Allah yalanı sevmez, Balıkesir Büyükşehir belediyesi Genel Sekreteri iken, Elbistan Belediye Başkanlığına aday gösterildiğinde, insanlardaki endişe, korku ve panik akıllardan silinecek ve unutulacak gibi değildi.

Secimi bu ilçede AK Partinin kesinlikle kaybedeceği inancı ve algısı yaygındı.

Üstelik de aday gösterilen Mehmet Gürbüz, Afşin’in Sevin köyündendi ve de Elbistan’ı çok iyi bilmediği, tanımadığı yazılıyor, konuşuluyordu.

O bakımdan 31 Mart 2019 mahalli seçimlerinde AK Parti adayı sayın Gürbüz’e şans vermeyenlerin sayısı haddinden fazlaydı ve millet ittifakı adayının bu seçimden galip çıkacağını artık yeryüzünde sağır sultan bile duymuş, haberi olmuştu.

Muhalefete gün doğmuştu, il’in en büyük ilçesinde millet ittifakı galip gelecekti.

Gelecekti ama…

*

Olmadı…

Millet ittifakının bu yarışı, bu zorlu etabı birinci bitireceğine, ipi göğüsleyeceğine inananlar, havalara bile girmiş, neredeyse milli bayram ilan edeceklerken, 31 Mart’ın akşamında tüm hayallerin suya düştüğü görüldü. Evdeki hesap çarşıya uymamış, seçim sürecinde, Elbistan’ın değil sadece, Türkiye siyasetinin yüz akı, gönül adamı sayın Mahir Ünal’ın ve Milletvekili sayın Ahmet Özdemir’in de büyük gayretleri, özverili seçim stratejisi gütmeleri, tüm zaman ve mesailerini bu ilçeye vakfetmeleri yanında, Mehmet Gürbüz kardeşimizin de olağanüstü çalışması kadar elle tutulur, gözle görülür, üstelik de kamuoyunda karşılık bulan projeleri, seçimin kazanılması için yetmişti de artmıştı bile.

Zaten adaylık sürecinde kendisi ile birkaç kez görüşmüş, düşüncelerini paylaşmış iken, Allah yalanı sevmez, benim bile kazanacağından ümidim yoktu. Zira millet ittifakı bu bölgede çok güçlüydü. Sadece Elbistan değil, Çağlayancerit ve Ekinözü’nde bile Cumhur ittifakı adaylarının kesinlikle seçimin mağlubu olacağı algısı ve haberleri dalga dalga yayılıyordu, yayılmıştı.

*

Sayın Mehmet Gürbüz, başarılı bir teknokrat. Balıkesir Belediyesindeki hizmetleri, projeleri daha unutulmamışken, ilçede seçimi kazanıp, Belediye Başkanı olunca, tüm hesaplar alt üst olmuş, dengeler değişmiş, taşlar yerinden oynamıştı.

Sağlam karakteri, düşünceleri, projeleri ve arkasına aldığı siyasi güçle seçimi kazandığında, madalyonun öbür yüzü devreye girmişti bile.

Ne olduğunu biliyorsunuz.

*

İma, ilçenin temel sorunuydu.

Kentsel dönüşüm kaçınılmazdı.

Artık bu büyük ve potansiyel ilçemize dar gelen, yetmeyen belediye binası yerine, kapsamlı, halka hizmete layık bir yeni hizmet binası gerekiyordu.

İlçede huzur ve asayişin temini ve tesisi için gerekirse elini taşın altına koyacaktı. Pavyonlar, kumarhaneler ve meyhaneler vardı ki, hem yapısal, hem görüntü, hem de asayiş ve ilçe huzuru için bu mesele kökten halledilmeliydi.

Ceyhan Havzası değişiklik bekliyor, bunlar gerçekleşmeyi ön şart olarak  gösteriliyordu.

Teknik ve sosyal belediyeciliğin gereklilikleri, kamuoyunda karşılığı olan projeler hayata geçmeliydi.

Sayın Mehmet Gürbüz bunları yaptı ve algıyı, önyargıları kökünden değiştiren, adını ilçeye altın harflerle yazdıran başkan oldu.

*

NOT: Yazıya bir hakkı teslim ederek son verirken, kongreye kadar ilçenin AK Parti teşkilat başkanı olarak görevini sürdürecek olan Av. Hasan Sungur, tanınmış ve büyük davaların avukatı. Ve büyük bir partinin, bir siyasi davanın siyasetçisi olarak hizmetler verdi ilçesine. Halk kendisinden memnundu. Kendisi de işini severek yapıyordu. Ama kısmete buraya kadarmış. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol