Bir gelin arabasına yazılan “Aşkımız Göksun yolu gibi h iç bitmesin!” yazısı, çalışanları, yolu ve sorumluları ti’ye alışı site ve sosyal medyada yer alınca, okurlar eleştiri oklarını bize çevirdiler.

Bir kere, gelin arabası4na o yazıyı yazdıran ben değilim.

Eleştirilerinde haklılar mı, sonuna kadar… Olduğu gibi veriyorum…

Emre Balkan… Vatandaşın ağzını torba misali büzmek isteyeceğinize, siyasetçiye görevini icra etmesini vurgulasan çok daha iyi olurdu be editör amca…

Osman Ali Üdürgücü… Sayın Fiskeci, kendin de inandığın şeyleri yazsan daha iyi olmaza mı? Bunlardan bir numara olmayacağını biliyorsun ama sen de haklısın!

Murtaza Kalli… Adana – Maraş yolu 1975 yılında, 50 km. genişliğinde kamulaştırma yapıldı, şimdi duble yol. 45 sene önce kamulaştırma engel değil de, şimdi mi engel ? Ki tünellerde cila bitmiyor, açılamıyor. Üstelik tünel çıkışı Göksun kışın buzlanmadandolayı sıkıntılı. Bu bölümde de tünel ve viyadük var daha kazma bile vurulmadı. (T 1’dene söz ediyor belli ki) Nasıl 2018 yılı sonunda Kahramanmaraş-Göksun yolu bitecek. Daha yıllarca süreceğe benziyor.

*

Peki, biz bu güzergâhta bir gezi yaptık. Milletvekili Uğur Dilipak ve bir kısım gazeteci arkadaşlarımızla. Biz gördüğümüzü yazdığımız gibi,  bize söylenenleri de noktasına virgülüne dokunmadan yazmak  zorundayız. Bir mesele kim ne dediyse, o söyleyeni bağlar. Beni değil.

Ha, yol söylendiği, kefil olunduğu, söz verildiği üzere 2018 yılı sonunda bitmedi mi, bu yol gündemden düşmedi mi, vatandaşın, sürücülerin işkencesi sürdü mü, o vakit milletvekili Uğur Dilipak’ın yakasına yapışırız. “Arkadaş bak böyle d emiştin ama, söz vermiştin ama bitmedi…” deriz.

O da hesabını verir. Başka verecekler varsa, onlar da…

*

Temennimizin bu yolun sürüncemede kalması değil, hayal kırıklığı yaratan, umutların yok edildiği TOMSUKLU OSB’ye benzemez inşallah sonu.

Karayollarının canhıraş çalıştığını söyleyebilirim.  Hemşehrimiz, karayolları sorumlusu sevgili Suat Bağrıaçık da söyledi, garanti verdi. Bitecek… Gözlerimle gördüm çünkü. Dağları, tepeleri, vadileri yararak açılan ve açılacak tüneller, yapılan viyadükler akıllara zarar. Tabi Kahramanmaraş zor bir coğrafyada olduğu için, bazı hizmetlerin ifası zaman alıyor. Hele şu kamulaştırma hadisesi yok mu, bir kıçı kırık ağaç bile problem olarak çıkabiliyor karşınıza. Bürokrasiyi aşabilmek çok zor günümüzde. Bir kamulaştırmanın mahkemesi aylar, seneler alıyor.

Adam bir ağaç için anasının nikâhını istiyor neredeyse. Gördük de nerede olduğunu…

İstiyoruz ki tamamlansın bu yol, artık gündemden düşsün, başka şeyleri yazalım, konuşalım. Ama okur eleştirisini de yapacak.

Biz gittik, gördük ve yazdık. Elçiyiz netice itibariyle. Bize zeval olmaz.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol