banner1451
banner1461
  

İnşaat sektörü ile ilgili çok yazı yazdım. Anlaşılan o ki bu pirinç daha çok su çekecek, ben de bu sektörle ilgili yazılarımı ihmal etmeyeceğim.

Hükümetin sırtını dayadığı yegane sektörün inşaat olduğu biliniyor, yazılıyor, söyleniyor iken, eh vatandaşı, konut edinmek isteyenleri yolunacak kaz yerine koyan sözde müteahhitleri, sözde kentsel dönüşüm uzmanlarını es geçecek değilim.

Evet, gerçek bu ki, inşaat sektöründe işler hiç de beklendiği kadar iyi gitmiyor. Bir tıkanma, bir kriz var kapıda, bu da ne zaman aşılır, Zehra Bilir değil, Allah bilir! Evet işler iyi gitmiyor ve salgın da her geçen gün yayılma gösteriyor.

Elinde stoku olanlar satamıyor.

Oysa demirciye, çimentocuya, kalıpçı ustasına borcun bini bir para…

Sektörün en büyüğü olduğunu iddia edenler, ileri sürenler, bir dönemler görsel medyada reklamları eksik olmayanların kimi FETÖ’den dolayı şehri terk etti, kimisi müşteriyi kandırdı, kimisi vatandaşı dolandırdı, kimisi de çareyi kaçmakta, şehri terk etmekte buldu.

*

İnşaat sektörünün böyle gitmeyeceğini, devam edemeyeceğini bilmeyen yoktu. Ama bazıları direnmeye çalışsa da, bir yere kadar. Hızlı giden atın boku seyrek düşermiş. Bu söz şimdilerde inşaat sektörü için geçerli gösteriliyor. Memlekette ölmüş tavuk dürümcüsünden, yani dönerciden çok müteahhit olunca, büyük bir kesim şapa oturdu, birikimlerinden olanlar, hayal kırıklığı yaşayanlar, umutsuzluk girdabında boğulanlar da artmaya başladı son senelerde.

*

Kahramanmaraş’ta kaç müteahhit var. Kaç kentsel dönüşüm uzmanı var, sayısını bilen var mı. Müteahhitler Odasına sorsam, sizi temin ederim onlar da net rakam veremeyecek. Tarlada yetişseler bu kadar verimli olamazlar. Hormon versen, ilaç sürsen, GDO’lasan, yine de tutturamazsın.

Eh, ipini koparan, kahvede pişpirik oynamasını bilmeyen inşaata başlayınca, bir dandik dükkan açıp (nasıl olsa sermayeye de gerek yok, bir dükkan, bir sekreter kız,  tamam, oldun müteahhit, ya da inşaatçı) sektörde kendini göstermeye başlayınca, e haliyle sıkıntı da kendini göstermiş oldu.

*

Her zaman diyorum, uyarıyorum sizi. Dikkatli olun. Konut sahibi olayım derken, dert sahibi olmayın, vallahi bu adamlar sizi ecelinden evvel öldürürler de, mezarda yer bulamazsınız.

Bakın, benim sözüm üçkâğıtçılara, vatandaşların umutlarını çalanlara. Yoksa bu sektörde kendini kanıtlamış, dürüst, yaptıklarıyla güven kazanmış inşaata firmaları, müteahhitler var, zaten onları tenzih ediyoruz sürekli.

Bizim sözümüz çapulculara, kap kaçcılara, fırsat düşkünlerine, soytarılara…

*

Başka bir gün olayın banka ve gerçekle bağdaşamayan, kâğıt üzerinde satış yaparak büyüklüğünü ispat etmeye, göstermeye ve göz boyamaya çalışanları ve banka kredilerinde dönen oyunları yazarım.

Bugünlük bu kadar!  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol