banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

BAZI ÖZEL HASTANELER LÜZUMSUZ MR VE ULTRASON ÇEKİYOR, FARKLI FİYATLAR İSTİYOR.
 Rahatsız olan bir bayanın başından geçen hikâye, Hacer Ö. İsimli bir hastanın yaşadıkları, işte söyledikleri:

“Öksürüğüm için özel bir hastaneye gittim, muayene oldum. Akciğer filmim çekildi, tedavim belirlendi. Ücret ödeme bankosuna gittiğimde görevli, ”Bir doktor alana bir doktor bedava” demesin mi? Anlamadığımı söyledim. ’istiyorsanız bir başka doktora daha muayene olabilirsiniz’ deyince reddetmedim ve kadın doğum uzmanına muayene olmaya karar verdim. 2010 yılında meme kanseri olmuştum. Bunu da aktardım doktora, bana yanlış yapıldığını, rahmimin alınması gerekirken bırakıldığını söyledi. Ultrasona bakıp kist gördüğünü söyledi.  Çok önemli bir şey olduğunu, acilen aşağıya inip daha detaylı bir ultrasona girmemi ve bazı tahlilleri yaptırmamı önerdi. Üstüne basa basa! Kuşkulandım ve yeni bir çekim yaptırmadan açıktım. Moralim çok bozuldu. Ertesi günü konusunda uzman olan kendi doktoruma gittim.”

“TAM BİR SOYGUN DÜZENİ”

Şimdi de hasta bayan Hacer Ö.’nün doktorunu dinleyelim; “Bunu yeni mezun doktorlar bile bilir. Çatlamamış bir yumurtan var. Çok yakın bir zamanda kendiliğinden çatlayacak.”

Hacer Ö. anlatıyor; “Nitekim öyle de oldu, bir ay sonra kontrole gittiğimde gerçekten yok olmuştu. Amaç beni ultrasona ve kanser markelarına yönlendirip bedava denilen muayenenin sonunda gereksiz ücret ödememi sağlamaktı…”

Ne yazık ki, özel hastaneler, gereksiz, hastanın ihtiyacı olmadığı halde gereksiz tahlillere gönderip, faturayı şişirmenin derdindeler.  Bunun adı ise düpedüz soygun. Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ne yapıyor, ne düşünüyor acaba?

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol