Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

 BAŞKAN ÇELEĞEN İLE KADERİ VE ÇEHRESİ DEĞİŞEN İLÇE, EKİNÖZÜ
 Ekinözü’nü uzun uzun size anlatacak değilim. Merkez ve çevresi olsa mesele değil, komşu illerden akın akın gelenler var. Normal dönemde nüfusu köy ve mahalleleri ile 11 bin olan ilçenin merkeze nüfusu 6 bin iken, bugün misafirler yüzünden bu rakam 50 bini rahat geçmiş. İşin garip yanı, konaklayacak otel bulamayanlar araçlarda, açık alanlarda yatıyor.

Aşağı İçmelerde belediyenin oteli var ama yetersiz ve eski. Sür’atle yenilenmesi, büyütülmesi gerekiyor.

Maraş’tan yola çıktığınızda, yol işkenceye dönüşüyor zaten. Tekir’e kadara müthiş bir çalışma temposu var. Karayolları ve üstlenici firmalar, gece gündüz demiyor, harıl harıl çalışıyorlar. Ama toz-toprak, hem sürücülerin, hem de yol üzerindeki mahalle ve işyerlerinin iflahını gevretmiş, canına tak demiş.  

2-3 AYLIK SEZONUN ARDINDAN…

Tıpkı sağlık turizminin bir başka adresi Ilıca gibi, Ekinözü de kısa süreli bir sezon yaşıyor. Okullar kapandığında ve açıldığında… Sonra ilçe kendi kaderine bürünüyor, sessizliğine…

O vakit de eli iş tutabilen, gençler çevre ilçe ve illere iş umudu ile yayılıyorlar. Görüştüğümüz, konuştuğumuz insanlar, İlçe Belediye Başkanı Nursi Çelegen’den memnun olmasına memnunlar. Lakin yine de ‘İlçenin sahibi yok!’ demekten geri kalmıyor, biraz da topu, mesajı siyasilere gönderiyorlar.

Dedik ya, halk olsun, dışarıdan gelen misafirler olsun, özverili çalışmasından ötürü Başkan Çelegen’i takdir ediyorlar, beğeniyorlar. Her geçen yıl da ilçenin değiştiğini, daha modern görüntüye kavuştuğunu söylüyorlar. Nitekim Basın Müdürü sevgili İsmail Bozdoğan bize ilçeyi gezdirdiğinde, 1-2 yıl önce göremediğimiz yolları, parkları, sosyal tesisleri gezdirirken, Başkana olan memnuniyetin boş olmadığını anlıyoruz. Selçuk Görmüş mesela… Ankara’nın, merkezin ilçeye sahip çıkmasını istiyor, ancak Başkan Çelegen’e toz Kondurmuyor, ‘Allah razı olsun ondan, çalışıyor, iyi niyetli, gayretli’ demekten de kendini alamıyor.

BELEN İLE KISIK YOLU VE KIRMIZI GÖL

Hatırlanacağı üzere, Cumhurbaşkanı olmadan önce de bir Kahramanmaraş gezisinde sayın Recep Tayyip Erdoğan, merkez ile ilçeyi birbirine bağlayacak, yolu kısaltacak Kısık Yolu’nun önemine dikkat çekmişti. Kiminle görüştüysek, bu sözün yerine getirilmesini isteyenler çoğunlukta.

Bir de Belen yolu var ki, senelerin ihmali olduğunu belirtiyor vatandaş. 17 km.lik yolun unutulduğunu söyleyenler, Afşin-Göksun arasındaki yol genişletme çalışmaları sebebiyle de Parti Sözcüsü sayın Mahir Ünal’a ayrı bir parantez açıyor, teşekkürlerini gönderiyorlar.

İlçe son günlerde Kırmızı Göl ile bayağı tanınır oldu. Hele haberin ulusala taşınması ile de büsbütün reklam ilçesine benzedi. Kısık yolu üzerinden göle ulaşana kadar olan yol, Büyükşehir Belediyesince asfaltlanmış. Başkan Çelegen zaten Başkan Fatih Mehmet Erkoç’a methiyeler düzüyor. Teşekkürleriyle beraber. Birçok yeşil alanları, yolları, sosyal tesisleri ilçeye kazandırması sebebiyle…

Kırmızı Göl’e ulaştığımızda ağır bir kükürt kokusu genzimizi yakıyor. Derinliği ne kadar bilinmiyor, zira el sürmek imkânsız. Bir vadi, bir çukur içinde, demir ve bakır madenlerinin sebep olduğu haberlerden de anlaşılacağı üzere, bu göl ilçe tanıtımı için önemli bir malzeme olacak anlaşılan. Haberi çıkmayan ulusal tv. Kanalı kalmamış.

BÜYÜKŞEHİR’İN İLÇEYE KATKASI

Başkan Çelegen’in söylediği 10 cümlenin yarıdan fazlası Başkan Erkoç’a ait. İlçe içindeki yolların ve Kırmızı Göl’e kadar uzanan yolun asfaltı, birbirini takip eden yeşil alanların hizmete girmesi, fırsat buldukça ilçeyi ziyaret edip çalışmaları yerinde görmesi, moral vermesi, para kadar önemli bir destek iken, özellikle Ekinözü Belediyesi karşısına yapılmakta olan 3 katlı sosyal tesis için Erkoç Başkana teşekkürlerini sıralıyor peş peşe…

İlçede şimdi yeni bulvarlar açılıyor. Bulvara da muhtemelen Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı adını verecek Başkan Çeleğen.

 

MAHİR ÜNAL’DAN NE BEKLİYORLAR?

Bu ay sonunda, özellikle Kurban Bayramı bitiminde ilçede sezon neredeyse bitti, biter. Halk, ilçeye dışarıdan gelen misafirler bir etkinlik, bir festival bekliyor. İşte vatandaşın yerel ve ulusal siyasetin feraseti, sadece bölgenin değil, bir bütün olarak gözlemlediğimiz Kahramanmaraş’ın gururu Mahir Ünal’dan beklenti çok.

İlçeye 70 dönümlük bir mesire alanı ihtiyaç haline gelmiş. Teklif ve proje Tarım Bakanlığında bekliyor. Hayata geçirilmesi isteniyor.

İlçenin acilen bir kültür merkezine ve düğün salonuna ihtiyacı var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğini bekliyorlar.

Ve Başbakanlık tanıtım Fonu’ndan ettikleri talep 500 bin lira. Ağustos sonunda bir festival düzenleyip, misafirleri gelecek yıl da buluşmak üzere yolcu edecekler. Burada sayın Ünal’ın himmetine ihtiyaçları olduğunu söylüyorlar.

AŞAĞI, ORTA VE YUKARI İÇMELER…

Her bölgedeki suyun rengi, kokusu, içimi farklı. Ama gerçek olan şu ki, ilçe bu şifalı suyunu çok iyi pazarlamalı, ilçenin ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesi adına su olduğu kadar şifalı çamuru da bölgeye, komşu illere çok iyi tanıtmalı, daha çok misafir çekebilmenin gayreti içinde olunmalıdır.

Son olarak, Ekinözü teknik ve sosyal belediyecilikte gösterdiği önemli gelişme yanında, sporda da çıtayı yüksek tutmuş ve başarmış bir ilçe. Ekinözüspor, 2016-2017 futbol sezonunda 1. amatör küme şampiyonu oldu. Kulübün başkanı da Fatih Özcan.

Netice itibariyle, Ekinözü Başkan Çeleğen ile kalkınma, gelişme emareleri göstermiş, halkın da sevgilisi haline gelmiş bir yerel yönetici. Ve içmeler insan kaynıyor bu mevsimde.

 












   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol