banner1451

Aslında uzun uzadıya yazmanın bir anlamı yok.

Kahramanmaraş seçmeni aşırı denebilecek kadar milliyetçi bir seçmen topluluğu bunu biliyoruz.

Ancak bir o kadar da kültüre inanmakta ve bu değerlere sahip çıkmaktadır.

Ayrıca dürüstlük ve muhafazakârlık bu ilimizin olmazsa olmazlarıdır.

Kahramanmaraş’ta biri ülkücü, biri tarafsız ama bu yerel seçimlerinde MHP'ye sempati duyan ve diğeri CHP'li, üçü de vatansever arkadaşlarımla oturmuş herkes gibi kuru kuruya siyaset konuşuyorduk.

Ben her zaman olduğu gibi gözlemci olarak kalmayı tercih ettim.

MHP'li arkadaşım, tarafsız olmasına karşın MHP'ye sempati duyan arkadaşıma yüklendikçe yükleniyordu. Gerekçesi, körü körüne MHP'yi savunmak yerine Ak Parti'nin doğru yaptığı işleri savunması ve MHP'deki aşağı yukarı herkesin konuştuğu eksiklikleri dile getirmesiydi.

Durum böyle olunca bu ülkücü arkadaşımız gerçekleri görmemekte ısrarcı olmak bir tarafa kendi görüşünde sayılabilecek arkadaşımı içten içe Ak Partili olmakla suçlayıp "memleket sizin gibiler yüzünden bu halde" deyince her üçüncü sınıf tartışmada olduğu gibi araya soğukluk girdi ve tarafsız arkadaşımın ağzından şu sözcükler döküldü.

"Arkadaşım 2009 yılında seçilen 5 tane meclis üyeleriniz nerede, AKP Belediyesinde bu halkın hangi sorununu hallettiler veya halletmeye çalıştılar. Kamuoyunda Belediye hakkında imar yolsuzluğu konuşuluyor. Müfettiş raporları konuşuluyor. Haksız ihaleler konuşuluyor. Adam kayırmalar konuşuluyor. İşe alınan yüzlerce insan konuşuluyor. Nerede meclis üyeleriniz, nerede MHP İl teşkilatınız, nerede ilçe teşkilatınız, bak sana bir şey diyeyim, verdiğim oyu kimseye söylemezdim ama hadi söyleyeyim; bu yerel seçimde Tahir hoca için MHP'ye oyumu vermiştim. MHP’ye verilen 177 bine yakın Büyükşehir oylarının neredeyse yarısı emanet oylardır. Tahir Hoca’ya duyulan güvenin, sevginin bir tezahürüdür. Benim bu oyuma sahip çıkıldığını bundan sonra gözlemleyeceğim. Meclis tutanaklarında gözlemleyeceğim. İl ve İlçe teşkilatlarınızın çalışmasında gözlemleyeceğim. Belediye Meclis üyeleriniz bu halka mecliste alınan kararlar ile alakalı bilgi vermezlerse, kendi çıkarlarını düşünürlerse yani al takke ver külah misali iktidarla bir olup çalışmadıklarını görürsem bir daha MHP ’yede oy vermeyeceğim.”

MHP’ye sempati duyan bu arkadaşımın sözleri inanın ki, hiç boş değil.

Çünkü; 2009 yerel seçimlerinde MHP ancak 5 belediye meclis üyesi çıkarmış ne hikmetse bu meclis üyeleri hiçbir zaman AKP Belediyesinin aldığı olumlu veya olumsuz tüm kararlar hakkında kamuoyuna bir açıklama gereği bile duymamış, İl ve İlçe teşkilatları sözüm ona parti binasındaki koltuklarında oturmuşlar sadece genel merkezin açıklamalarını kamuoyuna kendi açıklamaları gibi açıklama yapmaktan başka hiçbir şey yapmamışlardır.

Düşünüyorum da, AKP Belediye Meclisinin almış olduğu olumsuz bir kararını dahi kamuoyuyla paylaşmayan bu yönetim anlayışı, sözüm ona 30 Mart yerel seçimlerinde halkın karşısına çıkıp nasıl oy istemişlerdir.

Onlar yapamıyor, biz mi yapacağız demişlerdir.

Onlar yolsuzluğa bulaştılar, çaldılar, çırptılar, ayakkabı kutuları istiflediler, biz bulaşmayacağız, çalmayacağız, ayakkabı kutuları toplamayacağız mı demişlerdir.

Yıl 2014 yerel seçimler yapılmış yine hüsran.

Bu sefer gerçekten ilimizde MHP’ye büyük hüsran yaşatılmıştır.

MHP ilimizde hiçbir şekilde belediye başkanlığı kazanamamış halk tabiriyle nal toplamıştır.

2009 yılında kazanılan Afşin de 2 belde belediye başkanı istifa etmişlerdir.

Afşin 1100 oyla bu seçimi kaybetmiştir. Acaba bu belde başkanlar istifa etmemiş olsalardı Afşin kazanılmaz mıydı?

2009 yılında Ekinözü belediyesini MHP almıştı. MHP İl Başkanlığı İl Disiplin Kurulu tarafından seçilen başkan partiden ihraç edildi. Bu seçimde Ekinözü’nde 399 oy alarak hezimet yaşandı.

Andırın 100 oyla kaybedildi.

Göksun kaybedilmedi adeta AKP’ye bırakıldı. İl seçim kurulunda gerekli çaba gösterilseydi, sonuç değişmez miydi?

MHP de, Sandık görevlileri var mıydı, yok muydu hiç belli değildi.

AKP her sandık görevlilerine tanınmaları için kalem vermişlerdi.

Kısaca bu hezimetin sorumluları kimlerdir.

Teşkilat mıdır?

Genel Merkez midir?

Adaylar mıdır?

Duyduğumuz kadarıyla Belediye Başkan adaylarına teşkilat olarak destek verilmediği yönünde iddialar konuşulmaktadır.

Doğrudur, yanlıştır bilemem.

Eğer bunlar doğruysa, Teşkilat şapkasını önüne koyup düşünmelidir.

MHP, Kahramanmaraş’ta neden kazanamıyor?

Bu algının giderilebilmesi ancak, teşkilatlarda yeni bir yapılanma ile 4 ay sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimine ve önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlere çalışılmalı, akabinde 2019 yılındaki yerel seçimlere hedef konmalıdır.

Yeni yapılan teşkilat ile birlikte herkes kenetlenmeli, küskünler, kırgınlar giderilmeli, yeni seçilen meclis üyeleri ile koordineli birlikte çalışılmalı, Belediye meclisinde alınan her karar eksikleri veya yanlışları ayda bir veya üç ayda bir kamuoyu ile paylaşılmalı, her mahalleye gidilmeli, her ilçeye gidilmeli, halkın sorunları yerinde tespit edilerek iktidara bu sorunların çözümü için basın ile birlikte kamuoyu oluşturarak halkın sempatisi ve güveni kazanılmalıdır.

Bunlar yapılmadığı müddetçe MHP ilimizde daha çok hezimet ve seçim yenilgileri alması kaçınılmaz olur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol