banner1482
Öne Çıkanlar SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN BAŞKAN GÜVENDEN BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bu haber kez okundu.

“BANA DAR VAKİTTE GELİN Kİ DUALARINIZI DA KABUL EDEYİM”  DİYEN DEVLET ADAMININ TÜRBE ve ÇEVRESİ KÜLLİYE OLUYOR!

 

Bizi arayan okurlar, Şehit Evliya Mahallesinde,  Aladan sokak. No: 52’deki türbeyi ziyaret etmemizi, geçmişine ve tarihe sahip çıkmayanları bu türbeye odaklamamızı istediler. Sokağa girdiğimizde, çıkmaz bir sokak karşılıyor bizi. Arabalar için dönecek yer yok.

Türbe zaman zaman kapalı, zaman zaman açık. Özellikle siyasilerin, belediye başkanlarının ya da ünlü konukların (araştırmacı-tarihçiler ve toplu guruplar) ziyaret etmek istediklerinde, türbenin bakım ve temizliğini sokak sakinleri bayanlar ilgilenip üstlenmişler.



Türbeyi yaptıran torunu (Adana’da ikamet eden) Alaeddin Özden. Sık sık geliyor, bakım ve temizliğini kontrol ediyor. Türbenin giriş kapısı yanında, o büyük devlet adamının hayat hikâyesini anlatan pano bugün yok. Silinmiş, kaldırılmış. Hatta öyle ki, sokağın başındaki isim bile belli belirsiz hale gelmiş. Bugünlerde, hastanede doktor olan torunu Dr.Mehmet Akif Sarıçiçek türbede yeni bir düzenlemeye gidecek. Bunu, mahallenin muhtarı Alaeddin Küçükkurtul da onaylıyor.

Mahalle sakinlerinin ifadesine göre, en çok Kayseri, Hatay, Siirt, Malatya, Diyarbakır ve Şanlıurfa’dan ziyaretçileri geliyor. İddia odur ki, merhum devlet adamının, “Bana dar vaktinizde gelin, gelin ki dualarınızı kabul edeyim” dediği rivayet olunur.

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİNİN KAMULAŞTIRMA DÜŞÜNCESİ

Yukarıda okuduğunuz haber yaklaşık bir yıl önce gazetemizde yayınlandı.

Şimdi bu türbe ve çevresine, milli ve manevi değerlere verdiği önemle bilinen Onikişubat İlçesi Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek sahip çıkmış.



Edindiğimiz bilgiye göre, Başkan Mahçiçek,  Onikişubat Belediyesi olarak türbe ve çevresindeki ev ve arsaları kamulaştırarak, burayı Malik Ejder Türbesi gibi külliye haline getirmek ve inanç turizmine katkı sağlamak. Bu bilgiyi sokak sakinleri ile paylaştığımızda, hem sevindiler, hem de Başkan Mahçiçek’e teşekkür ederek, bir an önce bölgenin külliye haline getirilmesi için acele edilmesini istediler.

Mahçiçek ve belediyeyi bu ulvi düşüncesinden ötürü tebrik ediyoruz. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol