banner1451
banner1461

95 ülkede irtibat noktasına sahip olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) geniş bir teşkilat ağına sahip olduğunu artık herkes biliyor.

Ve bu sebeple böyle büyük, ülkemizin en büyük, en etkin, en yararlı sivil toplum kuruluşlarından olan MÜSİAD’ın Kahramanmaraş Şube Başkanı olmaktan da mutluyum.

Bu yazımda, size MÜSİAD’ı, bir haftadır süren ve nihayet bulan MÜSİAD EXPO’yu, yani sanayici ve işadamlarını bir araya getiren dev buluşmadan satır başları sunmak istiyorum.

Yurt dışından da yoğun ilginin olduğu MÜSİAD EXPO, hafta içinde başladı, hafta sonunda nihayet buldu. Bu bir ticaret fuarı idi. Sadece yurt içinden değil, yurt dışından da yoğun ilgi gören Fuarımız, TÜYAP İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleşince, biz de kendimizi bu fuara adapte ettik, yeni dostlar edindik, yeni Pazar payları bulma imkânına sahip olduk. Neticede biz de birer ticaret insanıyız.

*

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen, rekor sayıda ziyaretçi başvurusu ve stant talebi kuşkusuz yüzleri güldürdü. Almanya’dan Endonezya’ya, Venezuella’dan Özbekistan’a kadar birçok ülkeden şirkete ev sahipliği yapan fuarımızda, Avrupa, Asya, Orta Asya, Afrika ve Ortadoğu bölgeleri öne çıkmıştı.

Bir hatırlatmada bulunmak isterim, bu fuarda bir de ilk yaşandı. İlk kez ‘Girişimcilik alanı’ oluşturuldu, ülkemizin önemli gücü haline gelen ve dünyada ses getiren yatırımların, ziyaretçilerle bu holde buluşması bu fuarda gerçekleşince, yatırımcı ile girişimci bir araya gelmişti.

Böylece yeni iş alanları oluşuyordu. Ve bu oluşum, istihdama katkı sağlıyordu.

Bir başka hakikat de, EXPO kapsamında ‘milli elektrikli araç’ların da gösterimi yapılmıştı.

*

Biz de Kahramanmaraş Şubesi olarak bu fuarda yer almayı bir onur, bir kutsal görev saydık. 2 senede bir düzenlenen uluslararası ekonomi, finans ve ticaretin zirvesi olarak kabul ettiğimiz Fuarımıza  Sanayi Bakanı sayın Mustafa Varank katılmıştı. Ayrıca eski Başbakanlarımızdan sayın Binali Yıldırım ile, yerel ve ulusal siyasetin zirvedeki ismi sayın Mahir Ünal da fuarımıza onur verenler arasındaydılar.

Biz birer Müsiad temsilcileri olarak fuarımızı renklendiren, onurlandıran konuklarımızı teşekkür etmiştik.

Bir de hakkı teslim etmemiz gerekirse, bu fuara ev sahipliği yapan, başından sonuna kadar organizasyonun her karesinde yer alan, kusursuz bir organizasyon olması için elini taşın altına koyan, bizden fazla yorulan Genel Başkanımız sayın Abdurahman Kaan beyefendiye teşekkür ediyoruz.

*

Fuar demek, markaların ve firmaların olduğu kadar şehirlerin de tanıtımı anlamına geliyor. Biz de hem MÜSİAD, hem kervan@alpedo olarak firmalarımızı, şubelerimizi ve şehrimizi temsil ettik, tanıttık, yeni iş bağlantıları için kapılar araladık.  

Düşünün, toplam 10 salonda, 50 bin metrekarelik alanda, eş zamanlı olarak sanal fuar alanında binlerce firmanın temsilcileri ile bir araya geldik.

Ayrıca fuarda ülkemizin ticaret hacmini, ekonomik geleceğini, bölgesel işbirliklerini ve Türkiye ekonomisinin büyüme yolunda önünü açacak faiz dışı projelerin tanıtımı en önemli gündem maddesi olmuş, neredeyse 150 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştı.

*

Haftanın son resmi günü olan Cuma günü de fuarımızı şereflendiren isim Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan idi. Satırbaşları ile verecek olursam; ekonomik ve hukuk alanındaki yeniliklerden, reformlardan söz ederken, gelecek içini umut saçıyordu.

Bu arada, fuarın. standımızın bir önemli konuğu daha vardı, ki o da MÜSİAD’ın kurucu başkanı sayın Erol Yarar idi. Renk kattı, onur kattı.

Başka… Ekonomik, hukuk, siyasi ve sağlıkla ilgili verdiği mesajlar kayda değerdi. Sayın Erdoğan üretim diyordu, istihdam diyordu, ihracat diyordu, kalkınma hamlesi diyordu ve yastık altı birikimlerin ve dışarıdaki paraların yurt dışına getirilmesini salık veriyordu Türk milletine.

Fuarın son günü, amiyane deyimle finali biz yaptık. Fuarda yer alan şehrimizin markalarını da ziyaret ederek dostlukları pekiştirdik, geleceğe dair hasbihaller ettik. Evet, final dedim. Yani kervan@alpedo’nun dondurma şovu ile. Herkes hayran kaldı. Bu fuar sürecinde, hep yanımda olan, ortağım, yönetim kurulu üyemiz sevgili Mustafa Pekel’e de teşekkür ediyorum ayrıca.

Aslında daha yazacak çok şey vardı da, yazı uzayacaktı. O bakımdan kısa kesmeyi uygun gördüm.

*

Bizler, ülkemiz ve şehrimiz adına verimli geçtiğine inandığım fuar için emeği geçen, fuar alanımızı ziyaret ederek bizlere moral veren, destek olan başta Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan olmak üzere, Genel Başkanımız sayın Abdurahman Kaan, tüm katılımcılara firmam, şube başkanı olmaktan onur duyduğum MÜSİAD ve şehrim adına teşekkür ediyorum.

İstanbul’dan sonra ver elini Kahramanmaraş!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol