Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

MAĞRALI ÖKKEŞ CADDESİ TEK YÖN
 Trafikte, yani ulaşımda tıkanan damarları açmaya kararlı olan Büyükşehir Belediyesi, aldığı radikal bir karar ile günün her saati çileye ve işkenceye dönen Mağralı Ökkeş Caddesini tek şeride çıkartan karara imza attı.

Senelerdir kanayan yaraydı. Bu caddede araç kullanmak başlı başına bir dertti. Caddeye girmek kadar çıkmak da işkenceden farksızdı. Her gün meydana gelen kazalar kadar, sürücüler ve esnaf arasındaki tartışmalar, kavgalar hiç eksik olmaz iken, yerel medya bu caddenin tek şeride inmesi yolunda haberlerini eksik etmedi.

Nihayetinde Büyükşehir Belediyesi, esnafın alış-verişini etkilese de, caddeye giriş ve çıkışları kontrol altına alabilmek, tutabilmek adına tek şeritte karar kılması, özellikle sürücüleri hem rahatlattı, hem de sevindirdi.

ESNAF TEPKİLİ, SÜRÜCÜLER MEMNUN!

Toplu taşıma araçlarının da bu caddeyi yoğun kullandığı gözlemlendiğinde, alınan radikal kararın ne kadar isabetli olduğu bir kere daha ortaya çıkıyor. Ancak esnaf işlerini kaybedecekleri endişesi ile tepkililer.

Özellikle ramazan ayında trafik bu caddede tıkanıyor, araçlar birbirlerine yol verebilmek için adeta cambazlık yapıyor, buna rağmen sürücüler çileden çıkıyordu.

Hatırlanacağı üzere, Hanefi Mahçiçek'in belediye başkanlığı döneminde, yani 15 yıl önce aldığı tek şerit kararı, bu caddedeki esnafın tepkisi sebebiyle iptal edilmiş, çile ve işkence sürüp gitmişti. Şimdi ise özellikle sürücüler bu kararı olumlu bulduklarını söylerken Bakan Erkoç'a teşekkür ediyorlardı.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol