Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ZEYTİN AĞAÇLARINA KIYMAYIN!
 Kahramanmaraş’ın batı kesiminde, 50 ile 100 yıl arasında meydana gelen kaplama zeytin bahçelerinin yerine apartman ve site yapılırken zeytinlerin kesilmesini çok yanlış olduğunu, belirten Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu; Türkiye’nin en kaliteli, zeytinleri Kahramanmaraş’ta yetiştiğini söyledi.  Müdür Emiralioğlu, zeytinin Anavatanın Kahramanmaraş olduğunu ve Ege bölgesine bizden sonra gittiğine işaret ederek, “Ancak ne var ki Kahramanmaraş yıllarca zeytini ihmal etmiştir. Zeytin ağacı geç yetişen çok uzun yıllar yaşayan bir ağaç bir ağaç kökleri yaygın olduğu için sökülüp başka yere dikilmesi halinde biten bir ağaç olup, özellikle Kahramanmaraş’ın batı bölgesindeki zeytin ağaçları kesilme yerine sökülerek başka yerlere dikilmesi gerekir” dedi.

 

GAZETECİLERE ÖZEL AÇIKLAMA

 

Gazeteciler, Bekir Doğan, Mehmet Fiskeci, Neşe Yıldızhan, Adem Gemci, Halil Hınaz, İsmail Koyuncu ile sabah çayında bir araya gelen İhsan Emiralioğlu; ”Büyükşehir Belediyemizle birlikte belediye destekli tüplü zeytin fidesi dağıtımı planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde dağıtımını yapacağız, bununla birlikte Kahramanmaraş zeytini bugün belki az ama kaliteli zeytini var, kaliteli zeytinyağı çıkıyor, Kahramanmaraş zeytin yağı üzerine yağ yoktur,” diye konuştu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol