Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR dizi MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK

Bu haber kez okundu.

VİETNAM'A MARAŞ DONDURMASI GÖTÜREN TEK USTA; YAŞAR KUŞÇU
 Bu nedenle, uzakdoğu'nun en gözde ülkelerinden Vietnam'a senelerdir saldırdı, senelerdir bu ülke topraklarında savaş çıkartıp, galip gelmek istedi, hatta Rambo filmlerine bile konu olduysa da, başarısız kalıp geri çekilmek zorunda kaldı.



Amerika belki Vietnam'ı alamadı ama bir Maraşlı dondurma ustası, yaklaşık bir yılını verdiği bu uzakdoğu ülkesinde dondurma ile insanların gönlünü fethetmeyi başardı. 39 yaşındaki dondurma ustası Yaşar Kuşçu, (ki halen Kervanhan'da çalışıyor) 8 yaşından beri bu sektörün içinde. Dünyada Amerika'yı yenen tek ülke Vietnam'ın Haci Minh City (Saygon) kentinde çikolatalı, sade ve yeşil çaylı dondurma zevkini aşılamış.

KIZININ HASRETİNE DAYANAMADI



Kışın yaşanmadığı, bu yüzden dondurma tüketiminin çok olduğu başkenti Hanoy olan Vietnam'a Maraş Dondurmasını ilk götüren Yaşar Kuşçu, "Dondurmamız çok rağbet görürdü. Uzun kuyruklar oluşurda işyeri önünde. Yetiştiremezdik. Yaklaşık bir yıl kaldım, daha fazla kalmak isterdim ancak 7 yaşındaki kızım  Duru Rüveyda'nın hasretine dayanamadım" dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol