Sorsan herkes milliyetçi.

Dün sitemiz sahibi sayın Mehmet Fiskeci’nin yazısına yorum atıp, şantajcı, tehditçi ilan etmişler.

Sitemizi takip eden okurlara, dostlara önce şunu hatırlatmak isteriz. Bizi bilen bilir. O taraklarda bezimiz olmadı, olamaz da.

Başkaları ile karıştırıyorsunuz. İsim diyorsun. Ne ismi. Araştır, öğren bul!

Sonra… Milliyetçilik kimsenin tekelinde değildir. Amerikalıya sorsan, bir Rus’a sorsan o da milliyetçidir. Herkes kendi davasının, kendi ülküsünün, kendi inançlarının ve kendi memleketinin, yaşadığı şehrin milliyetçisidir. Öküz altında buzağı aramanın manası yok!

MHP lideri sayın Devlet Bahçeli ne kadar milliyetçi ise cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan da o kadar milliyetçidir. Kendi inançları, kendi kültürü, kendi davası ve memleketi adına sorsan, sayın Kemal Kılıçdaroğlu da o kadar milliyetçidir.

Sonra… Herkesin partisi kendine. Herkesin milliyetçilik kavramı, inancı, tarifi kendine.

*

Sonra hatanın, yanlışın, doğru olmayanın, eğri gidenin, özü sözü bir olmayanın, sağ gösterip sol vuranın, topluma dürüstlük dersi verip başkalarının hak ve hukukunu gasp edenin milliyetçilikle ne alakası var?

Obama da, Putin de milliyetçidir, Mursi de milliyetçidir, Tüfekçi Hamamının natırı da…

Milliyetçiliğin memleketi, ülkesi olmaz.

Sizin ölçünüzü, kriteriniz nedir, bir söyler misiniz?

*

Birisi bana tarif etsin nedir milliyetçilik?

Birisine içli köftenin tarifini yap desem, kimisi içine ceviz koymaz, kimisi sucuk katar, kimisi de farklı lezzet ve damak tadı kültürü ile yetişmiştir, ki yörenin yemek kültürü ile özümsendiğinden kimisi yağda kızartır, kimisi de sıcak sudan çıktığı gibi servis yapar.

Ama ikisinin de adı içli köfte.

Sadece içindeki malzemeler farklı, mutfakta gördüğü operasyon başka… Ben sıcak sudan çıkmış, yani haşlanmış içli köfteye bayılırım, sen yağda kızartılmışını sevebilirsin. Senin damak lezzetine, mutfak kültürüne taraf olamam!

*

Bir Fenerbahçeliye, bir Galatasaraylıya, bir Beşiktaşlıya sorun, ondan daha büyük taraftar ve takım milliyetçisi bulamazsınız.

Ben de sıkı bir Maraş milliyetçisiyim. Ne var bunda!

Lütfen yani..

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol