banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

REKTÖR NİYAZİ CAN BASIN İLE BİR ARADA
 araya geldi.

KSÜ Avşar Yerleşkesi Merkezi Kafeteryada basın buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Can, basının kamuoyunun bilgilendirilmesi ve kamuoyu adına hizmetlerin sorgulanması noktasında çok önemli bir görev üstlendiğine dikkat çekerek, bu kutsi görevin emek ve fedakârlıkla yapılabileceğini söyledi.

Mütevazı davetlerine icabet etme nezaketi gösteren basın mensuplarına teşekkür eden Rektör Can, KSÜ yönetimi olarak üniversite genelinde yürüttükleri çalışmalara ilişkin verileri basın mensuplarıyla paylaştı.

Üniversitenin her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ettiğine dikkat çeken Rektör Can, Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde hasta kabulüne başlandığını hatırlatarak, 8 olan merkezdeki uzman sayısını önümüzdeki günlerde 20’ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Diş Hekimliği Fakültesinin henüz kendi binasının bulunmadığını belirten Rektör Can, Diş Hekimliği Fakültesi ve yine aynı durumdaki Eğitim Fakültesine bina yapılması hususunda Kahramanmaraşlı hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

Üniversite akademik birimlerindeki bölüm ve programlar hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Rektör Can, yeni açılan ve açılması planlanan bölüm ve programları paylaştı.

Bilim ve teknoloji alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektör Can, ÜSKİM ve Teknoket’te devam eden projeler ve planlanan çalışmalara ilişkin güncel verileri basın mensuplarıyla paylaştı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Programı Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü bünyesinde açılan 3D Modelleme ve Tasarım Merkezinin bölgeye büyük hizmetler sunacağını ifade eden Rektör Can, bunun yanı sıra ÜSKİM, KMTSO, OSB ve Dulkadiroğlu Kaymakamlığı ortaklığı ile şehrimizin metal mutfak eşyaları sanayii için ar-ge ve test merkezi kurulması yönünde DOĞAKA’ya sunulan projenin kabul edildiğini ve bakanlık onayına sunulduğunu söyledi.

Üniversitemizde geliştirilen ve uygulamaya konulan ‘Kuramı Uygulamaya Taşıyabilen Okuryazar Lider Öğretmen’ modeline ilişkin bilgiler de veren Rektör Can, model sayesinde öğretmen adaylarına kavramsal ve düşünsel etkinlikler, sanatsal etkinlikler, öğretimde, öğretmenlikte ve uygulamada yeni düzenlemeler, eğiticilerin eğitim etkinlikleri ve sanal takip gibi başlıklarda öğretmen adaylarına eğitim verileceğini belirtti. Rektör Can, “Nitelikli öğretmenler yetiştirdiğimiz zaman diğer meslek gruplarında yetişen bireylerin de niteliğini arttırırız.” dedi. Rektör Can, “Kuramı Uygulamaya Taşıyabilen Okuryazar Lider Öğretmen Modeli” kapsamında anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselere yönelik akademik çalışmaları daha etkin şekilde ve yerinde yürütmek amacıyla Kahramanmaraş’taki 5 okulda akademik çalışma odaları açtıklarını ifade ederek bu uygulamanın Türkiye’de ilk ve tek olduğunun altını çizdi.

Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan Çocuk Üniversitesi hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Rektör Can, çocuklara yönelik eğitim-öğretim ve çeşitli bilimsel faaliyetlerde bulunarak öğrencilere bilişsel, duyusal, sosyal ve bedensel olarak çok yönlü gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin bölgeye sunduğu sağlık hizmetinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Rektör Can, konuşmasında hastane bünyesinde yapılan başarılı çalışmalara geniş yer verdi.

Üniversiteye ilişkin genel değerlendirmelerinin ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcıları ve ilgili akademik/idari birimlerin yöneticileri, basın mensuplarının üniversiteyle alakalı sorularını cevaplandırdılar.

Davetlerine icabet ederek sunumlarını dinleme nezaketi gösteren basın mensuplarına teşekkür eden Rektör Can, Üniversitemiz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. işbirliğiyle, 4-5 Mayıs tarihlerinde KSÜ Avşar Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda bu yıl ikincisi düzenlenen, Teknokent Robot Yarışmasına (TEKNOROB) basın mensupları ve bütün halkımızı beklediklerini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol