Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPMALI

 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı talimatı ile çevre illerden gelen esnaf temsilcilerinin oluştuğu ortamda, esnafın şikâyetleri ve sorunları masaya yatırılırken, 'herkesin kendi işini yapması' fikri ağır bastı.

13 Ağustos'ta, Gaziantep Nova Otel'de tertip edilen ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığının ev sahipliğini yaptığı istişare toplantısına Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Mersin, Şanlıurfa, Malatya, Elazığ, Mardin, Nizip illerinden temsilciler katılırken, Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Kadir Çalık yaptığı açılış konuşmasında, önce esnafın sorunlarının dinlenmesi, çözüme kavuşturulması anlamındaki istişare toplantısı için bakanlık yetkililerine teşekkür etti, sonra da "Bakıyoruz, son senelerde kendi mesleğini icra eden yok. Herkes sorumluluk alanı dışına çıkmış, kunduracı fırıncılık yapıyor, fırıncı kunduracılık. Tatlıcısı lokantacılık yaparken, bezirgânı unlu mamüller satma derdinde. Biz buna karşıyız. Herkes asli görevini idame ettirmek zorunda. Sonra da diyorlar işte, serbest piyasa diye... Hayır, bunun adı serbest piyasa değil, hak gaspıdır. Lokantacı lokantacılığını, pastaneci pastaneciliğini yapsın!" dedi, Kadir Çalık'ın bu konuşması ayakta alkışlandı.

ESNAF SIKINTILI VE ZOR BİR DÖNEMEÇTEN GEÇİYOR!

Özellikle lokantacılar ve pastaneciler odası temsilcilerinin katıldığı istişare toplantısında, Bakanlık temsilcisi olduğu bilinen bayan yetkili, bu tür istişare toplantılarının yararına dikkat çekerek, diğer meslek kuruluşlarının da zaman zaman bakanlık yetkilileri ile bir araya gelmesinin ve varılacak ortak karar neticesi hareket etmenin esnafa yararlı olabileceğini söyledi.

Gaziantep Üniversitesi yetkilileri ise, esnafın sıkıntılı ve zor bir dönemden geçtiğini, vergi yükü altında inlediğini, sattığı malın yerine yenisini koyamadığından yakındı, ancak bu tür istişare toplantılarının sorunların çözümü noktasında esnafı rahatlatan sonuçların alınmasından yana olduğunu kaydetti.


KAHRAMANMARAŞ'I TEMSİLEN; HACI FİDAN

Başkanlığını Erdal Kanbur'un yaptığı Kahramanmaraş Lokantacılar ve Pastaneciler Odası adına şehrimizi temsilen Nova Otel’deki istişare toplantısına katılan, düşünceleri ve önerileri ile herkesin ilgisini çeken Oda Başkan Yardımcısı Hacı Fidan, esnafın itibar kaybının iadesini istedi, bazı esnafların görev alanları dışında çalıştıklarını ve haksız kazanca sebebiyet verdiklerinin altını çizerek, oda yönetimindeki arkadaşı Ali Kaptanoğlu ile istişare toplantısının yıldızı oldu. Fidan, 'Serbest piyasa var, tamam. O vakit işyerlerine asılan fiyat tarifesinin ne anlamı kalıyor. Meselelere çözüm getirilmeli' diye konuştu, oda başkanlarının bu meselede duyarlı olmaları gerektiğini hatırlattı, "Bizde, Kahramanmaraş'ta, Lokantacılar ve Pastaneciler odası olarak bu standardı, hizmet kalitesini ve uyumu yakalamış durumdayız. Bunu başaran Erdal Kanbur Başkanıma da teşekkür ediyorum" demeyi unutmadı.


Fidan'ın konuşması, istişare toplantısına katılanların da ilgisini çekti, 'Arkadaş doğru söylüyor' yorumlarına neden oldu.

Kahramanmaraş Lokantacılar ve Pastaneciler Odası Başkanı Erdal Kanbur ise, Hacı Fidan için, “Şehrimizi ve odamızı layıkı ile temsil etmiştir, kendisine teşekkür ederim” diye konuştu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol