Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

 VERİLMEYECEK HESABIM YOK!
 KSÜ Rektörü sayın Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin bize verdiği cevap şu oldu; “Ben siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Göreve geldiğim günden bu yana, üniversitemize 49 yeni bölüm açıldı ve bunlardan 25 yeni bölüme öğrenci aldık. Öğretim elamanı eksikliklerinin hızla giderilmesiyle pek çok yeni bölüme de öğrenci almaya devam ediyoruz. Sadece 2017-2018 eğitim-öğretim yılında yeni bölümlere öğrenci aldık. Bu bölümler;

Eğitim Fakültesi. İlköğretim matematik öğretmenliği, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, sosyal bilgiler öğretmenliği bölümleri. İlahiyat fakültesi. İlahiyat Arapça bölümü. Orman fakültesi. Orman endüstri mühendisliği bölümü. Ziraat fakültesi. Biyosistem mühendisliği bölümü. Afşin Sağlık Yüksekokulu. Çocuk gelişimi bölümü. Pazarcık Meslek Yüksekokulu. Adalet ve çağrı merkezi hizmetleri bölümü ve Türkoğlu Meslek Yüksekokulu. Lojistik bölümü…”

AÇILIŞA CUMHURBAŞKANI GELECEK Mİ?

Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’ye sorduk: “Sayın Rektörüm. Yeni akademik yılı ve bazı yeni açılan-açılacak olana birimlerin açılışı için Cumhurbaşkanımız şehrimize ve üniversitemize teşrif edecekler mi?”

Daha önceki sohbetimizde de 2017-2018 akademik yılı açılışı için davet ettiklerini söylemişti. Rektör Deveci, bu konuda; “Sayın Cumhurbaşkanımıza yeni akademik yılı açılışına davetlerimizi ilettik. Kendisinden de şifahi söz aldık. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile de gerekli yazışmalar yapıldı. Programlarının uygun olması halinde katılımlarını bekliyoruz. Bu durumdan hem Kahramanmaraş halkı, hem de biz üniversite camiası olarak büyük bir onur duyarız. Sayın cumhurbaşkanımızın Üniversitemizi ziyaretleri için gerekli bütün hazırlıkları büyük bir itina ile yapıyoruz. İnşaatı devam eden projelerimizin ziyaret tarihine yetişmesi için yüklenici firma yetkilileriyle birlikte olağanüstü bir gayret gösteriyoruz. İnşallah sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla kongre merkezi, kütüphane, KSÜ merkez camii, 2. Çarşı gibi yapımlarında sona yaklaştığımız projelerin açılmışlarını gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize ve Üniversitemize yapacağı ziyaretlerin, hem Kahramanmaraş’ımızın hem de KSÜ’de son 3 yılda gerçekleştirdiğimiz önemli çalışmalar ve ilerlemenin tanıtılması açısından da önemli bir fırsat olacağına inanıyoruz” dedi.

ÖĞRENCİ SAYISI VE RAKAMSAL HEDEFİ

Bu soruyu her ziyaretimizde sorduk, soracağız. Kendi döneminde, üniversitemize yerleşen-yerleşecek olan öğrenci sayısında rakamsal bir hedefi var amıydı, bu rakam kaç olabilirdi?

Göreve geldiği günden bu güne kadar, yıllara göre kayıtlı öğrenci sayısına bakıldığında, üniversitemize kayıtlı öğrenci sayılarında, ortalama 4 bin civarında bir artış gözlemleniyordu. Buna göre;

2014-2015’de kayıtlı öğrenci sayısı  : 29.946

2015-2016’da kayıtlı öğrenci sayısı : 33.984

2016-2017’de kayıtlı öğrenci sayısı : 37.107

2017-2017’de kayıtlı öğrenci sayısı : 43.000 bin olurken, önümüzdeki yılda da bu sayının 49 bine ulaşacağına inandıklarını söyledi.

BARINMA VE YURT SORUNU ÖNEMLİ

Öğrencilerin en büyük problemi, kâbusu adeta barınma ve yurt meselesi. Yeni akademik yıl açılırken, üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerin barınma-yurt sorunu var mıydı, bu konuda neler söylemek istiyordu. “Aslında bu sorunun muhatabı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) olsa gerek. Madem sordunuz, o halde şöyle bir bilgi paylaşımında bulunabiliriz. Öğrencilerimize, üniversitemiz yanında ve şehir merkezinde bulunan devlet yurtları ile yoğun olarak yerleşme çevresinde ve şehir merkezinde bulunan çok sayıda özel apart, pansiyon ve yurtlar ile güvenli ve konforlu bir barınma imkanı sunulmaktadır. İlimizdeki devlete yurtlarının (KYK) kapasiteleri ise;

Avşar Yerleşkesinde 1.000 kız,

Karacasu Yerleşkesinde 1.100 erkek,

Kahramanmaraş şehir merkezinde 2.400 kız,

Elbistan Yerleşkesinde 300 kız ve 570 erkek,

Afşin Mahzuni şerif Yerleşkesinde 180 kız ile Göksun Arslanbey Yerleşkesinde 300 kız ve 240 erkek kapasiteli öğrenci yurdu imkânı bulunmaktadır” diye konuştu.

HAKKINDA, BASINDA ÇIKAN HABERLER

Son günlerde yerel basında haberleri çıkıyordu, mesele neydi, neden gündemdeydi? Sorumuz şu oldu; “Sayın Rektörüm, üniversitemiz ve zat-ı alileriniz hakkında basında çıkan olumsuz haberlerle ilgili neler düşünüyorsunuz?”

Gülümseyerek verdi cevabı; “Biz, bir bilim yuvası olan üniversitemizle ilgili basın ve medya ortamında tartışmayı uygun bulmuyoruz. Gerek Üniversitemiz, gerek şahsımla ilgili konularda usulünce talep edilen bilgileri muhataplarına yine usulünce veriyoruz. Bizler üniversitemizdeki faaliyetlerimizin legal, şeffaf ve hesap verilebilir olmasına özen gösteriyoruz. Onun dışında direkt bizimle alakası olmayan söylemleri ve dedikoduları muhatap almıyoruz. Bizi üniversite olarak bilin üretmeye çalışıyor, ülkesini, milletini, dinini, devletini seven ve bu uğurda çalışacak nesiller yetiştirmeye gayret ediyoruz.

Kurum olarak basında yer alan her türlü iddiayı araştırıyor, gerekirse soruşturma başlatıyoruz. İhmal ve kusur varsa, gerekli yasal işlemleri yapmaktan hiç çekinmedik, çekinmiyoruz.”

DENETİM, ŞEFFAFLIK MESELESİ

Rektör Durmuş Deveci, üniversitenin, YÖK ve Sayıştay gibi ilgili kurumlar tarafından denetlendiği bir kurum olarak ifadesinden sonra, denetim konusunda şu son açıklamalarda bulundu: “Herhangi bir birimimizde olabilecek ihmal-kusur ve yanlışlar, YÖK ve Sayıştay’ın yapabileceği denetimlerle de mutlaka ortaya konulur ki, böyle bir durumun oluşmaması için kurumsal olarak azami gayret sarf ediyoruz ve gerekli tüm tedbirleri büyük bir titizlikle alıyoruz. Şunu bilmenizi isterimi ki, hesabını veremeyeceğimiz hiç biri faaliyet ve uygulamamız yoktur.

Burada şunu açıkça vurgulamak gerekir, basın, kamuoyu adına sorular sorabilir, araştırma yapabilir. Lakin iftira üzerine delilsiz-mesnetsiz iddiaları gündeme taşımak, bu şehre ve bu şehrin üniversitesine zarar verir. Bizler bu makamlarda geçiciyiz, ama KSÜ bu şehrin üniversitesidir. Hiçbir dayanağı olmayan, belirli kesimlerin telkinleriyle yapılan ısmarlama haberler, yılların birikimine ve üniversitenin saygınlığına zarar verir. ‘çamur at izi kalsın’ anlayışıyla çirkin yakıştırmalarla dolu iftiralarla bu saygın eğitim kurumuna zarar vermeye kimsenin hakkı yoktur. Ortada bir suç, kusur ve ihmal varsa, devletin ilgili birimleri gereğini yapar. Değerli basın ve medya temsilcilerimizden de bu hassasiyeti dikkate alarak haber yapmalarını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Rektör sayın Durmuş Deveci’ye bu özel röportajı ve bilgilendirmesi için teşekkür ediyoruz.

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol