banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ŞALVAR GÜREŞLERİNE 400 GÜREŞÇİ KATILACAK!

Sponsorluğunu KERVAN PASTANELERİ’nin üstlendiği ve 14 Temmuz Pazar günü düzenlenecek güreşler ile ilgili olarak konuşan Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur, şalvar ve aba güreşlerinin 5 bin yıllık bir tarihi olduğunu, judo dâhil yağlı, karakucak ve serbest güreşlerin şalvar güreşlerinden doğduğunu söyledi.

13 sıklette, 400 sporcunun katılacağı ulusal çapta düzenlenen ve Pazar günü saat 13.30’da başlayacak. Güreşler Kahramanmaraş Güreş İhtisas Spor Kulübü nezdinde gerçekleşecek. Kulüp Başkanı, ata sporumuz güreşe yaşamı boyunca ciddi emekler ve katkılar sağlamış Yaşar Hopur, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur ve güreşlere sponsor olan MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu, organizasyonun kusursuz olması için bütün gayretleri gösterdiklerini ifade ettiler.

HUZURUMUZU BOZMAK İSTEYENLERE ALLAH FIRSAT VERMESİN!

Sponsor MÜSİAD Başkanı Sami Kervancıoğlu,  bu müsabakaların 15 Temmuz ruhu ile özdeşleşeceğini, milli birlik ve beraberliğin zirveye tırmanacağını belirterek, “Bu müsabakalar için bize destek olan, güç kazandıran Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı ve Dünya ETNOSPOR Başkan vekili Dr. Hakan Kazancı ile  Türkiye Geleneksel Spor Dalları As Başkanı Şahin Hopur ve medya ile ilgili örnek ve özverili bir çalışma sergileyen Sibel Atıcı’ya teşekkür ederim. Bu güreşler sebebiyle hem şehrimiz tanınmış olacak, hem de hain darbe kalkışmasını lanetle bir kere daha kınamış olacağız. Allah ülkemizin birliğini ve dirliğini korusun, dirlik ve birliğimizi, huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermesin!” diye konuştu.

GÜREŞ VE GÜREŞ SEMPOZYUMU

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As başkanı Şahin Hopur, geçmişte, Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde Mahir Ünal’ın talimatları ile 60 ülkeden katılan bilim adamlarının da katkıları ile geleneksel güreş sempozyumunun Kahramanmaraş’ta, Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlendiğini, bu güreş sempozyumunun Güreş İhtisas Kulübü ile ortaklaşa hayata geçtiğini ifade ederek, bu sempozyumun da kitaplaştığının altını çizdi.

Kervancıoğlu ve Hopur, şehrimizin aciliyet kesbeden sorunları dahil, tüm spor etkinliklerine katkı ve destek veren siyasilere de ayrıca teşekkür ettiler.

Öte yandan pazar günü güreşler esnasında, BEN ANADOLU’yum şiiri ile ünlenen Hacı Gülhan da Batıpark Çim güreş sahasında olacak ve şiirini okuyacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol