Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR dizi MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK

Bu haber kez okundu.

ESHAB-I KEHF ve İNANÇ TURİZMİ
 
Şimdi anlamlı bir projeye başladı. Bu proje kapsamında Eshab-ı Kehf, daha da canlandırarak yerli ve yabancı turistleri ilçemize çekip bölge insanımıza katkı sağlamasını hedefleniyor. Ahşap bir turizm danışma ofisi, Kios sistemi ile külliye hakkında bilgi verecek dokunmatik dijital tanıtıcı monitörler konulmuş. Külliyenin birçok noktasına kablosuz ses sistemleri kurularak bilgilendirmeler yapılabilecek.

Güvenlik kameraları güçlendirilerek güvenliğin daha etkili olması sağlanacak, ayrıca silikon maketler bırakılarak eski tarihi anlar canlandırılmış olacak. Genel amaç, Külliyenin inanç turizminin bir halkası olması ilçemize ilimize ve dolayısıyla ülkemize gelen turist sayısının artırılması için sosyal, fiziki ve teknolojik altyapısı ile ilgi çalışmalar yapılacak ve alt yapı eksikliğini giderilmiş olacak. Bu proje, DOĞAKA tarafından destek alarak gerçekleştirildi. Yaklaşık olarak 866 bin 617 TL ye mal olan proje, bugün misafirlerin hizmetinde.

VE DOĞALGAZ MÜJDESİ

Kış mevsiminde kuzey ilçeleri soğuk olur. Her ne kadar kömür havzası burnunun dibinde ise de, dumansız yakıt doğalgaz, buy ılın sonuna doğru Afşin halkı ile tanışacak. Başkan Güven bu müjdeyi verirken, 3yıllık döneminde bir ilki daha başarmanın izlerini taşıyordu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol