladı.

Pist uzadı, yeni bina yapıldı ama zihniyet, sistem, kurallar, uçakların geliş gidiş saatleri ve günleri rayına oturmadı. Vatandaşın illallah demesi bundan.

İyi ki Ali Öztunç var da, sesimiz duyuruluyor, mesele gündeme geliyor.

Yoksa vay halimize, ki vay!

Teşekkürler sayın Vekilim. Son sözüm, sakal da yakışmış hani.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol