banner1451
banner1461

Bırakın cevabı, randevu bile vermezler...

Geçenlerde, ziyaretime gelen bir dost söyledi bunu. “Hadi canım, öyle şey mi olur, neden cevap vermesinler!” dedimse de, inadım inat deyip, ısrarla birini aradı.

İspat için…

Aradığı da kendisini yakından tanıyor. Sıradan bir değil. “Bak…” dedi. “İstersen deneyelim, bakalım telefonu açacak mı, karşılık verecek mi?” dedi ve yeniden aradı.

Duvardan ses geldi, telefonun öbür ucundan arayan çıkmadı.

Tık yoktu.

Arkadaşım ‘Bak! Haklı çıktım!’ der gibi yüzüme baktı, ‘Nasıl, haklı mıymışım!’ sorusunu sormayı da ihmal etmedi. Evet, haklı çıkmanın keyfini çıkartıyor, muzaffer bir kumandan edasıyla, hınzır bir gülümseme ile bu aramayı sadece birine değil, farklı siyasetçi ve başkanlara uyguladığını, ancak hiç birin telefonlara çıkmadığını söylediğinde, hayretler içerisinde kalan bendim.

*

Peki, bir soru da ben sorayım, siyaset, başkanlık koltuğu insanları değiştiriyor mu?

Ankara’ya gidenler ve merkezde-ilçelerde koltuk edinenler, bakmıyorlar. Ya iş isterler, ya ilan-reklam, ya da başka bir talep…

Soruya gelince…

Evet, koltuk, etiket, en önemlisi de para, insanı değiştiriyor. 

Ölülerin konuşamayacağını, telefonlara cevap veremeyeceğini zaten biliyorduk.

5 yaşındaki velede desen, aynı cevabı verir de, siyasilerin, koltuk edinen başkanların, özellikle boş-lüzumsuz işlerle uğraşanların kimseyi muhatap almadığı, kabul etmediği de kamuoyunda tescillenmiş iken, inanma ve güven sorunu yaşadıklarını bilmiyor değiliz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol