banner1482
Öne Çıkanlar dizi SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN

Bu haber kez okundu.

BİRBİRİMİZİ YIPRATARAK ALACAĞIMIZ HİÇBİR MESAFE YOK!
 Yumaklıcerit Belediye eski Başkanı Murat Ceyhan da bizlerle iken, Başkan Ganidağlı, kendinden emin ve rahat bir tavır içindeydi. İlkin referandum'da Pazarcık'ın fikrinin ne olacağını sorduk. O da cevaben; "Ben bu referanduma seçimlerin babası diyorum. Bundan sonra olacak seçimler, referandumdan alınacak sonuca göre şekillenecek. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçersek, sonrası seçimler onun gölgesinde yapılan seçimler olacak. Bu seçim önemli. Pazarcık halkı bunun bilincinde. Biz de geceli gündüzlü çalışıyoruz. Start verildiğinde, büyükşehirle, ilçe belediyemiz ve milletvekillerimizle, koordineli bir şekilde çalışmalar başlayacak. AK Parti iktidarı döneminde, Cumhuriyetten bu yana, Türkiye ortalamasında, sağlıktan ulaşıma, eğitimden spora, doğalgazdan sosyal tesislere kadar birçok hizmet aldık. Nereye giderseniz gidin, bunu göreceksiniz. Şayet AK Parti iktidarı olmasaydı, ilçede neyle karşılaşırdık, bunu düşünmek bile istemiyorum. İlçemiz ihya oldu diyebilirim. Ayrıca vatandaşın birebir aldığı hizmetler de var, çocuk ve bakıcı aylığı gibi...  Bunlar da bizim elimizi güçlendiriyor. Vatandaşlarımız bunu gördüğü için, davasına, bunları kaybetmemek adına partisine sahip çıkıyor. Biz hangi seçime gitsek, maça önde başlarız ve hep farklı galip geliriz. 1 Kasım seçimlerinde, ilk defa Pazarcık'ta Türkiye ortalaması kadar oy aldık, bu da bizi mutlu etti. Bu kez evet-hayır ölçeğinde değerlendirdiğimizde, referandumda Türkiye ortalaması üzerinde oy alacağımızı düşünüyorum. Pazarcık'tan evet çıkacak. Bunun emarelerini toplumda görüyoruz. Özetleyecek olursak, Pazarcık'ta sıkıntı yok!" dedi.



MİLLETİ SANDIKTA İKNA EDEMEYENLER!

Geçtiğimiz günlerde, bir yasa dışı sağ bir örgüt bildiri dağıttı. Vatandaşı hükümet, devlet aleyhine isyana davet, tahrik ve teşvik eden, Cumhurbaşkanına hakaret dolu bildiri dağıtıldığını hatırlattıktan sonra, aynı benzer durumun, sol kesimler tarafından da vatandaşın kafasını karıştıran bildiriler dağıtıldığını, bu meselede ilçe başkanı olarak ne gibi tedbirler aldıklarını sorduğumuzda, bize cevabı şu oldu: "Evet, Ocak ayı sonlarında ilçede, kimliği belirsiz kişilerce hükümet aleyhine, algı yaratıcı bildiri dağıtıldı. Gezi Olayları ile başlayan bir süreç var. 2013'te veriler ekonomide, siyasette tavan yaptı. Bunu gören Avrupa ve işbirlikçileri, terör örgütlerini de kullanarak Türkiye'de bir takım eylemlere giriştiler. 17/25 Aralık, derken 6/7 Ekim olayları, derken 15 Temmuz darbe girişimi... Bunlar, ülkenin ekonomik ve siyasi gelişimini engellemeye yönelikti. Hiç birinin de haklılığı yoktu. Nitekim halk hem sandıkta, hem 15 Temmuz'da bunlara meydanlarda en güzel cevabı verdi. Şimdi bu algı yönetimi, devam ediyor. Milleti sandıkta ikna edemeyen, 15 Temmuz'da amaçlarına nail olamayanlar, bu gibi algı operasyonları ile vatandaşın kafasını karıştırmak isteyip, referandumda, aksi yönde bir sonuç çıkartmak için sinsice plan yürütüyorlar. Esnaf ziyaretimde, A4 kâğıdına 'niçin hayır' denilmesini içeren 10 maddelik kafa karıştırıcı sorularla karşılaştım. Yalan ve iftiralarla dolu. Referanduma kadar bu gibi olaylarla sık sık karşılaşacağız gibi. Çünkü bunlar halkta karşılıkları yok. Millete verecekleri, milletin de bunlara verecek bir şeyleri yok.  Uyanık olup, bunlara fırsat vermemek ve bu oyunları da bozmak gerekir."



TEŞKİLAT VE BELEDİYE UYUM İÇİNDE!

Uyum ve koordineli çalışma. Ekip, birlik beraberlik ruhu... Hizmetlerin ifası için, özellikle küçük yerleşim birimlerinde bu unsurlar önemli. Genel Merkezin de beklentileri bu yönde olunca, ilçe teşkilatı ile belediye arasındaki uyumun oranını sorduk. Başarı için, verim için, hizmet için gerekli olduğundan... İşte bu meselede söyledikleri; "Söyledim ya, burada bu ahenk, bu uyum, bu koordineli çalışma olmasa, Cumhuriyet tarihinden bu yana, ilk kez bu kadar büyük hizmetler, yatırımlar almazdı Pazarcık. AK Parti terbiyesi ve büyüklerimizden gördüğümüz kadarıyla, memleketimizin, ilçemizin menfaati herşeyin üzerinde. Ha, insanların bireysel olarak siyasette hedefleri vardır. Buna ulaşmak için de etik yolları seçmek gerekir. Önce hizmet. Birbirimizi yıpratarak alacağımız hiçbir mesafe yok. Bata başbakan yardımcımız, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye ve ilçe belediyemiz ile son derece uyum içinde, koordineli olarak halkın mutluluğu, refahı için, ilçeye daha çok yatırım, daha fazla hizmet için çırpınıyoruz. Önümüze koyduğumuz hedeflere bir bir ulaşıyoruz, ulaşmaya da devam edeceğiz. AK Partili olmanın da gereği budur. Bizim siyasi ikballerimiz bunların peşinden gelir. Bizde göreve talip olunmaz, yüklenilen sorumluluğu sonuna kadar başarı ile götürmek için genel merkezce görevlendirme var. Genel merkez neyi layık görürse, boynumuz kıldan incedir!"



MUHALEFET; ACİZ VE YAPICI OLMAKTAN UZAK!

Tek adam, ülkenin saraydan yönetimi, meclisin devre dışı kalması, demokrasinin dumura uğraması, rejim değişiyor, ülke Cumhurbaşkanlığı sistemi ile mi gelişecek, terör bu sistemle biter mi? Muhalif kanadın iddiaları, ileri sürdükleri ve halka sundukları algı bunlar. İlçe Başkanı Ganidağlı, bu meseleye ilişkin şu karşılığı verdi;




"Aciz ve yapıcı olmaktan uzak bir muhalefet var karşımızda. Muhalefetin bugüne kadar söyledikleri ne kadar geçersiz ise, bunlar da geçersiz iddialar. Bunları, dağdaki çoban ve köydeki vatandaşımız farkında, biliyor. Metalin bile bir yorgunluğu var! Bunlara kalırsa, 14-15 yılda iktidar yıpranır, muhalefet de güçlenir değil mi? Aksi oldu, biz güçlendik, onlar eridi, zayıfladı. Bu şu demek; milletin önüne yalanla dolanla çıkarsanız, bunun millette bir karşılığı yok! Bu kafa ile giderlerse yüzde 10'luk seçim barajını bile geçemeyecekler. Alacakları bir mesafe de yok. Şu anda, parlamenter sistemde, yürütme, yasama ve yargı iç içe. Cumhurbaşkanlığı sisteminde, yargı bağımsız olacak, milletvekilleri de yasama ile uğraşacaklar. Bakanlar da meclis dışından atanacağı için, güçler ayrılığı ilkesi kesin olarak sağlanmış olacak. Demokrasilerin ve özgürlüklerin olmazsa olmazı hayata geçecek. Bürokratik bir vesayet vardı, siyasiler ne kadar iştahlı olurlarsa olsunlar, bürokratı yerinden kıpırdatamıyordu. Ama şimdi bu sistemle birlikte performans sistemi devreye girdiğinde, iyi olan kalacak, iyi olmayan çekip gidecek. Kısaca, Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye için olmazsa olmazdır. Bu sistem sayesinde ülke hak ettiği hizmetleri alacak. Muhalefet kendilerine güveniyorlarsa, çalışsınlar iktidar olsunlar. Yani çalışan kazanır! Referandumda alınacak yüksek oy oranı ile ülkenin önü açılacak!"

Bu zevkli sohbet için, röportaj için, ilgisi için Başkan Ganidağlı'ya teşekkür ediyoruz.  

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol