Seçimin üzerinden 15 gün geçti.

Neydi o günler. Her gün bir yerde, her gün bir ilçede, işin yoksa oradan oraya koştur dur. Vallahi milletvekillerine, siyasilere helal olsun. Şu son 3 aydır ortaya koydukları tempoyu takdir etmemek elde değil.

Dikkat edin sadece iktidar parti mensuplarını kast etmiyorum. Herkes çok çalıştı, çok koşturdu, çok didindi, çok da kalburüstü siyaset yaptılar. Söylenecek ne varsa söylediler, projelerini de paylaşarak vatandaş üzerinde etkili olmaya çalıştılar. Kimisi bunu başardı, kimisi yarım bıraktı, kimisi de laf olsun torba dolsun diye aday olduğundan, kaderine razı oldu, ‘buraya kadar, başkan adayı oldum ya, bu şeref, bu onur da bana yeter’ diyerek kendi kendini teselli etti. Tabi aslına bakılırsa bu züğürt tesellisinden başka bir şey değildi.

Herhalde çocuklarına bırakacağı en büyük miras da bu adaylık meselesi olsa gerek.

Tabi bu üç aylık süre içinde siyasi partilerin giydirilmiş araçları ile kulaklarımızın pasını silen (!) müziklerini de ezberlemiştik Allah için.

Kafamız şişmişti de…

*

Sonuçlar seni, beni, ötekini, berikini ve başkalarını memnun etti mi etmedi mi bilemem. Tabi bu mücadeleden, bu yarıştan kazançlı çıkan AK Parti oldu.

Şundan oldu, Nurhak zaten CHP’nin dünde kalesiydi, bugün de kalesi olduğunu ispat etti, bir kere daha kazandı. Başkan seçilen arkadaşı tanımıyorum ama yapacak bir şey yok, bize hayırlı olsun demek düşer.

Tabi tahmin toto oynayanlar oldu.

Şu ilçe kazanır, şu ilçe kaybeder diye iddiaya girenler oldu.

Kendini siyaset allamesi yerine koyup, ahkâm kesenler ama sırt üstü yatanlar da oldu.

Yanılanların sayısı az değil. Büyükşehirde sıkıntı yoktu da, ilçeler bazında fikir yürütenler, yanıldıklarını görünce acaba ne dediler, ne düşündüler.

Vatandaş ona oy vermem, buna veririm, şuna oy veririm ama ötekine oy vermem dese de, ki demişti, bu milletin ne önünden, ne arkasından gidileceği için, seçim öncesi söylenenlerin hiçbirinin hükmü yoktu.

Nitekim sandık geldiğinde vatandaşın önüne, elini vicdanına koydu, oyunu kullandı.

Oy’unu kullandı, ama oyun’a gelmedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol