banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

SANAL DERGİ GÖNÜLLERE DOKUNUYOR

Edebiyatın ve şiirin başkenti Kahramanmaraş’ta, kültür, sanat, edebiyat ve turizm alanlarında hizmet vermek üzere yayın hayatına atılan Edebiyatın Başkenti sanal dergisi Mart/2019’dan bu yana yayın hayatına devam ediyor.

İmtiyaz Sahipliğini ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü Murat Zencir’in üstlendiği Edebiyatın Başkenti isimli sanal dergi, Kahramanmaraş’ta şiir, makale, hikaye, öykü yazan gençleri bir araya getirmeye çalışıyor.

YAZAR VE  FİKİR ADAMLARININ ESERLERİNE YER VERİLİYOR

Kahramanmaraş’ın edebiyat, kültür, sanat ve turizm alanlarına yönelik yayınları ile dikkat çeken Edebiyatın Başkenti sanal dergisi, her sayısında Söyleşi-Röportaj, Bir Şair-Bir Şiir, Kültür-Sanat, Bir Konu- Bir Konuk, Gezelim-Görelim gibi bölümlerinin yanı sıra Kahramanmaraşlı şair, ozan, yazar, düşünür ve fikir adamlarının eserlerine yer veriyor.

Her ferdi Kahraman olan, her ferdi şair olan, her ferdi özgür olan, her ferdi vatansever olan, her ferdi sözünün eri olan Kahramanmaraşlılara hizmet vermek ve Kahramanmaraş’ın adını daha fazla duyurmak amacıyla yayın hayatına başlayan Edebiyatın Başkenti sanal dergisi aynı zamanda ilimizde yeni yetişmekte olan genç şair ve yazarlara da sayfalarında yer vererek onlara destek oluyor.

DERGİDE KİMLER YOK Kİ

Kahramanmaraş’ın şiirin ve edebiyatın başkenti olmasında önemli rol oynayan, Karacaoğlan’dan başlamak üzere, Adile Necla Kandeğer’den Üstad Necip Fazıl Kısakürek’e, Yedi Güzel Adam’dan, Hayati Vasfi Taşyürek, Abdurrahim Karakoç, Aşık Mahsuni Şerif, Aşık Yener, Bejan Matur, Bahaeddin Karakoç, Hilmi Şahballı gibi daha nice bir çok şair, yazar, ozan ve fikir adamını sayfalarına taşıyan Edebiyatın Başkenti sanal dergisi, Kahramanmaraş’ın hem edebiyatını gündemde tutmak, hem de tanıtımına ağırlık vererek turizm alanında da hak ettiği konuma ulaşması için gayret sarf ediyor.

DERGİNİN ÇIKIŞ HİKAYESİ

Her ayın 1’inde www.edebiyatinbaskenti.com olarak yayına verilen derginin çıkış hikayesine ilişkin bir değerlendirmede bulunan İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Murat Zencir, “Ben, Fazilet Çomruk, Emine Tekçe ve Deniz Doğan dört kafadar olarak yola çıktık. Böyle bir dergi çıkarmaya karar verdik ama baskı için maddi gücümüz yoktu. Ben de madem bastıramıyoruz o zaman sanal olarak çıkalım ve insanların ceplerine girelim diye fikir attım, arkadaşlar da kabul ettiler ve yola koyulduk. Eskiden insanların elinde gazete, kitap dergi gibi yayınlar olurdu şimdi o kadar kalmadı. Biz sanal olarak yayınlanarak insanların cep telefonlarına girmeyi hedefleyip bunda da başarılı olduk. Şu an itibari ile beni saymazsak, yazar kadromuz 18-35 yaş aralığında genç bir kadromuz var. Edebiyata, okumaya gönül veren insanları dergimizi okumaya ve destek olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol