banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ARPASATAN’NIN DEDE- BABA MESLEĞİ

 Kendilerine ait çırçır fabrikasında bir arada olduğumuz Turan Arpasatan, tekstil kenti Kahramanmaraş’ta pamuk ekim alanlarının azaldığını, ekili alanlarda ise pamukları toplayacak işçi bulmakta sıkıntı çekildiğini söyledi.

Pamuk alım satım işinin dede baba mesleği olduğunu söyleyen Turan Arpasatan, “Biz pamukların içinde yatıp kalktık, başka mesleğimiz olmadı. Dede-baba mesleğini sürdürmekten de büyük onur duyuyorum” derken, tekstil kenti Kahramanmaraş’ta fabrikaların pamuk ihtiyacının büyük kısmını ABD’den ithal ettiklerini sözlerine ekledi.


ÇİFTÇİ BİTTİ, PAMUK DESTEĞİ ARTMALI

Arpasatan, çiftçiye ödenen gübre, mazot desteğinin yetersizliğine de vurgu yaparak, bu desteklerin aratması gerektiğine de dikkat çekti, bunun yanında pamuk destekleme fiyatlarının da aratmasının elzem haline geldiğini kaydetti, “Pamuk ve iplik alım-satımı dolara endeksli. Siz de tekstilin içinden gelen birisisiniz. Pamuğun da bir borsası var, her gün takip ediyoruz mutlaka. Ancak fiyatlar her gün değişiyor” ifadesini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol