banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

VEFANIZI GÖNLÜME YAZDIM!

Vefa, sadece İstanbul’da bir semt adı değil.  Unuttuğumuz, oysa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir haslet. Ekmek kadar, su kadar, hava kadar ihtiyacımız olan vefa’yı unutan kitlelere bu toplantı vesilesiyle hatırlatmak adına, dostları ile bir araya gelen Mehmet Sabancı, yine birlik-beraberlik mesajı verdi.

Geçen hafta sonunda, Armadaş bitişiğindeki ROBERT’S COFFEE’de, 30’a yakın gönül dostları ile buluştuğunda, onları ağırlarken bunun organize edilmiş bir yemek olmadığını, sadece abilik duygusunu hatırlatmak,  farkındalık oluşturmak, niyetinin Maraş’a bir farkındalık algısını hissettirmek olduğunu söyledi.

BU YEMEK, ALİ RIZA ABİMİN ŞEREFİNE!

Ali Rıza Büyükdereli, bu kentin akil insanlarından. Tanınmış işadamı, çırçır işletmecisi. Ama abi, ama baba adam. Mehmet Sabancı ile siyaset üstü bir dostluğu var. Aradan seneler geçse de, bu gönül bağı hiç kopmadı, aksine daha da güçlendi.

Sabancı, işadamı ve siyasetçi. Geçmişte Anavatan gibi köklü bir partide üst düzey yöneticilik yaptı. Ancak bugün kulvarını AK Partiye çevirdi. Başbakan sayın Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı sayın R. Tayyip Erdoğan’ın üslubunu doğru ve yerinde bulduğunu söylerken, dost görünümlü, gerçeğe ve doğruya sırtını dönenlere de saygı duysa da, yaşadıkları, başından geçenler ve siyasi-iş adamlığı tecrübesi, onu daha da olgunlaştırmış.

Sabancı, “İş dünyasında yer aldık, siyasette de. Düştük kalktık, indik. Ama hamdolsun dimdik ayaktayız. Biz manevi zenginlikten, itibardan yanayız. Bu yemek de değerli büyüğüm Ali Rıza abimin şerefine!” diyerek Büyükdereli’yi yüreğinde ödüllendirdi.

HEPİNİZE BİR VEFA BORCUM VAR!

Devam etti, “Benim size olduğu kadar, sizin de bana vefa borcunuz var diye düşünüyorum. Bu yemeğin adı da vefa yemeği zaten. Unuttuğumuz, hasret kaldığımız, özlem duyduğumuz o vefa var ya, işte onun şerefine bu yemek. Bu bir gelenek olsun, örnek olsun istiyorum. Vefa yemeklerimiz, vefa çaylarına dönsün. Hayatta her şeyi unutuyoruz belki ama vefaya gelince, orada duruyoruz. Zira vefa önemli. İnsana vefasını unutmamalı” dedi ve ekledi, “Ben sizin vefanızı gönlüme yazdım, nakşettim!”

Ara ara konuşurken, özeleştiride de bulundu. ‘Yanlışlarım olmuştur, insanım, beşerim, hata yaparım. Ama vefa konusunda kimseye vefasızlık yapmadım” diye konuştu, sonra da yemeğe katılan misafirleri tek tek tanıttı, daha güzel günlerde birlikte olmak dileğini yineledi.

EMİROĞLU; “ÖNCE İNSAN OLMAYI ÖĞRENMELİYİZ!”

Bunu söyleyen, Ankara bürokrasisinin önemli ismi Süfyan Emiroğlu idi. Kendini tanıttı. Önce insan diyor, sonra da sevmeyi, vefayı da bunların üzerine kaynak olarak ekliyordu. Ankara’da Maraşlılarla bir araya geldiklerinde, ‘Maraş için ne yapabiliriz’in tartışmasını yaptıklarını kaydetti, “Bu memleket güzel. Ama bu şehir, bürokratlarına, bürokratları da şehrine sahip çıkmadı. Bu konuda eksikliklerimiz var” ifadesini kullandı.

Emiroğlu’ndan sonra sözü belediye meclis üyesi Muharrem Erantepli aldı. Dönem arkadaşı olduğunu, farklı siyasi partilerde görev alsa da, dostluklarının daim olduğunu anlattı, Sabancı’nın davranışlarını hep örnek gösterdiğini belirtti, “Bu şehrin hep bir bileni olmuştur” cümlesini sarfetti.

Yeniden söz alan Sabancı, 30 Mart mahalli seçimleri arefesinde, Onikişubat Belediye Başkan aday adayı olduğunda, anketlerde ve temayülde birinci olduğunu hatırlattı.

MARAŞI, MARAŞLILARDAN DAHA ÇOK SEVDİM

Ali Cilve bu kentin akil insanlarından. As Beton sahibi. Siyasetçi, işadamı. 1978 yılında Maraş’a gelmiş, yerleşmiş ve Maraş’ı da Maraşlılardan daha çok sevdiğini söyledi.

Bir bilinen gerçeğe parmak bastı Cilve, şunu söyledi; “Benim içimde hep ukde olarak kaldı. Maraş’ın bir abisi olmadı, Ankara’da bir bürokratı olmadı. Bu nedenle de Maraş olması gereken yerde değil.”

Bunu Dr.Mustafa Gül’ün bir başka gerçeğe parmak basması takip etti, “Biz teşhisi koyduk, artık tedaviye geçmeliyiz” sonra da üstad Necip Fazılın, ‘Maraşlılar aslana benzer ama yalnız gezerler’ veciz sözünü hatırlattı.

 Son olarak, emekli Ahmet Gülnar söz aldı, uzun bir konuşma yaptı, dostlukların, vefanın önemine ilişkin dini vaazda bulundu, sonra da bereket duasını yaptı. 

Katılımcılar, bu yemekli toplantı için Sabancı’ya teşekkür ettiler.



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol