Öne Çıkanlar dizi TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

KAHRAMAN ÖĞRETİM KURSU’NDA PİYES VE MÜZİK ZİYAFETİ

 25 Mayıs Perşembe günü, Kahraman Özel Kurs Merkezinin üst katında gerçekleşen etkinlik, önce Ali Köleoğlu’nun (baba) Erdi Eroğlu’nun (bayan) Selçuk Kalender’in de (sevgili) rolündeki piyes, salondaki öğrencileri gülmekten hem kırdı geçirdi, hem de bol bol alkış aldılar.

Piyes, gerek konusu, gerekse öğrencilerin usta sahnelemesi ile genç beyinlere bir mesaj verirken, aşkın, sevginin paradan, şöhretten daha önemli olduğu anlatılmaya çalışıldı. Doğrusunu belirtmek gerekirse, öğrencilerin oyun yeteneği, usta tiyatroculara taş çıkartır türdendi.

Arkasından, Kurs Merkezinin güzel sekreterlerinden Özlem Gökçe, Muharrem Can Sarıçerçi’nin sazı eşliğinde ‘dostum dostum’ türküsünü seslendirdi ve güzel sesi ve yorumu ile arkadaşlarının takdirini toplamayı başardı.

Bunu, yine kurs merkezi öğrencilerinden Esma Çetinkaya’nın söylediği ‘bir aydoğar akşamdan’ türküsü nefis yorumlanırken, takiben Şerife Göl’ün söylediği ‘saçlarını taramışsın, sarı renge boyamışsın’ türküsü ile salonu dolduran öğrencilere müzik ziyafeti gibi geldi. Bu birbirinden güzel türkü ve Sarıçerçi’nin sazı, öğrencilerin kulaklarının pasını silmeye kafi geldi.

Son türküyü seslendiren ise, kendisi çalıp söyleyen ve ustalara taş çıkartan Muharrem Can Sarıçerçi oldu.

Türkü seslendirmeleri ile birlikte ortaya çıkan gençler oyun oynadılar, felekten bir gün geçirmenin, eğlenmenin tadına vardılar.


MEHMET FİSKECİ’NİN GENÇLERE NASİHATI


Yılsonu eğlence ve bilgi yarışma etkinliğinin konuğu gazeteci Mehmet Fiskeci idi. Etkinliğe özel olarak davet edilen, ancak konuşması için mikrofona davet edilen usta ve Kimlik Gazetesi sahibi Mehmet Fiskeci, gençlere hitaben bir de konuşma yaptı. Fiskeci, “Sevgili gençler, gelecek sizin, yarınlar sizin. Sizler bu ülkenin, yarınların geleceği, umudusunuz. Kendinize güvenin, çok çalışın, çok öğrenin. Ailelerinizin size olan güvenini boşa çıkartmayın. Ben de bir zamanlar sizin gibi bu sıralardan geçtim, ticaret lisesi mezunuydum, ama çok iyi bir talebe değildim. Ticaret lisesini zar zor bitirdim. Öğretmenlerinizi, derslerinizi sevin, yarınların umudu olarak, gelecekte büyük ve ünlü işadamları, ünlü bürokratlar, ünlü siyasetçiler olarak tarihe geçeceksiniz. Belki birileri aranızdan bakan, vali, kaymakam ve başbakan da olacak. Ama çok çalışın, kendinizi sevin, ülkenizi sevin, okulunuzu ve ailenizi sevin. Size inanıyor, güveniyorum. Başarı dileklerimle!” deyince salon alkıştan adeta yıkılır hale geldi.


Sonra bilgi ve kültür yarışmasına geçildi. Geleneksel hale gelen edebiyat-kültür ve bilgi yarışmasının 7’ncisinde öğrenciler yeteneklerini konuşturdular. Yarışma sonunda derece alan gurubun liderine Okul müdürü Mehmet Doboğlu ve sekreter Özlem Gökçe tarafından plaketler verildi.

ŞİİR DİNLETİSİ VE MÜDÜR MEHMET DOBOĞLU’NUN KONUŞMASI

Bilgi ve kültür yarışmasının geleneksel hale gelmesinde emeği ve katkısı olan bir eğitimcinin ‘roza’ isimli şiir dinletisinden sonra, finali yine usta gazeteci Mehmet Fiskeci yaptı. “Bu şiir benim değil, ama bu şiiri size armağan ediyorum” diyerek, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın bir dörtlüğünü okudu.

Gökyüzüm olsan seni bir dağ gibi sevsem,

Her anını yeni bir çağ gibi sevsem,

Sevenler için bu dünyada ölüm yok,

Ölsem de seni bin yıl sağ gibi sevsem…

Kültür yarışması ve şiir dinletisi ve müzik ziyafetinden sonra bir konuşma yapan Kahraman Özel Kurs Eğitim Merkezi Müdürü, beyefendi ve A kalite kişilik Mehmet Doboğlu, öğrencilere seslendi, öğrencileri ile gurur duyduğunu belirterek, “Büyük şairimiz Necip Fazıl Kısakürek’in ölüm yıldönümü olması münasebetiyle, bu etkinliği bu güne denek getirdik. Artık eğitim-öğretim yılının sonuna geldik. Üniversiteli olmak her şey değil, önemli olan insan olabilmektir” diyerek anlamlı bir mesaj gönderdi.

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol