banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

 KIZKALESİ MEDYA GÜNLERİNDE ULUSAL VE YEREL BASIN BULUŞTU
 Erdemli Belediyesi tarafından organize edilen ve 16 il ve 9 üniversitenin katıldığı 3. Kızkalesi Medya Günleri projesi önceki akşam düzenlenen çalıştay programından sonra 2. gününde düzenlenen diğer etkinliklerle devam etti. Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde söyleşiler yapıldı. Erdemli Belediyesi hizmetleri tanıtım filmi ile birlikte, belediye tarafından hazırlanan Erdemli Belgeseli de gösterime girdi. Ulusal basın mensupları yerel gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi. İlk olarak Erdemli Belediyesi hizmet filmi gazetecilerin beğenisine sunuldu.

TOLLU: GAZETECİ DOSTLARIMIZIN DERTLERİYLE DERTLENİYORUZ

Bu bölümdeki program Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun açılış konuşması ile sürdü. Hizmet anlamında Erdemli Belediyesinin Türkiye’nin en önemli belediyelerinden birisi olduğunu vurgulayan Tollu, yaptıkları hizmetlerden bilgiler verdi. Toplumun her kesimine hizmet ürettiklerini kaydeden Tollu, bu proje ile de gazetecilerin dertleriyle dertlendiklerinin altını çizdi. Bu hizmetleri üretirken hiçbir şekilde ayrımda bulunmadıklarını ifade eden Tollu, “hizmetlerimiz iş olsun diye değil, toplumun önceliklerine göre yapılıyor. İhtiyaç olan ne varsa en iyisini yapmaya gayret ediyoruz ve aldığımız ulusal ve uluslar arası ödüller de bunun bir göstergesidir. Toplumumuza ve yaşadığımız şehre hizmet etmeliyiz. Bunu birlikte yapmalıyız. Herkesin emeği sinmeli. Bu düşünceyi ülke geneline yaymalıyız. Gelin el ele verelim ve daha müreffeh bir ülke olma yönünde herkes kendi kentinde bizim gibi bir kıvılcım çaksın. Bu kıvılcımlardan büyük bir ateş çıkacak ve ülkemize işte o zaman büyük hizmetler üretmiş olacağız” dedi.

ERDEMLİ’Yİ 2 BUÇUK MİLYAR İNSANA TANITACAĞIZ

Erdemli Belediyesinin hizmetleri hakkında bilgiler veren Tollu, şunları söyledi:

“Biraz sonra izleyeceğiniz Erdemli Belgeseli filmi standartların üzerinde bir filmdir. Şu an arkadaşlarımız çalışıyor 6 dilde bu filmin çevirisi yapılıyor. Almanca, Rusça, İngilizce, Arapça, Çince ve İspanyolca. Toplamda dünyanın genelinde bu dilleri konuşan tamı tamına 2 milyar beş yüz bin kişiye Erdemli’mizi tanıtacağız. Bu büyük bir hizmettir. Tüm iletişim kanallarını kullanıp, dünyaya Erdemli’mizi anlatacağız. Şu an sizlerle birlikte icra ettiğimiz bu projede son derece prestijli bir çalışma olarak tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Emek veren herkese tek tek teşekkür ediyorum.”

ULUSAL KANAL HABER SUNUCUSU GÜLGÜN FEYMAN: MEDYADA KADIN OLMAK ZOR

Program yerel basın mensuplarıyla söyleşen sunucu Gülgün Feyman, medyada kadın olmanın zorluklarındna bahsetti. Hem habere konu olan kadın hem de kadın medya çalışanı noktasında durum tespitleri yapan Feyman, kadınların bu anlamda çok zorluklar yaşadığını dile getirdi. Feyman böyle bir organizasyon içerisinde yer almaktan son derece mutluluk duyduğunu belirterek bu güzel düşünce için Erdemli Belediyesine teşekkür etti. 

HÜRRİYET GAZETESİ YAZARI ÖMÜR GEDİK: PROJEYİ ÇOK SEVDİM

Programda Hürriyet Gazetesi yazarı Ömür Gedik de bir söyleşi gerçekleştirdi. Tüm sektörler olduğu gibi medya sektöründe de kadınların zorluklar yaşadığına değinen Gedik, bunun için kadına saygı duyulması, kadınların birlik içerisinde olmaları, birbirlerini desteklemesi gibi gerekliliklerin olduğunu vurguladı. Böyle bir projenin son derece önemi olduğunu ifaden eden Gedik, projeyi desteleyeceğini beyan etti.

HABERTÜRK TV GENEL YAYIN YÖNETMENİ VEYİS ATEŞ: ÇOK ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON

Medyada yaşanan zorluklar ve medyanın nasıl algılanması gerektiği başlıkları altında yerel basın mensuplarıyla buluşan Haber Türk Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Veyis Ateş ise söyleşisinde önemli konulara değindi. Basın mensuplarının sorularını tek tek cevaplayan Ateş, medyanın çok zor, yorucu ve kendine her daim çeken bir sektör olduğunu söyledi. Söyleşisinde Haber Türk Televizyonunun yayın politikasından da örnekler veren Ateş, medyada etik kuralar üzerinden de önemli mesajlar iletti. Ateş, “bir ilçe belediyesinin, özellikle de kendi memleketimin bir ilçe belediyesinin böylesi büyük bir organizasyona imza atması çok büyük bir şey. Kutluyorum” diyerek sözlerine son verdi.

GAZETECİLER ERDEMLİ’Yİ GEZDİ

Söyleşi programından sonra 16 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden gelen yerel medya mensuplarına Erdemli’de bulunan “Akkale” antik tarihi kenti gezdirildi. Erdemli’nin tarihi dokusuna hayran kalan gazeteciler, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Kızkalesi Medya Günleri projesi kapsamında düzenlenen özendirme yarışmasının ödülleri ve gala yemeği Kızkalesi Barbarossa Otel bahçesinde gerçekleştirildi. 2016 yılına ati eserlerin yarıştığı yarışma, üniversitelerin iletişim fakülteleri akademisyenleri tarafından oluşturulan seçici kurulun verdiği oylar neticesinde belirlendi. Erdemli’nin bürokrat, iş ve siyaset insanları, ulusal ve yerel gazetecileri buluşturan ödül töreni, ödüllerin dağıtılmasıyla son buldu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol