Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

GÖRDÜĞÜ RÜYA ONU ŞAİR YAPTI..
 2016 yılında çıkarttığı kitabının önsözünü araştırmacı tarihçi-yazar Yaşar Alparslan yapmış. Kitabın önsözünde: “Biz çalışmalarımıza her yıl bir halk şairi katıyoruz. Aşık Cuma Taşdemir’i bize Serdar Yakar tanıştırdı. Çalışmasını bize o ulaştırdı. Biz de bir yıllık zaman sonu diye söz verdik. Geçen sene sonbahardı aldık, işte bu sene sonbahar, hazır hale getirdik. Bilgisayar yazımlarını Serdar Yakar beye yükledik, onun katkılarıyla da basıldı.” diyen Yaşar Alparslan, son olarak, “Bize düşen vazife memleket namına onlara teşekkür etmek, kazançlarına bereket dilemek, sonra dayeni eserler çıkartması için Allah’a sığınıp yola devam etmek.” İfadesine yer verdi.




CUMA TAŞDEMİR KİMDİR?

1955 yılında Kavlaklı’da dünyaya geldi. İlkokulu Kavlaklı’da okudu. Askere gidinceye kadara köy şartlarında çalıştı, çobanlık yaptı, ziraatle uğraştı, babasının ortağı olduğu kamyonda nakliyecilik yaptı.

1975’de askerliğini havacı olarak bitirdikten sonra bildiği şoförlük-nakliyecilik mesleğini sürdürdü. Nihayetinde 2010 yılında nakliyecilikten emekli oldu, köyünde kaldı.

Taşdemir, çok zor şartlarda büyüdü, 39 yaşında iken babasını kaybetti. Kardeşlerine babalık yaptı, 1995’de de annesini kaybedince, hayatta evlatları ile baş-başa k aldı.

11 yaşında şiir yazmaya başladı. Badeli şairdir, rüya görür, rüyasında bir piri ona ekmek yedirir, şiir okutur, o da okur, sonra da okur. Bildiği şairlerin şiirlerini okur, takip eder. Boş zamanlarında sürekli şiir yazarken, ki genellikle aşık türünde yazar, badeli şair olduğu için kalıp kullanmaz.

Şair Taşdemir, ikinci şiir kitabını 2018’de piyasaya sürecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol