banner1482
 ‘Biz bu davaya baş koyduk. Baş koyan başını eğmez!’ diyen Ahmet Kahveci, 25 Ocak’ta yapılacak olan Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş il başkanlığı görevi için dur durak demeden koştururken, gönülleri fethetmeye geldiğini söylüyor, birlik ve beraberliği sağlayacağını iletiyor, ekibiyle birlikte hareket ederek, köy ve mahalle demeden insanları kucaklamaya çalışırken, ağzından birkaç kelime almak mümkün olmuyor.

Mizacı ve duruşu gereği, kimsenin adamı ve adayı olmadığını, olmayacağının altını çizerken, teşkilatın adayı olduğunu belirtmeden geçemiyor. Konuşmak için erken der gibi…

Öyle ki, dikkat ediyorum, herkese birilerinin arkasında, birilerinin adayı… Ama bunu açıkça dillendiren yok. Ne olur, ne olmaz diye herhalde! Herkes son kozu, son oyunu kendisine saklıyor olmalı.

*

MHP özellikle şu son 5 yıldır, parti içindeki gruplaşmalardan, hiziplerden, ‘sen sensen ben de benim’ tavırlarından, dağları ben yarattım, bu parti benden sorulur aykırılıklarından çok çekerken, ortak payda olan, tüm partili ve delegelerle yaşanmış hikâye yazmak yerine, masallar, kuytularda fis-koslarla yönetildi.

Parti yıprandı. Her ne kadar 30 Mart mahalli seçimlerinde yüzde 32’ye yakın bir oy aldıysa da, bunun büyükşehir belediye başkan adayı Prof.Dr. Tahir Akgemci’den kaynaklandığını bilmeyen yok. Bu tırmanış, bu oy yükselişi tamamen teşkilata değil, Akgemci’ye ve metropol ilçe belediye başkan adaylarının gücünden, performansından kaynaklanıyordu.

Yusuf Temizkan ve Av.Neslihan Koca Nergiz, Allah var, yağmur-çamur dinlemediler, o köy senin, bu belde benim, tokalaşmadık el, çalınmadık kapı bırakmadılar. Ve kendilerinden beklenen performansın üzerinde bir gayret gösterdiler ki, artan oy da bu muhteşem üçlünün eseri olmuştu.

*

Birkaç ilçe (Elbistan ilçe kongresi çıtırık geçecek, unutmayın) kongresi ardından MHP Kahramanmaraş il başkanı seçimi için sandığa gidilecek. Sandık için birkaç taliplinin olduğunu biliyoruz. Ahmet Kahveci kardeşimiz yılbaşı sonrası basın toplantısı düzenleyip, il başkanlığı için aday olduğunu açıklayacakken, bunu diğer isimlerin takip etmesi bekleniyor.

Kim olabilir bunlar. Siyasetine her zaman güvendiğim, inandığım, basın toplantısı yaparken iktidarın ve yerel yöneticilerin uykuları kaçıran, fincancı katırlarını ürküten, belgeli ve bilgili konuşan Ömer Özkan, yine partinin emektarlarından, henüz düşünme ve karar aşamasında olan Muharrem Arıkan, her ne kadar çok fazla samimiyetimiz ve halvetimiz olmasa da Rafet Küsmüş kardeşimiz…

Tabi buna Ahmet Kahveci’yi de ekliyoruz. Daha başka aday çıkar mı, muhtemelen çıkacak.

*

Metropol ilçemiz MHP Dulkadiroğlu ilçe başkanı Mustafa Akpınar, şu anda rakipsiz görünüyor. Bize göre hayli başarılı olan Akpınar’ın karşısına aday çıkacağını sanmıyorum. 3 Ocak’taki kongrede, bu ilçe kongresinin neticesi, il başkanlığı seçimi için belirleyici etken olacak. Elbistan ve Dulkadiroğlu ilçe kongrelerinin seçimi, seçilecek isimler çok önemli.

Bize göre Akpınar favori isim. Şimdiden hayırlı olsun!

*

30 Mart mahalli seçimleri ardından, parti çok kan kaybetti. Milletvekili Mesut Dedeoğlu’nun toparlayıcı ve birleştirici özelliği ve özlemini bir tarafa bırakıp, başka şeylerle uğraşması, partideki ayrışmayı, bölünmeyi daha da büyüttü, birçok arkadaşımız başka partilere yöneldi, ikbali başka yerlerde aradı, kimi ve çoğu da küserek partiye bile gelmez oldular.

Ahmet Kahveci’nin herkesle bir yaşanmış hikâyesi var. İnsanlarla ortak paydası varken, her ne kadar 25 Ocak’a daha bir ay varsa da, bakalım, talih, kısmet ve şans kimin kapısını çalacak!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol