banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

TGF VALİ KALKANCI’YI ZİYARET ETTİ
      Ziyarete, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın yanı sıra, Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri, Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen cemiyet başkanları katıldı.

    TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca Vali Nurullah Naci Kalkancı’ya , şapka ve tişört hediyesi ile cemiyet başkanları çeşitli hediyeler verdi..

     Her iki ayda bir  farklı bir ilde yapılan ve bu ay Adıyaman’da Faal Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu 57. Başkanlar Konseyi Toplantısında ülke gündemindeki önemli başlıklar masaya yatırılarak özellikle basın mesleği ile ilgili çeşitli sorunlar ele almak ve Adıyaman’ı tanıtmak için Adıyaman’a geldiklerini ifade eden Başkan Yılmaz Karaca, 3 günlük ziyaret ile ilgili bilgi verdi.

     3 gün sürecek program kapsamında Adıyaman’a gelen cemiyet başkanları, gerçekleştirecekleri toplantı sonrası kentin tarihi ve turistik mekanlarını da gezerek şehrin zengin kültürel mirasına da tanıklık edecekleri gibi, köşe yazısı ve haberleri ile 570’e yakın yayın kuruluşunda haberlerinin çıkacağını ,” söyledi.

      Adıyaman Huzur ve Barış Şehri sloganı ile Adıyaman da toplanan : Türkiye Gazeteciler Federasyonuna bağlı Başkanlar Konseyi üyelerini huzur, hoşgörü, barış ve kardeşlik kenti Adıyaman’da ağırlamaktan duyduğu memnuiyeti dile getiren Vali Nurullah Naci Kalkancı, cemiyet başkanlarıyla sohbet ederek, ziyaretten dolayı teşekkür edip, Adıyaman’ın tarihi, coğrafyası, kültürü, eğitim ve öğretim durumu, devam eden sulama projeleri, sanayi ve ticaret durumu ile sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi.  

 

       Vali Kalkancı, “Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından 57. Başkanlar Konseyinin Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde ilimizde yapılmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu toplantı basın mensuplarının mesleki anlamda hem dayanışmasını hem de birlikte hareket etmesini sağlıyor. Adıyaman, dil, din, ırk, ayrımı yapmadan insanların hep birlikte bir arada yaşadığı Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en huzurlu kentlerinden bir tanesidir. Anadolu’nun en eski yerleşim birimlerinden birisi olan Adıyaman ilimiz, insanoğlunun yeryüzüne ayak bastığı zamandan beri sahip olduğu zengin tarihi, doğal ve kültürel değerleri ile tarih sahnesindeki yerini almıştır. Adıyaman ilimiz tarih öncesi devirlere ait buluntuların yanı sıra, Kommagene Uygarlığına ait Nemrut Dağı Ören Yeri başta olmak üzere il geneline yayılmış 300 dolayında tarihi öneme haiz kültür varlıkları ile adeta bir açık hava müzesi konumundadır” dedi. 
   Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ise, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı’ya Başkanlar Konseyini kabullerinden ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek şunarı söyledi; “Huzur ve hoşgörünün başkenti Adıyaman’da olmaktan son derece mutluyuz. Şu anda 60 civarında Türkiye genelinde cemiyeti başkanları ile toplamda 150 civarında gazeteci arkadaşımız 57. Başkanlar Konseyine katılmak üzere Adıyaman’da bulunuyor. Bu toplantıda sadece kendi sorunlarımızı tartışmakla kalmayıp, aynı zamanda ülkemizin sorunlarını da ele alacağız. Arkadaşlarımız buradan gittikten sonra da Adıyaman’daki izlenimlerini kendi yayınlarında en güzel şekilde yayınlayacaklardır. Bizleri kabul edip yakın ilgi gösterdikleri için heyetimiz adına sayın valimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından cemiyet başkanı ve gazeteciler, kendi memleketlerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri Vali Nurullah Naci Kalkancı'ya takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol