Bir kere, altını çizelim, bizim hiçbir adaya ne önyargımız, ne takıntımız var. Çünkü tüm adayları tanıyoruz, seviyoruz. Hepsinin de yüreğinde bu kente hizmet olduğunu bilmesek, kalem bile oynatmaya değmez deriz de, kazın ayağı öyle değil.

İster bilin, ister bilmeyin, Hanefi Mahçiçek kimsenin aklında ve gündeminde yoktu. Kaldı ki Hanefi Mahçiçek, sahada da gözükmedi hiç. Bürosunda kaldı, misafirleri kabul etti, nasip dedi, kısmet dedi, hizmet demeyi unutmadı.

Sayın Mahçiçek’in bu kente yaptıklarını bilmeyen yok. Hizmet ve proje adamı. İleri görüşlü, zeki. İnkâr edenin ağzı gözü bir tarafa kayar. İz bıraktı, eser bıraktı. 3,5 senelik belediye başkanlığı döneminde eserleri abide gibi dururken, kısmetinde varmış, meclise gitti.

Sonra güzergâh ve adres değişikliği yaşadı, neticede kürkçü dükkânına, yani evine döndü.

 

30 Mart mahalli seçimleri için AK Partiden aday adayı oldu. İçlerinde Mehmet Sabancı’nın da bulunduğu 13 aday adayı kıyasıya mücadele ederken, hakkını teslim edelim, sahada olan, en çok gezen, en çok kapı çalan, en çok el sıkan, en çok gitmedik mahalle bırakmayan Mehmet Sabancı’nın Onikişubat belediye başkan adayı gösterileceğine herkes kesin gözüyle bakarken, sürpriz oldu, Mahçiçek aday gösterildi.

 

Hatırlayın, bu kentin yetiştirdiği ender kıymetlerden olan TSO eski başkanı Mehmet Balduk, TOBB seçimleri öncesinde,  gece saat 00.15’de üzeri çizilerek devre dışı bırakılmış, Maraş bir tanıtım elçisinden mahrum bırakılmıştı. Birileri (siyasetçi) öyle istedi, Balduk ikinci kez TOBB Başkanvekili seçilemedi. Bu günah, bu ayıp, bu utanç da o siyasetçiye yeter!

Bu kez de, aynı kadre Mehmet Sabancı uğradı. Herkes onu Onikşubat belediye başkan adayı olarak beklerken, Başbakan sayın R.Tayyip Erdoğan’ın Japonya gezisinde, gece saat 00.15’te üzeri çizildi, yerine Mahçiçek’in adı yazıldı.

Kim önerdi, kim yazdırdı, bütün Maraş bunu biliyor.

Mehmet’lerin kaderi demek bu…

 

Sayın Sabancı tevekkül sahibi insan. Kader dedi, kısmet dedi, nasip dedi…

Önümüzdeki genel seçimlerinde, aha şuraya yazıyorum, Mustafa Poyraz değil, Mehmet Sabancı milletvekili adayı gösterilirse, şaşırmayın, hayret etmeyin, sürpriz olarak değerlendirmeyin.

Gayret, inanç, emek ve performans karşılıksız kalmıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol