banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

KARAYOLLARI’NDAN HİZMET ATAĞI
 

Şimdi yakında başlanacak olan güney çevre yolu projesinden söz ediliyor. Bittiğinde ise Büyükşehir belediyesine devredileceğini, bu sebeple büyükşehir belediyesi ile görüşmelerin devam ettiği bilgisine ulaştık.

Son günlerde şehrimizde önemli ölçüde kavşak yapım heyecanı yükseldi. Karayolları bu meselede kararlı ve istikrarlı bir güzergâh çizerken; “Bu yıl Kahramanmaraş’ta çok önemli yatırımlar devre, takiben hizmete girecek. İlkin Arsan Kavşağından başlanacak, sonra ihalesi ve projesi hazır olan Sanayi Kavşağı ki, ihale sürecinde, çalışmaları ve yapımı devam eden, fore kazıkları çakılmaya başlanan Hal Kavşağı, kent içi ulaşımda trafiği ciddi ölçüde rahatlatacak” diyenlere söylenecek Teksöz, teşekkür etmek.

ILICA YOLUNA GELİNCE…

Senelerin ihmali, tatil, sağlık ve turizm mahallemiz Ilıca yolu üzerindeki spekülatör haberlerin ne zaman son bulacağını ilişkin şu bilgilere ulaştık. “Bu yol ile ilgili çok yazıldı, çok konuşuldu. Çok eleştiriler oldu ve hiç gündemden düşmedi. Yakın tarihte yatırım programına alınacak ve dolgulara geçilecek ve 5 tünel ile Süleymanlı-Ilıca yolu otoban gibi olacak, mesafe kısalacak, tehlikeli virajlar öldürülecek. Yol çilesi böylece son bulacak” dediler.

AĞCALI KAVŞAĞINA TEPKİ CEVABI

Bitirilerek trafiğe açılan, ancak üzerindeki boşluk sebebiyle eleştirilen Ağcalı Kavşağına sürücülerin tepkisini, sıkıntısını ve kaygısın karşı bu işi bilenler şu cevabı veriyor; “Eleştirilerin olduğu kulağımıza gelmedi değil. Bu tip projeden komşu Gaziantep’te 2 tane var. Amaç aydınlık olması. Öyle ki, birçok şehirde bu tür üst kavşaklara yönelme var”

KÖRSÜLÜ ÜZERİNE KÖPRÜ

Milletvekili Uğur Dilipak’ın geçtiğimiz günlerde kamuoyuna müjde olarak lanse ettiği Körsulu üzerine yapılacak köprü çalışması ile ilgili; “Doğrudur, böyle bir düşünce var. Tabi bu işler sırayla değil, parayla oluyor. Bölge Müdürümüz sayın Yakup Dost’un bu meseleden bilgisi var ve onaylıyor projeyi. Kısa süre sonra, bir program dahilinde yapılacak, hem mesafe kısalacak, hem de araçların ekonomik ömrü uzayacak” demişti milletvekili.

Son olarak da özellikle güney Batı Çevre yolu üzerine dikilen başüstü levhalar için de hem KSÜ geliş ve gidiş istikametine, hem de Ağabeyli tarafına dikildiğini, bunların sürücüleri uyarma anlamına geldiğini, öte yandan 12 Nisan’da, Valilik’te gerçekleşecek İl Koordinasyon toplantısında, Mersin 5. Bölge Müdürü Yakup Dost’un karayolu çalışmaları, projeleri ile ilgili ayrıntılı bilgi vereceği bilgisine ulaştığımızda, bir teşekkür daha gönderiyoruz.

Tabi ki Karayollarına…

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol