banner1451
banner1461
 Hatırlanacağı üzere Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlık seçimi 2 kez yapılmış, ancak seçim kuruluna yapılan itirazlar neticesi iptal edilmişti.

Kongreler yorucu olur. Hem adaylar, hem parti ve hem de delegeler yorgun savaşçıyı andırırlar. Zaman, maddi boyutu ve partinin yıpranması, şehre zarar verirken,  il kongresinin ardından parti ve adaylar kadar delegeler de yorulurken, şimdi bütün gözler üçüncü kongreye çevrildi.

Sancılı bir bekleyiş.

Hani derler ya, yenilen pehlivan güreşe doymazmış, bakalım Ömer Özkan ile Süleyman Öner bu kez kozlarını paylaştıklarında galip gelen kim olacak?

Kongre dördüncü tura kalır mı, yoksa genel merkez kısa kesip ‘sizlerle uğraşacak değilim!’ deyip birini il başkanı olarak atar mı?

*

Şimdi herkes üçüncü kongrenin tarihini bekliyor. Henüz açıklanmış bir takvim yok. kurban bayramından ya önce, ya sonra yapılacak ama, dedik ya, takvimi genel merkez belirleyecek.

Gerekçeli karar çıktıktan sonra takvim için 30 gün az, 60 gün fazla olamıyor.

Şimdilik Ömer Özkan ile Süleyman Öner kapışacak görünüyor.

Bu iş biraz da inada bindi. 472 delege de bıktı, usandı bu gel-gitlerden.

İlkini Öner 7 oyla kazanmış, 9 Temmuz’daki kongrede ise Özkan 2 oyla kazanmıştı. Merkez ilçe seçim kurulu itirazı reddettiği halde, Yüksek Seçim Kurulu itirazlar üzerine iptal etme yoluna gitmişti.

*

İki pehlivan yeniden mindere çıkacaklar. Bu yarışa bir başka isim daha katılır mı, bunu şimdiden kestirebilmek güç.

Sürpriz biri çıkar, ‘bunlarla parti de yıprandı, adaylar da yıprandı ve yoruldu’ deyip şansını denemek için aday olur mu, şimdilik belli değil iken, taban bu kongrelerden usandı, bıktı. Görüştüğümüz bazı MHP’li dostlar, ‘ne olacaksa bir an önce olsun, olan partiye oluyor!’ yorumunu yaptılar.

Haklılar da…

Biz aday isimlerinden çok kazananın Kahramanmaraş, ülkücü camia ve milliyetçiler olmasını istedik. Lakin bizim istememizle olmuyor.

Ömer Özkan ile Süleyman Öner inadım inat diyor, illa ki bir kere daha şanslarını deneyecekler de, bakalım ipi göğüsleyen kim olacak.

Tabi şu sıralar, takvim belirlene kadar adayların bir ayağı Kahramanmaraş’ta, bir ayağı Ankara’da, MHP Genel Merkezinde…

Şimdi bütün gözler belirlenecek takvime çevrildi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol