banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

UGİYAD’DA BAŞKAN ONARAN GÜVEN TAZELEDİ!

Kongrede konuşan UGİYAD Genel Başkanı Kenan Onaran, UGİYAD’ın kuruluş amacı ve hedeflerini anlattı. Onaran, “UGİYAD; gazeteciler, internet yayıncıları ve yazarların sosyal statülerinden ekonomik şartlarına kadar hayat standartlarını yükseltmek amacıyla kuruldu. Bununla birlikte teknolojinin yaygınlaşması sonucu sosyal medyanın da popülerleşmesiyle gazetecilik boyut değiştirdi. Bu değişimi yasal dönüşüm de takip edemeyince meslekte ciddi sorunlar yaşanmaya başladı. Şu an sektörde faaliyet gösteren meslektaşlarımız, durumlarından da çalışma şartlarından da memnun değil. İşte UGİYAD, bu memnuniyetsizliği ortadan kaldırmak için kuruldu” dedi.

“SOSYAL PAYLAŞIM AĞLARI KİTLELERİ PEŞİNDEN SÜRÜKLÜYOR!”

Son zamanlarda sosyal paylaşım ağlarının çeşitlenmesi ve yaygınlaşmasıyla YouTuber, sosyal medya danışmanları ve fenomenleri gibi yeni kavramların ortaya çıktığını kaydeden Başkan Onaran, şöyle konuştu: “Sosyal paylaşım ağları, çeşitli akımlarla kitleleri peşinden sürüklemeye devam ediyor. Tabi bu durum gazeteciliğe bakış açısını da değiştiriyor. Eskiden insanlar televizyon kanallarından gündemi takip ederken şimdi haber siteleri, YouTube kanalları ve sosyal ağlar üzerinden takip ediyor. Bunun yansıması sadece gazetecilere olmadı. Siyasiler de yaşanan bu teknolojik değişimden nasibini aldı. Onlar da propaganda araçları olarak aktif bir şekilde YouTube fenomenlerinin kanallarına misafir olmaya başladı. Şimdi kitlelerin yoğun bir şekilde kullandığı bu ağlarda faaliyet gösteren arkadaşlarımız, yasal boşlukla karşılaşıyor, meslek tanımı eksikliğinden kaynaklı kimlik sorunları yaşıyorlar. Biz, bu karmaşanın önüne geçmek için tüm eksikliklerin giderilmesi için çalışacağız.”

“KÜLTÜREL FAALİYETLER, GÖSTERMELİK FAALİYETLER KADAR DESTEKLENMİYOR!”

Yazarların eserlerinin basım ve yayımı için bütçe sorunu yaşadığını dile getiren Onaran, “Yazarlarımızın en büyük sorunlarından birisi eser basımı için maddi kaynak bulamaması. Maalesef ki kültürel faaliyetler, göstermelik faaliyetler kadar desteklenmiyor. Kültürel faaliyetlerin maddi ve manevi daha iyi desteklenmesi, yerel ve görsel basında daha çok yer alması için çalışmalarımız olacak. Bir de köşe yazarlığı kavramı var ki ne gazeteci ne de yazar sınıfına dâhil edilmiyor. UGİYAD, bu arkadaşlarımızın da kendini ifade edebileceği bir ortam ve olanak sağlamak için var” şeklinde konuştu.

“GAZETECİLERİN GELİR KAYNAKLARINI TİCARİ REKLAMLAR OLUŞTURMALI!”

Basın özgürlüğünün ekonomik özgürlükten geçtiğine dikkat çeken UGİYAD Genel Başkanı Kenan Onaran, şunları kaydetti: “Türkiye genelinde yerel basının gelir kaynaklarının yaklaşık yüzde 90’ını siyasi kurum ve kuruluşlar oluşturuyor. Bunların başında da belediyeler geliyor. Bu durumun en büyük sakıncalarından birisi tarafsızlığa gölge düşürmesi diğeri de gazetecinin üretkenliğine zarar vermesi. O yüzden basının gelir kaynaklarının ticari reklamlarla dengelenmesi gerekiyor. Bu sayede hem şehirdeki ticari kurumların markalaşmasına hem de ekonomi muhabirliğinin gelişmesine katkı sağlanmış olur. Böylece daha tarafsız içeriklerle, basının denetim mekanizmasının çalışması kaçınılmaz olur.”

UGİYAD’IN YENİ YÖNETİM LİSTESİ!

UGİYAD’ın Yönetim Kurulu Asıl Listesi şu isimlerden oluştu: Kenan Onaran, Mehmet Işık, İsmail Koyuncu, Muhammet Özer, İlker Yiyen.

UGİYAD’ın Yönetim Kurulu Yedek Listesi şu isimlerden oluştu: Zekeriya Okutucu, Bilal Evran, Ömer Faruk Salman, Ömer Lütfi Güldoğan, Mücahit Kır.

UGİYAD’ın Denetim Kurulu Asıl Listesi şu isimlerden oluştu: Mustafa Alyaz, Tural Şahbazlı, Dündar Kundakçı.

UGİYAD’ın Denetim Kurulu Yedek Listesi şu isimlerden oluştu: Mustafa Kömü, Muhammet Kamalak, İbrahim Kürşat Gürocak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol