banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ELBİSTAN’DA HEYECAN DORUKTA!
 Bu ilçelerimizden biri de Elbistan. AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ile birlikte çaylarımızı yudumlarken, en büyük ilçemizin aldığı ve verdiği hizmetler yanında, ekonomisini, sosyal yapısını, Afşin@Elbistan Termik Santrali’ni, Belediye Başkanı Durmuş Küçük’ü, 15 Temmuz kutlamalarında tatsızlık yaşandığı iddialarını, yeniden aday olup olmayacağını konuştuk. Muhtemel bir yerel seçimde belediye başkanlığı için adı geçen Başkan Yunus Kaan Kısaca sorularımızı temkinli cevap vermeyi tercih ederken, ilçe kongresinin ilçesine, partisine hayırlı olması dileğinde bulundu.

Önce, ilçe kongresi. Kendisi de aday. Seçimlerin ülkemize ve partilerine hayırlı olması dileğiyle başladı cevabı, devamında ise; “Göreve talibim. 430 delegemiz var, muhtemelen bu ayın sonlarına doğru kongremizin olacağını düşünüyoruz. Katılımın çok olduğu, şaşalı bir kongre yapmayı hedefliyoruz. AK Parti ruhunun ve heyecanının zirvede olduğu bir kongre olacağından kuşkumuz yok!” diye cevap verdi.

TERMİK SANTRALLERİNDEKİ SIKINTI

Partinin ve yörede olması sebebiyle teşkilatın başını ağrıtan ve rahatsız veren mesele. Sorunun cevabını başkan Kısaca’dan alıyoruz; “Şu sıralar  A Termik Santrali faaliyetlerini durdurdu. Rehabilitesi veya yeni bir santral yapımı gündemde. Hangisi rantabl olacaksa, bu konuda bir çalışma var. Önce maliyetleri çıkartılacak, akabinde hangisi daha verimli ise o kalacak, ama komple bir yenilik gözüküyor. Bölge halkı bacalardan çıkan dumandan ve küllerden rahatsız. Yeni yapılacak revizyon ile bunlar devre dışı kalır ve şikayetler ortadan kalkar diye düşünüyoruz”

İşçi alımları ile ilgili bir süreç yaşandı. Ne olmuştu, kaç işçi alınmıştı? “Toplam 300 işçi alındı. Alınanlar içinde Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı kimse dışında yabancı illerden alınan olmadı. Özellikle bu meselede Mahir Bey’in önemli hassasiyetleri oldu. 242 Elbistan ve Afşin, diğerler de merkez veya çevre ilçe nüfusuna kayıtlı işçiler. Güneydoğu’dan alınan ve gelen işçi olmadı. Halkımız da bu meselede partimize, vekillerimize ve bize teşekkür ediyor. Çünkü bölgesel ve adaletli bir alım oldu.” dedi.

Durmuş Küçük olayı. Daha önce partiden ihraç edilen, sonra da görevden alınması gündemde olan Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük meselesini sorduk, mesele neydi, ne olacaktı. Başkan Kısaca şu cevabı verdi; “Görevden alınır veya alınmaz bilemem, bunlar hukuki meseleler. Bunu mahkeme belirler. Bunanla ilgili gelişmeyi önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz. Şimdi yorum yapmak doğru olmaz”

15 TEMUZ ETKİNLİKLERİ VE İDİDALAR

Hain darbe kalkışmasının yıldönümü kutlamaları sırasında bu ilçemizde istenmeyen olayların olduğu, bazı siyasilerin müdahale ettiği şeklindeki iddialara ne cevap verecekti. Verdi de; “Aslında hadise tamamen bir yanlış anlaşılmadan ibaret. Ne çirkinlik yaşandı, ne uyarıldık. Sadece yapılması gereken programlar konusunda gün evvelinden uyarıldık, o kadar. İl başkanımız kanalıyla. Çünkü hassas bir süreçten geçiyorduk, biz de bunun farkındaydık. Etkinlik programı dahil, getireceğimiz sanatçılar konusunda dahi il başkanlığımızın onayını aldık. Marşlar söylendi, ilahiler dinletildi. Slayt gösterileri, 15 Temmuzu hatırlatan gösteriler ve Kur’an-ı Kerim. Hepsi buydu… Ne tatsızlık yaşandı, ne de uyarı aldık. 15Temmuz’un ruhuna aykırı hiçbir tatsızlık olmadı, olmasına da müsaade etmezdik”

Teşekkürler ve başarılar sayın Kısaca…

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol