banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

SÖZ VERDİK, TUTUYORUZ!
 Sıra dışı yaptığı hizmetlerle ilçesinin çehresini değiştiren, halkın yaşam standartlarını yükselten Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı Necati Okay: “Artık ilçemizin taşı toprağı altın haline geldi”  ifadesini kullanırken, gün sayan ve temelinin atılmasına sayılı günler kalan Külliye için de ihale gününü beklediklerini söyledi.

Hizmette çok hızlı gittiklerini, bazen geriye dönüp baktığında kısıtlı bir bütçe ile kısa sürede bu kadar hizmeti nasıl yaptığına kendisinin bile şaşırdığını ifade eden Başkan Okay; “Artık Dulkadiroğlu’nun taşı toprağı altın. Söz vermiştik, ilçemizi cazibe merkezi yapacağız diye. Sözümüzde durduk ” derken, verdiği sözleri yerine getirmenin mutluluğunu da yaşıyordu.

Seçimlerden önce en önemli vaatlerinden biri olan Kamu Külliyesi’nde sona gelindiğini söyleyen Başkan Okay: “Belki uzun zaman aldı ama bitti ve gün sayıyoruz. Seçim taahhütlerimizden en önemli projeydi. Kamu hizmet binalarını çevreleyen, içine alan külliye için çalışmalar uzun sürdü. İmarla ilgili sorunlar vardı, çok şükür sonuna gelindi. Bu bir kazan kazan' projesi oldu.

Toplam 59 dönümlük alan içerisine inşa edeceğimiz külliye meselesinde zamanı bol kullandık. Proje ihalesi de bitti, yakında da projeyi teslim alacağız. Şimdi ihale gününü bekliyoruz. Öyle umuyorum ki, kısa sürede bitireceğiz ve hizmete açacağız. Biz sadece belediye hizmet binası değil, külliye yapıyoruz. İçinde kaymakamlık, emniyet, tarım ilçe müdürlüğü ve kültür merkezi de olacak. Yoksa külliye olmaz. İşin mutfak tarafı bitti, Allah nasip ederse o binada hizmet vermek istiyoruz.

Bir başka düşüncemiz, külliye bitişiğine bir de gençlik merkezi inşa etmek. Ve büyükşehir tarafından yapılacak olan 1.600 metrelik bir bulvar, bölgenin çehresini değiştirecek. Söz vermiştik, Dulkadiroğlu ilçesini cazibe merkezi yapacağız diye. Bu sözümüzü tutmak zorundayız. Çünkü Dulkadiroğlu ilçesi artık altın oldu. Hal böyle olunca özel sektör de gelecek, bu ilçede yatırımlar yapacak. Bu sinerji sayesinde mahallenin ve halkın yaşam standardı yükselecek. Artık gündemimizde parke, yol, kaldırım kalmadı. Zaten altyapı çalışmalarını bitireli olmuştu” dedi. 

ALINAN 4 TARİHİ KONAK VE MUTFAK MÜZESİ

Tarihi konakları ve sokakları tekrar canlandıracaklarını ifade eden Başkan Okay: “Tarihi ve sit alanında çalışmak zor. Biz ilçemizdeki tarihi zenginliklerin farkındayız. Bu zenginliklerimizi de gün yüzüne çıkartmak, günümüze kazandırmak bizim görevimiz. İlçemizdeki 4 tarihi konağı satın aldık. 3'ünü müze yapacağız ki, bunlardan biri de 'mutfak müzesi' olacak. Diğer konak da belediyenin hizmetinde olacak. Bu bölge bizim zenginliğimiz. Konakları tarihi dokuyu koruyarak onarmak yanında, tarihi sokaklarda da iyileştirmeye gideceğiz. bu çalışmalarımız Mart ayı içinde başlayacak. Ödenekleri de çıktı, hazır. Mesela Bahtiyar Yokuşu bunlardan bir örnek. Turistler geldiğinde, rahatlıkla tarihi dokuyu gezecek, bölgenin zenginliğinin farkında olacaklar. Bunlar için rahatlıkla dolaşabilecekleri alanlar yaratacağız. Bu işlerin plan, proje bölümleri de tamamlandı.

MUTFAK MÜZESİNİ SORDUNUZ.

Şehir olarak zengin bir mutfak kültürüne sahibiz. zamanla bazı yemek çeşitlerimiz, kültürümüz unutuldu. Yeni nesil eskiden analarımızın, nenelerimizin soframıza getirdiği yemekleri bilmezler. Bizi bunları yeni nesille tanıştırıp, yemek kültürümüzü unutturmayacağız. Yani kısacası, yemek kültürümüz kayıt altına alınacak, yeni nesle unutturmamak ve sevdirmek. kısa zamanda da onardığımız ilk konakta, bu uygulamayı hayata geçireceğiz...” diye konuştu.

DAHA İYİ HİZMET İÇİN ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ

Hizmette kaliteyi artırmak ve zaman kaybı yaşamamak için Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesiyle iş birliği protokolü imzalayan Başkan Okay, "Kısıtlı bütçeyle daha hızlı ve daha fazla nasıl hizmet edilir? Çok deneyimli hocalardan personelimiz eğitim alacak. İmkânlarımızı daha iyi kullanabilmek, marka şehrimizi eğitimin ışığından yararlanarak oluşturmak amacıyla bu protokolü imzaladık. Eğitimler yarın başlayacak, çok faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

ÖNCELİKLİ HİZMETLER BİTTİ ŞİMDİ SIRA KALICI HİZMETLERDE

Altyapı çalışmalarının bittiğini, artık kalıcı ve yaşam standardını yükselten hizmetlerin başladığını söyleyen Başkan Okay, bir bir müjdeler verdi ve şu açıklamalarda bulundu:

“Klasik belediyecilik dediğimiz, vatandaşımızın olmazsa olmazı işleri biz bitirdik sayılır. Bundan sonra kalıcı eserlerle ilgili çalışmalarımız var. Tabi bu projelerimizde de yaklaşık iki yıldan fazla çalışmalarımız söz konusuydu. Şimdi bu projelerimizin bir kısmı ihale aşamasında, kimi ihale edildi, bir kısmı da bitmiş durumda. Kısaca bu projelerimizden bahsedecek olursak; öncelikle bizim bölgemizin kültürel ve sosyal altyapısı ile ilgili sorunlarımız vardı.

Düşünün, Dulkadiroğlu İlçemizde Sabancı Kültür Merkezini saymazsak, toplantı yapılabilecek büyük bir salonumuz yoktu. Sadece düğün salonları var. Bölgemizde büyük salonları bulunan kültür ve gençlik merkezlerine ihtiyacımız var. Şimdi bizim Kamu Külliyesi alanında yerini ayırdığımız bir kültür merkezimiz hazır. Bunla ilgili avam projemiz hazır, detaylandırılıyor. Biz Dulkadiroğlu Belediye binasına başlar başlamaz, kültür merkezi projemiz de hazır olacak. Kısa zamanda da ihale edeceğiz.

Bunun dışında bölgemizdeki gençliğin standartlarını yükseltmek amacıyla gençlik merkezlerine ihtiyacımız var.

ÜÇ AYRI NOKTAYA GENÇLİK MERKEZİ

Üç gençlik merkezi planlıyoruz. Bunlardan birini külliye alanın hemen yanında mülkiyetimize ait olduğu halde ellerinde ödenek olduğu için Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bedelsiz devrettik bu yıl ihale edip yapımına başlıyorlar.

İkincisi Yavuz Selim Mahallesi sınırları içerisinde Namık Kemal pazar yeri dediğimiz yerde. Pazar yerine inşaa ettiğimiz yerin altı yine Pazar yeri, üstü muhteşem bir gençlik merkezi. Doğrusu önce düğün salonu olarak projelendirip ihale etmiştik ancak tekrar iptal edip gençlik merkezi olarak ihale ediyoruz. İçerisinde iki cep sinema, bir konferans salonu, ETÜT merkezleri, küçük spor tesisleri ve kafeler var. Yani modern bir gençlik merkezi olacak.

Üçüncüsü de inşallah Karacasu bölgesinde DOĞAKA ile birlikte yapacağız. Burası aynı zamanda eğitim merkezi de olacak. Farklı konularda gençlerimize eğitim verilecek.

Bu üç gençlik merkezini faaliyete geçirdiğimizde ilçemizin bu ihtiyacını karışlamış olacağız.

ÜÇ AYRI NOKTADA YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZLARI

Yaz atlarında şişme yüzme havuzları getiriyorduk. Çünkü ihtiyaç var. Bölgemizde suyu görmeden, yüzme öğrenmeden büyüyen gençlerimiz var. Çünkü bu imkanları yoktu. Artık bu imkanı da biz sağlayacağız, yüzme havuzları inşaa ediyoruz.

Bunlardan birincisini Yahya Kemal Mahallemizde bitirdik. İkincisini Karaziyaret Mahallemizde yapıyoruz, üçüncüsü için de yer arıyoruz. Bunu da Duraklı Mahallemize yapmak istiyorum. Bu havuzlar yarı olimpik yüzme havuzları. İşletmesini belediyemizin yapacağı bu havuzlarda, Hocalar eşliğinde çocuklarımız, gençlerimiz yüzme öğrenecekler. Mayıs ayı sonu itibari ile bu hizmetimizde başlayacak.

DOĞUKENT’E KAPALI YÜZME HAVUZU

Bilindiği üzere ilçemizin merkezi şuanda Doğukent Bölgesi. Modern yapılanmalar orada. Dolayısı ile de orada standartları yükseltmemiz gerekiyor. O bölgeye de çok güzel bir kapalı yüzme havuzu projemiz var. Muhtemelen iki ay içerisinde ihale edeceğiz. Sadece yüzme alanı değil, bir yaşam alanı inşaa edeceğiz.  İçerisinde fitnes, sauna, yüzme havuzu, restoran, kafeterya bulunan vatandaşımızın hoşça vakit geçireceği büyük bir yaşam merkezi olacak. Doğukent’in hemen arka tarafındaki yamaca inşallah bu yaşam merkezini yapıp vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Böylelikle ilçemizde spor ve kültür altyapısını oluşturmuş olacağız. Bunların bir çoğu 4-5 ay içerisinde ihale edilecek, 1 yılda da bitecek.

Bu yatırımlar kalıcı aynı zamanda bölenin standardının yükseldiğini gösteren hizmetler olacak.

Neden bunlar bu zaman kaldı diyecek olursak. Çünkü öncelikli hizmetleri bitirdik. Yolu, altyapıyı yapmadan bu hizmetleri yapamazdık. Hizmetlerimiz öncelik sırasına göre bir bir hayata geçiyor.

11 MAHALLEYE SOSYAL TESİS

Bunlarında dışında kırsal mahallerimize yaptığımız 11 tane sosyal tesisimiz var. 4 tanesi bitmek üzere. Sosyal tesislerimizin içerisinde ise; 1500 metrekarelik bir arsa içerisinde yüzer metrekarelik kadınlara ve erkeklere ayrı salon, bir kütüphane, birer salon, muhtarlık ofisi, bir yemekhane, abdesthaneler, mescit, kenarlarında sundurmaların bulunduğu bahçesinde oyun gruplarının bulunduğu ve arka tarafında kadınlarımızın ekmeklerini dahi yapabilecekleri ocakların bulunduğu çok amaçlı bir sosyal tesis. İhtiyaç halinde, düğün salonu, taziye evi, toplantı salonu olarak kullanabilecekleri tesisler. Şerefoğlu, Baydemirli, Tevekkeli ve Başdervişli Mahallerinde bu sosyal tesislerin inşaatı bitme aşamasında. Arkasından diğer 7 tanesine başlayacağız. Mart ayı itibari ile de inşallah tek tek açılışlarını yapacağız.

Bu sosyal tesislerle de kırsal alanlardaki standartları yükseltmiş olacağız.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Bir diğer çalışmamız ise çarpık yapılaşmayı önlemek ve kentsel dönüşüm. Şu anda 4 bölgemizde kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız var. Henüz çalışmaların neticelerini almadığımız için bölgeleri açıklamıyoruz. Çarpık kentleşmenin olduğu alanları, mülkiyet durumlarını, sayılarını ve bu bölgelerdeki sit alanlarını belirleme vs. bu verilerin hepsi elimize geldiğinde, inşallah bölgemizde bu dönemin sonunda kentsel dönüşüme de başlayacağız.

TOPLU KONUT ÇOK YAKINDA MÜJDELENECEK

Toplu konut için zaman zaman vatandaşlarımızdan talep geliyor. Neden uzadı deniyor. Hazırlık aşamasında çok titiz çalışıyoruz çünkü inşaat aşamasında sorun çıkmasını istemiyoruz. Yani bir yeri vaat ettiğimiz bir süre varsa o süre içerisinde bitirmemiz gerekiyor. Hemşehrilerimizin bu noktada ihtiyaçlarını biliyoruz. İnşallah cazip fiyatlarla vatandaşımızı konut sahibi yapacağız. Projemiz bitmek üzere, kooperatifimiz kuruluyor. Hedefimiz ilk başta bin konut yapmak ve bu bin konut yaklaşık bürüt 130 metrekarelik konutlar olacak. bu konutların bulunduğu alan içerisinde spor kompleksleri, yüzme havuzları, camisi, çarşısı vs. her türlü sosyal donatıları olacak.  Ocak ayı veya Şubat ayı başlarında ilan edeceğiz. Ve herkes duyacak. Talebe göre de devamı gelecek.

VE GERMENİCİA ANTİK KENT

Germenicia Antik Kent bizim için en önemli arkeolojik zenginliklerden bir tanesi. Az öncede söylediğim gibi bölgemiz arkeolojik ve kentsel sit alanı demiştim. Mozaiklerimiz gün yüzüne çıktı ama bu güne kadar elle tutulur gözle görülür bir çalışma yapılamamıştı. En azından varlığından herkes haberdar oldu. Sonunda Mahir Ünal’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı zamanında 8,5 milyon TL bir bütçe aktarıldı. Bu bölgelerde çıkarmış olduğumuz mozaiklerin etrafındaki evlerin satın alınmasında bu kaynak kullanılıyor. Bizde bu işlerin hızlanması için belediyemize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Kaynak henüz yeterli değil, artırıldıkça da mozaiklerin gün yüzüne çıkması turizme açılması inşallah sağlanacak.

TÜM MAHALLELERİMİZE HİZMET ULAŞTIRDIK

101 mahallemiz var. Bu mahallerimizin hepsine eşit olarak hizmet götürdük. Elbette her mahallenin ihtiyacı farklıydı. Hizmetlerimizde bu yönde oldu. Kırsal alanlarımızın standartlarını şehir merkezine yaklaştıracağız demiştik, şu anda da bu standardı yakalamış durumdayız. Şehir merkezinde ne varsa kırsal alanda da olsun dedik. Az önce bahsettiğim sosyal tesislerimiz de tamamlandığında bu net bir şekilde ortaya çıkacak. Ancak standart yükseldiği için beklentilerde yükseldi artık farklı ve ileriye dönük kalıcı hizmetler sunacağız.”

BAŞBAKAN YARDIMCIMIZ VEYSİ KAYNAK, BİZİM İÇİN BÜYÜK ŞANS

Bürokrasi hizmetleri yavaşlatıyor mu? Sorumuza ise Başkan Okay: “Zaman zaman bürokrasiden şikayet ederiz. Hala belirli hizmetlerin hızlı yapılmasında engel olduğunu düşünüyorum. Bürokrasiden bende şikayetçiyim. Belediyenin bürokrasisinden de vatandaşımızın şikayeti olabilir. Mevzuat böyle olduğu için elimizden bir şey gelmiyor.

Biz özel sektör mantığı ile bakıyoruz hemen çözülsün istiyoruz, ancak mevzuat var yapacak bir şey yok.

Ancak yeri gelmişken şunu da belirtmek istiyorum. Biz bu bürokrasi engelini Başbakan Yardımcımız Sayın Veysi Kaynak sayesinde aşıyoruz. Çok büyük faydasını görüyoruz. Kahramanmaraşlı bir başbakan yardımcısının olmasının avantajlarını faydasını görüyoruz. Daha önce bulamadığımız kaynakları Başbakan Yardımcımızın sayesinde buluyoruz. Belediyemizin rutin kaynaklarının dışında ekstra kaynaklara kavuşuyoruz. Kendisi Kahramanmaraş İçin büyük bir şans.” diye konuştu.

HİÇBİR MAZERETE SIĞINMADAN                                                

2016 yılı ülkemiz için hiçte iyi geçmedi, darbe girişimleri, terörle mücadele, şehitlerimizin acısı ve daha birçok olay. Peki bu olaylar hizmetlerin yavaşlamasına sebep olmuş muydu?

“Hiçbir engeli mazeret saymıyoruz” diyen Başkan Okay: “Sadece 2016 yılı değil, göreve başladığımız günden bu yana verdiğimiz sözlerde aksaklık yaşamadık. Doğrusu ben geriye dönüp baktığımda kısıtlı bir bütçeyle, kısa sürede nasıl hızla ilerledik şaşırıyorum. Biz hiçbir engeli mazeret kabul etmiyoruz daha fazla çalışarak hizmet etmeye de devam edeceğiz” dedi.  

2017 HİZMET YILI OLACAK

2017 yılı beklentilerini ve hedeflerini de sorduğumuz Başkan Okay, bu yılın hizmetle dolu dolu geçeceğini ifade ederek: “2017 yılında anayasa değişikliği ve cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili bir referandum görünüyor. Mart sonu Nisan ayı başı gibi. Bizde kendimizi görevli addediyoruz. Ben Ak Partili bir belediye Başkanıyım. AK Parti ve MHP’nin desteklediği vatandaşa sunacağı bir anayasa değişikliği var. Bizde belediye olarak hemşehrilerimize daha fazla hizmet sunarken, referanduma destek konusunda da üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.

Genel olarak 2017 yılı içerisinde altyapıdan sonra kalıcı hizmetlerimiz net bir şekilde görülecek. Zaten bölgemizin standardı yükseldi taşı toprağı altın oldu. Dulkadiroğlu artık cazibe merkezi haline gelmiş olacak” diyerek sözlerine nokta koydu.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol