Şimdi çıkıp desem ki size; iddia edildiği gibi, madem AK Parti Genel Merkezi mevcut İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’nin üzerini çizdi, Mustafa Buluntu’ya ne dersiniz?

Tabi şaşırdınız değil imi?

O da nereden çıktı der gibi…

Tabi benim bir yerden uydurduğuma kanaat getirecek, belki saçmaladığımı bile söyleyeceksiniz de, ben yazdım. Siz ister inanın, ister inanmayın!

Şunu da diyebilirsiniz; “Tamam, Mustafa Buluntu tanıdık bir isim. Üstelik de partiye çok emeği geçti. Belediye başkan adayı oldu geçmişte, MÜSİAD gibi etkin ve güçlü bir sivil toplum kuruluşun şube başkanlığını da yaptı, hali vakti de yerinde. Niye olmasın?”

Hadi Mustafa Buluntu’yu beğenmediniz, “Peki, geçmişte, bu partinin mutfağından gelen, teşkilatçı yapısı ile bildiğimiz, önceki dönem büyükşehir belediye başkanı sayın Fatih Erkoç il başkanı olur mu?” diye sorsam, tabi yine şoktasınız!

‘Hadi canım sen de’ der gibi bir halinizi gördüm sanki. ‘Daha neler!’ der gibi… Burası Türkiye, burası kadim şehir Kahramanmaraş kardeşim, olur mu, vallahi de billahi de bal gibi olur. Olursa da… Eh, gerisini yazmayayım, siz anlarsınız gayri…

*

Geçenlerde de yazdım, inancım odur ki, AK Parti Genel Merkezi, muhtemelen partisini kurdu kuruyor denilen eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı sayın Abdullah Gül destekli Ali Babacan ve ekibinin takvimi açıklamasını bekliyor.

Bakalım yeni doğacak bebeğin, pardon partinin Kahramanmaraş il başkanı kim olacak. O belli olsun ki, AK Parti ona göre gardını alacak, adayını belirleyecek. Şöyle tumturaklı, oturaklı, parası bol biri gelsin. Ama teşkilatçı biri olsun ki, oyları kimseye kaptırmasın!

O bakımdan beklemede, süre uzatılıyor. Bu benim düşüncem tabi.

Geçenlerde kurulan, adı sanı pek bilinmeyen, tanıtılmayan bir parti çıktı sahaya, Ülkem Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Aksu olmuştu.

Eski dışişleri bakanı, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi (Geleceği varsa göreceği de var) il başkanı belli olmuş. Arif Gedemenli isminde bir arkadaşımız.

Bize hayırlı olsun demek düşer!

*

Yakından tanıdığım, donanımlı bulduğum, başarılı olabileceğine inandığım işadamı sevgili Mustafa Buluntu, tabanın istediği, beklediği isim mi, bilemem.

Kamuoyunda karşılığı var mı, bir şey diyemem. Hele bir ataması yapılsın, sonra fikrimizi söyleriz. Şimdi bekâra kadın boşaması kolay. Ha deriz, hı deriz, evet deriz, okey deriz, yes deriz, sonra mahcup oluruz size karşı.

Erken konuşmak, erken yorum yapmak istemem.

Tabi bu partiye emeği geçen, sinen onlarca insan var. Şimdi onlar kapının önündeler, aranmıyorlar, sorulmuyorlar bile. Hani siz ikide bir vefa, vefa diyorsunuz ya, geçini onu. Bir bilmem kimlerde vefa aramayın, bir de siyasette…

Unutalı çok oldu o gerçekçi anlamı, mükemmel kavramı…

Yazsıya nokta koymadan önce bir kere daha sorayım, Mustafa Buluntu’ya ne diyorsunuz?

Burun kıvırmak yok, suratınızı ekşitmek yok, ‘aman canııım, sen de…’ deyip imalı imalı bakışmak yok.

Olur mu, neden olmasın? Siyaset her gün, here zaman, her an sürprizlere gebe. 

Tamam, tamam…

Birader size de adam beğendiremiyoruz!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol