banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ALANYA’DA MARAŞLILAR RUHU!
 Antalya’nın en büyük ilçelerinden Alanya’da yaklaşık 17 bin Kahramanmaraşlı yaşıyor. Burada ikamet eden, yaşamını sürdüren insanları bir araya getirmek, toplumsal dayanışma içinde olmak gerekçesiyle bugün 1.800 üyeye sahip Derneğin ikinci başkanı İsmail Demir’den dernekle ilgili bilgiler alıyoruz.

Bize, 30 yıldır Alanya’da yaşayan, inşaat sektöründe önemli bir yer edinen, bugüne kadar belediye başkan adaylığı dâhil, önemli siyasi faaliyetlerde rol alan Elbistanlı işadamı Ahmet Türk de refakat ediyor.

DERNEĞİN DUVARLARI ALBÜM GİBİ

Derneğe girdiğinizde kendinizi yalnız hissetmiyorsunuz. Ne kadar tanıdık, tanımadık Kahramanmaraşlı varsa, etkinliklerde çekilen fotoğraf kareleri ile dernekte yer bulmuşlar.

Siyasetçisinden sporcusuna, bürokratından sivil toplum kuruluşuna kadar Almanya’da ikamet eden ya da ziyaret eden Maraşlılar, dernekte bir albüm oluşturmuşlar adeta…

HEMŞEHRİLERİMİZ YALNIZ DEĞİL

Dernek 2. Başkanı İsmail Demir, eğitimden spora, sosyal yaşamdan kültürel etkinliklere kadar birçok etkinliğe imza attıklarını belirterek; “Okullar açıldı, öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımında bulunduk. Ramazan aylarında yardım kolileri, hasta-cenaze ziyaretleri,  düğün ve bayramlarda hemşehrilerimizi yalnız bırakmama ve onlara yalnızlık çektirmeme gibi sosyal faaliyetlerimiz sürüyor. İş için bize başvuranların da işe yerleştirilmesi için azami gayret içindeyiz. Bunun yanında, her yıl düzenlenen 12 Şubat Kurtuluş Etkinliklerinde, kurtuluş ruhuna yakışır etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

ANTEPLİ YILDIRIM, “SİZ BİZDEN İYİSİNİZ!”

2. Başkan Demir, ayrıca çevre il ve Kahramanmaraş’tan gelen hemşehrilerine de ev sahipliği yaparak hemşehrilik ruhunu yaşatmaya gayret ettiklerini ifadeyle, siyaseten 6.800 oy potansiyeline sahip olduklarını, 400 esnaf, 150 amir-memur, 60 kadar üst düzeyde işadamını bünyesinde barındıran Alanya’da en ciddi ve etkili sivil toplum kuruluşu olarak dikkat çekiyor.

Dernek önünde otururken, sohbetimize dahil olan, aslen Gaziantepli olan Alanya asayiş şube bürosunda görevli Raşit Yıldırım, bize şunu söylüyor; “Alanya’da 500’ün üzerinde dernek var, Gazianteplilerin de derneği var ama siz bizden çok iyisiniz. Bu ilçeden etkili, en faal dernek Alanya Maraşlılar derneği” deyince, hem şehrimiz adına, hem de derneğin 2. Başkanı İsmail Demir adına sevinmedik değil.

Bu sohbetin ardından, aslen Kahramanmaraşlı olan Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nı ziyaret ediyoruz. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol