Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

SESSİZ MISRALAR ANKARA’DA YENİDEN OKUNDU
 81 şairin bir araya gelerek çıkarmış olduğu şiir antolojisi kitabının tanıtım ayağının yapıldığı etkinlikle İşaret dili ile tercümanları ile katılımcıların dinlemesi sağlandı.

Amaçlarının İşitme engelli derneklerine katkı sağlamak olduğunu belirten Tomurcuk Derneği Başkanı Faruk Bilgili şunları söyledi.

“Program fikir olarak ilk ortaya çıktığında yönetim kurulu üyelerimiz ile çok heyecanlandık ve sessizlerin sesi olma yolunda işitme engellilerin edebiyat alanındaki varlığının farkındalığını oluşturmanın güzel bir hizmet olacağını kararlaştırdık.

Bu programı organize etmekten ve katılımcı şair ve yazarları misafir etmekten çok mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

Bilgili ayrıca şair ve yazarların bir araya gelerek “Yeşeren Düşler” adlı şiir kitabını basılmasına katkı sağlayan Rıfat Kaya, Mustafa Epik’e ve diğer tüm destekçilere teşekkür etti.

İŞİTME ENGELLİLER TOPLUMUN BİR PARÇASI

İşitme Engellilerin adeta izole edilmiş bir dünyada yaşadıklarını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bakan müşaviri Kenan Önalan ise “böyle etkinlikler ile kendi potansiyellerini ortaya çıkaran işitme engelliler toplumun bir parçası olduklarını bizlere tekrar hatırlattılar” diye konuştu.

Öte yandan ANAKENT işitme ENGELLİER derneği Başkan'ı Sinan Yıldırım ise böyle organizasyonları görmekten ve bizzat içinde olmaktan dolayı hissettiği sevinci şu sözlerle ifade etti.

“Bizler İşitme engelliler olarak hayatın her alanında aktif olarak da yer almak için çalışma ve gayret içerisindeyiz. Verdiğimiz bu çabadan dolayı ortaya çıkan böyle etkinlikler bizleri sevince boğdu. Katılan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Katılımcılara sertifikaların verildiği etkinlik destek verenlere plaketlerin takdiminin ardından son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol