İnşallah adını yanlış yazmadım!

Menzelet Mesire alanı@barajı yol ayrımının ilerisinde başlayıp, neredeyse Ilıca yol ayrımına çıkan tünel, kaç metre bilmiyorum, aylar öncesinden trafiğe açılacak, yollar kısalacak, sürücüler ve vatandaş rahat edecek, araçların ekonomik ömrü uzayacak, yakıt giderleri aşağı çekilecek, insanların yaşam kalitesi ve standardı yükselecekti.

Bunların hepsi iyi ve güzel.

Ama açılmadı, gecikti…

Neden gecikti?

Siyasilerden bir açıklama gelmiyor bu meseleye ilişkin. Madem kimseden ses seda çıkmıyor, ben yazayım; para yok. Ve bu tünelin gecikmesinin, trafiğe açılmamasının bir diğer sebebi de, Cumhurbaşkanımızın bir gecede görevden aldığı eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan. Diyeceksiniz ki ne alaka? Alakası var efendim, var…

*

Aslında bu, bir gece, ansızın görevden alma, geliyorum sinyallerini, işaretlerini aylar, günler öncesinden veriyordu. Hatta şu lanet olası korona olmasaydı, askerimizin İdlib’de gerçekleştirdiği operasyon ve sonrasında, yani Şubat ayında görevden alınacaktı, ama bugüne sarktı.

Bizim ülkede, birileri koltuğa oturunca, gücü eline alınca, dağları ben yarattım diyor. (Maalesef bizde de var bunlardan)

Bir gece anasızın görevden alınan eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, eski Ulaştırma Bakanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın bakanlıktaki ekibini, kadrolarını devre dışı bırakmış, görevden almıştı. Ee, etme bulun dünyası bu.

Yani men dakka, dukka!

Belki bu mesele ile alakası yok ama sayın Hayrettin Güngör de Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda sayın Fatih Erkoç’un ekibini silip süpürmüş, kendi ekibini kurmuş, memlekette adam kalmamış gibi, sanki çalışacak, başarılı olabilecek kimse yokmuş gibi, dışarıdan ithal ne kadar adamı varsa, toplamıştı başına. Gelinen noktaya bakarsak…

Neyse…

*

Meseleye gelecek olursam…

Gitti giden Cahit Turhan döneminde müteahhitlerin şikâyeti arş-ı alaya yükselir, gerilimler dahi yaşanır. Bu şikayetler, bizzat sayın Erdoğan’ı kulağına kadar gider.

Mesela; 27 Aralık 2019 günü Ankara’da AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı yapılır.

Bazı il başkanları, ki muhtemelen bunların içinde Kahramanmaraş İl Başkanı sevgili Ömer Oruç Bilal Debgici de vardır, illerin sınırları içerisinde bulunan karayolu projelerinin durmasından yakınırlar. Tahmin ederim ve umarım sayın Debgici de gündeme yönelik sıkıntısını dile getirmiştir, getirmesi gerekirdi.

*

Nedir bu projeler derseniz, başta tüneller ve diğer projeler. Köprüler, viyadükler yani…

Bunun yanında projelerin durması bir yana, ödenek ve hakedişlerin ödenmemesi, ya da ihaleyi alan şirketlerin kredi bulamaması, işi alan müteahhitleri sıkıntıya, zora sokar. Gitti giden eski bakan Turhan da bu meseleye merhem olmaktan uzaktır. İddia bu…

Eldivenli, maskeli Kanal İstanbul için (iki köprünün taşınması) ihale açılması, bunun haberlerde yayınlanması, kamuoyunun olduğu kadar Cumhurbaşkanı kızdıran, öfkelendiren başka neden olarak gösterilirken, yine günler önce, “İnşallah Trabzonspor bu dönem şampiyon olur!” demesi, bardağı taşıran son damlalardan biri olur.

Bizdeki arkadaşların, esnaf ziyaretinde karşılaştığı bir bayana; ‘Trabzon’u, sizi biz Müslüman yaptık! İnanamıyorsan git anana, babana, dedene sor!’ dediği gibi…

Haliyle Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan da bu meselede Turhan’a kızar, öfkelenir, tepki gösterir ve gece yarısı, bir kararname ile görevinden alıverir.

*

O bakımdan diyorum, bizim bu tünelimizin devreye girmemesi ve trafiğe açılışın uzamasının altında yatan sebep bu.

İnanmıyorsanız sayın Cumhurbaşkanını veya İl Başkanı sayın Debgici’ye sorun!

Özetle, gitti giden eski bakan ağlamaklı bir sesle veda ederken, bu güzel örneğin bütün belediye başkanlarına, siyasetçilere ve bürokratlara ders olmasını diliyorum. İnşallah mesajı almışlardır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol