banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ÇOK KATLI OTOPARK OLACAK MI?

 Siz arabanızı uygun diye bir yere koysanız bile, emniyet trafik ile çekiciler anında damlıyorlar. Uyarmadan, ikaz etmeden, cep telefonlarını bırakmasına rağmen, araç sürücülerini aramaya ihtiyaç duymadan çekilen araçların ne hale geldiğini bilmeyen yok bu şehirde.

Bu kentin en büyük sorunudur otopark. Bugüne kadar sineklerden kurtulmak için hep bataklık ilaçlandı, kimse bataklığı kurutmaya çalışmadı, yeltenmedi, düşünmedi. İlacın etkisi geçince, bataklık yine insanları rahatsız etmeye başladı.

O bakımdan, kentin acilen otoparklara ihtiyacı var. 

DEREPAZARI İÇİNDEKİ ALAN

Halen Dere Pazarı dediğimiz (halk dilindeki adı Köylü Pazarı), bir bölümü mahkemelik olan (Erkan Şerbetçi ile) alanı da içine alan yaklaşık 8 dönümlük yer, otopark yapılacaktı. Ki eski belediye başkanı Mustafa Poyraz döneminde plan ve projesi hazırlanmıştı.

Vatandaş bu alanı çok katlı otopark olarak düşününce, sürücüler sevinmişti. Zira araçlarını koyacak yer yokken, geçmişte 4 katlı ve 1.200 araçlık otopark can simidi gibi gelmişti.

Şimdi bu proje bekliyor. Fatih Mehmet Erkoç Büyükşehir Belediye Başkanı olunca, bu alanı ücretsiz otopark olarak hizmete sürdürmeye devam ediyor. Ancak alan özellikle az günleri toz toprak içinde iken, kış günlerinde çamurdan geçilmiyor.

Her ne kadar ücretsiz olsa da, kent içinde trafik polisleri ve çekici firmalarla muhatap olmak ve ceza yemekten kurtulmak isteyen insanlar, aklı başında bir otoparka ihtiyaç duyduklarını yüksek sesle dillendirirken, bunun bir aciliyet kesbettiğini düşünmeden de yapamıyorlar. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol