banner1482

Vallahi de az, billahi de az. Yazılanları toplasanız, bilmem kaç cilt eser çıkar ortaya. Belgeseli çekilecek adam desem, abartı saymayın!

Örnek ve model başkandır Osman Okumuş.

Düşünüyorum, yahu bu adamın hiç boş zamanı yok mu, hiç kendine ve ailesine zaman ayırmaz mı bir insan, sürekli iş, sürekli proje, sürekli yatırım, bir yere kadar, bakın diğer belediyeler uyku moduna girdiler, haberlerinde de kalite zaten sıfıra yakın, eski haberleri ısıtıp ısıtıp kamuoyunun önüne getiriyorlar.

Ama Osman Okumuş Başkan, her gün yeni icatlar, yeni projeler üretiyor, halkın gönlünde taht kurmayı sürdürüyor. İlçeyi yeniden abad etti.

Siyasi irade ile barışık…

Herkes O’nun kadar spora önem ve destek verse, bugün Kahramanmaraşspor süper ligde top koşturur.

Kendisi ve ilçe halkı ile dünden barışık yaşamayı seven, sürdüren bir yerel yönetici.

Bürokratik kesim desen, en uyumlu belediye başkanı. Yatırımcıya,  girişimciye, sanayiciye kucak açıyor, istihdam adına, üretim adına kolaylıklar sergiliyor, işadamlarının da gönlünde yer edinmeyi başarıyor.

*

Büyükle büyük, çocukla çocuk olmayı herkes başaramaz ama Osman Başkan’ın içindeki çocuk ruhu daha büyümediği için, çocuk kalmayı da seviyor, çocuklar da ona ‘Başkan abi’ derken, zaten gülümsemek de ona yakışıyor, açıkçası seviyor, seviliyor.

Basın dostu olduğunu bilmeyen yok.

Tabi biz bunları yazınca, bazıları alınganlık gösteriyor, Osman Okumuş Başkanın hedef büyüttüğünden dem vurarak, muhtemel seçimde güzergâhı değiştireceği düşüncesi ve inancı ile uykularını haram ediyorlar kendi kendilerine.

Bu onların sorunu. Ben işin hak teslimi tarafındayım.

*

Paranız olduktan sonra aracınızı yenilemek en tabi hakkınız.

İmkânınız varsa, tatile gitmek en doğal hakkınız.

Gücünüz yetiyorsa, maddi kaynaklarınız elveriyorsa, evinizin mobilyalarını değiştirmekte yerden göğe kadar haklısınız.

Cep telefonunuz eskidi ise, eh paranız da varsa, tutup son modelini alıp kullanmak, hava basmak yakışır size.

Ehli keyf sahibi iseniz, sosyal yaşamı seviyorsanız, akşamları eşiniz-dostunuzla şöyle bir sefa sürmek size iyi gelir. Yorgunluk atar, stres atarsınız.

(Fazlası haram tabi. Fazlası, hem aile, hem ruh, hem de ekonomik sağlığınızı bozar)

*

Başkan Osman Okumuş’a bakıyoruz, tatilinden geri kalmıyor.

Teknik belediyecilik desen, adam bu işin erbabı, kitabını yazmış. (Benim de gazeteciliğin kitabını yazdığımı söyler ya, neyse, aramızda kalsın yine de)

Sosyal belediyecilik meselesine gelince, üzerine adam tanımam diyeceğim de, Hanefi Mahçiçek Başkanım alınganlık gösterecek, biliyorum. ‘benim kafam kel mi Mehmetciğim!’ diyecek, eminim buna.

Zira bu meselede her iki delikanlı başkan yarış halindeler. Allah var, sayın Mahçiçek’in de bu meselede hakkını yememek gerekiyor. Model ve modern Onikişubat ilçesi çin ortaya koyduğu performans, on üzerinden on…

Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Hayrettin Güngör desen, eh, daha yeni yeni ‘Ben buradayım ha!’ demeye, kendini göstermeye başladı.

Olsun, bu da iyi bir gelişme şahsım şehri adına!

*

Bir kere bu adam, teknik belediyecilik kadar sosyal belediyecilikte gösterdiği başarı, yükselttiği çıtada bireysel yeteneği de var. Başkan Okumuş ziraat mühendisi. (Bazıları kaldırım mühendisi bile olamıyor ya, neyse…)

Birçok projeyi kendi çiziyor, tasarlıyor, hayata geçiriyor.

Şimdi kalkıp ne yaptığını, hangi teknik ve sosyal belediyecilikteki izlerini eserlerini burada tekrarlamanın mantığı yok. Zaten siz biliyorsunuz, farkındasınız. Öyle ki, Gülhane Parkındaki ceviz ağacı ve polis bile O’nun ne yaptığının çok ama çok iyi farkında.

Görmemek için kör olmak gerek.

ına zaman ayırıyor, ine zaman ayırıyor, ine zaman ayırıyor. Kıskananlara da mesaj veriyor, ‘kıskanmayın ne olur, çalışın sizin de olur!’

O kadar net!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol