1999’da Belediye Başkanı olduğunda ilk büyük projesi, bu şehri doğalgaza kavuşturmak olmuş, bizzat bendenize; “Gaziantep’ten ilk kez önde olduğumuz bir projeyi hayata geçiriyoruz” demişti.

Geçti de.

Bu kadim şehirde 3 dönem belediye başkanlığı yapmış merhum Dr. Sait Emirmahmutoğlu’nun “Biz senelerdir bu şehrin insanlarına pis su içirdik, sakın sen içirme. Şayet içirirsen iki elim yakanda olsun!” vasiyeti nihayetinde Andırın’daki Karasu’yu, o zor coğrafya şartlarında, Şirin’in dağları delen Ferhat’ı gibi cazibe ile gelen suyu taşımıştı 70 kilometreden.

Merhum Emirmahmutoğlu’nun vasiyeti yerine gelmiş, O da sözünü tutmuştu.

Evet, bunları yapan, ilçesi Onikişubat’ın kaderini ve çehresini değiştiren, pazartesi günü KENT KULİSİ canlı yayın konuğumuz, model ve modern ilçenin proje adamı, kaynak yaratma ustası, gerçek anlamda teknik ve sosyal belediyeciliğin kitabını yazmış sayın Hanefi Mahçiçek’ti.

*

Varlığı ile onur duyduğum, güldükçe yüzünde güller açan kıymetli canlı yayın partnerim, yerel medyanın hafızası diye nitelendirdiğim, KAGİD Başkanı sayın Neşe Yıldızhan ile birlikte yaptığımız bu programın çok izleneceğini biliyorduk. Şu an sayfasında olan köşe yazısında konuğun hakkını teslim etmişti. Usta kalem kadar üslup, hitap ve seçkin kelimeler, saygın cümleler ancak Neşe Yıldızhan gibi bir ustanın klavyesinden çıkacaktı.

Evet, kıymetli konuğumuz Onikişubat Belediye Başkanı sayın Hanefi Mahçiçek idi.

Düşünün, ilçede yapmadığı hizmet kalmamıştı. Artık kilit parkeleri,  kaldırımları konuşmak istemiyor, büyük ve şehri ayağa kaldıracak, insanların sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak projelere imzaya ihtiyaç vardı ki, EXPO bu beklentiden doğdu.

EXPO-23’e gelmeden bir tespitte bulunmak istiyorum ki, bunu canlı yayında da ifade ettim, Onikişubat İlçe Belediye Başkanı sayın Mahçiçek’i toplumun her kesiminde takdir eden, seven ve başarılı bulan insanlara var.

Kendisi de, halk da artık başkanı olduğu ilçenin kendisine birkaç gömlek bol geldiğinin farkında.

Toplumun her kesiminde karşılığı olan, babacana tavrı kadar büyükle büyük, küçükle küçük olma yanında, insana dokunan, insana biriktiren, insan odaklı bir başkanlığı ilke edinen sayın Mahçiçek’i vatandaş yanında görmek istiyor.

Onula oturup sohbet etmek, çay içmek, dertlerini anlatmak isteyen vatandaş, halkın adamı, halkın başkanı, gönül adamı Mahçiçek, çok sevildiğinin, çok takdir edildiğinin farkında da, zaman bulduğu sürece halkın arasında olmayı tabi ki sürdürecek. Gönül zengini başkan, ne yazık ki zaman fakiri.

*

Eğitim, spor, sosyal ve kültürel tesisler kadar beşeri ilişkilerini her daim üst seviyede tutmayı başaran, gülümseyen, gülmeyi kendine yakıştıran Başkan sayın Mahçiçek, şimdi tüm mesaisini ve zamanını EXPO’ya ayırmış durumda.

Yatıyor, kalkıyor, aklında hep EXPO.

Bu şehrin tanıtımda olan eksikliğinin o da farkında. Bunu gidermek, telafi etmek, EXPO’yu anlatmak ve yabancı yatırımcıları davet etmek için şehir şehir, ülke ülke geziyor, anlatıyor, dinliyor. Ulusal ve uluslararası anlamında, şehre vizyon kazandıracak proje için ortaya koyduğu performans, hiç bitip tükenmeyen enerjisi ile tüm vaktini, adeta adamış gibi.

Düşünün, Antalya’dan sonra o kadar büyükşehirler isterken, dururken bir ilçe, bir başkan çıkıyor, EXPO’yu şehre kazandırıyor.

*

Model ve modern ilçenin Başkanı sayın Mahçiçek’i, devasa eseri, en büyük projesi olan EXPO’yu anlatmak satırlara sığmaz, illa ki yaşamak gerekiyor.

Bu proje şehrin ufkunu açacak, yüzünü ağartacak.

Emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol