Öyle değildir, Hayrettin Bey yapmaz!

Sevgili dostlarım, sanırım biliyorsunuzdur, bir şapkam da amatör spor yöneticiliği yapmak.

Gençlerle uğraşmak, onlarla vakit geçirmek insanı diri tutuyor, insanın genç kalmasını sağlıyor.

Geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlerin gelişimine katkıda bulunmak, insana iç huzuru, vazifeyi yapmış duygusu veriyor.

Bu amaçla, meşakkatli olmasına rağmen severek yapmaya çalışıyorum.

Dün, 2021-2022 futbol sezonu fikstür çekimi vardı, spor camiasının tüm isimleri oradaydılar.

Kültür Parktaki Büyük Şehir Belediyenin salonunda ASKF’nin yapmış olduğu güzel bir organizasyonla fikstür çekildi.

ASKF Başkanımız Sayın Ekrem Karaoglan'a ve ekibine çok teşekkür ediyorum, gayet intizamlı görsel bakımdan iyi hazırlanmış bir organizasyondu.

*

Fikstür çekilmeden önce, futbolun emektarlarıyla bir araya geldik, yöneticiler, hocalar, futbolcular hepimiz başladık dedikodu tadında sohbete, ben camiaya sonradan katıldığım için camiayı çok fazla tanımıyorum. Benden daha tecrübeli olanları dinliyorum. 

Bir abimiz dedi ki “Kahramanmaraş "Büyük Şehir Belediye Gençlik ve Spor da lige katılıyor” dedi.

Birisi "valla Belediyede para çok bütün futbolcularımıza çelme atıyor, oyunculara para teklif ediyor Amatörü mahvediyorlar.“ dedi

Diğer birisi "belediyenin elindeki top malzeme ne varsa almışlar, biz burada malzeme diye it kılı kırparken bu haksızlık!”  dedi.

Diğer biri "olur mu kardeşim belediye para harcayacaksa, bütçesi varsa, Maraş spora baksın” dedi.

*

Velhasıl herkes bir şey dedi.

Bende sanmam dedim, burada bütün kulüpler evdeki çocuklarının rızkından kesip,  mesaisinden çalıp bu kadar uğraşırken Belediye bıraktığı takıma niye para harcasın dedim.

1920 Maraş sporu Bal liginde epey bir borçla bırakmışlar, yöneticilerine haciz gelmiş dedim. Bu kararları alan başkan Hayrettin Güngör şimdi niye amatörden başlasın dedim. Ayrıca Hayrettin bey yapmam dediğini yapmıyormuş, dedim.

Oradan birisi "yahu bırak abi sanki cebinden mi harcıyorlar, belediyeye iş yapanlardan alıyorlar" dedi.

Ve uzadı da uzadı

*

Dün 2021-2022 futbol sezonu kurasını çektik, listede Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediye Gençlik Spor diye bir takım vardı,

Sevgili Başkanım; kuraya katılan 31 kulüp var, her kulüpte en az 15 yönetici,  en az 50 de oyuncu var. Yani 75 kişi ediyor.  75 x 31 kulüp 2325 kişi yapıyor, 4 kişiyle sohbet etseler 10.000 kişi.

Evet başkanım, bir takımın adında Belediye var diye, en az on bin kişi konuşuyor. Doğru yanlış bir sürü şey söyleniyor.

Bizler isteriz ki belediye, geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlerimiz için yatırım yapsın,

Spor sahaları yapsın, spor kulüpleriyle eş güdüm içinde çalışsın, kendi çalışmalarına, yaz okullarına  Kulüpleri de dahil etsin, ama kendisi bir takım kurup spor camiasında olmasın.

Sayın Başkanım;  binlerce insanın konuşmasının önüne geçmek için  Belediyenin daha iyi  iletişim kurması gerekiyor.

En azından bütçe hazırlanırken, spor camiasının bilgilendirilmesi, görüşünün alınması mutad toplantılarla şehrin sporunun ve  futbolunun birlikte yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. O zaman böyle dedikodularında önüne geçilmiş olur.

*

Not. KÖYÜMÜN YOLU 4. HAFTA yazım hazır,

Ancak çok sevdiğim Yönetici bir dostum, bu hafta Belediyenin bir inceleme yapacağını ve beni bilgilendireceğini ifade etti. Alacağım cevaba göre sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol