banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ÖZTUNÇ: ‘BASIN ÖZGÜR OLMADAN TÜRKİYE ÖZGÜRLEŞMEZ!’
 Gazeteci kökenli olan Milletvekili Ali Öztunç, yayımladığı mesajda, 24 Temmuz 1908’de 2. Meşrutiyetin ilan edilmesi ve ertesi günü gazetelerin sansürsüz yayımlanmasından bu güne 24 Temmuz tarihinin ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlandığını belirterek, “Yüzyılı aşkın geçen sürede sansürün sadece biçim değiştirdiğini görüyoruz. Ulusal basın ve Anadolu basını maalesef geçen onca yıla rağmen evrensel standartlarda bir basın hürriyetine kavuşamadı” ifadelerini kullandı.

ÖZTUNÇ’UN MESAJI ŞU ŞEKİLDE

“Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908’de 2. Meşruiyetin ilan edilmesi ve 25 Temmuz 1908’de basılan gazetelerin sansürsüz yayımlanmasından bu güne 24 Haziran tarihi Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanıyor. 1908’den 2018’e yüzyılı aşkın geçen süreçte sansürün sadece biçim değiştirdiğini görüyoruz. Ulusal basın ve Anadolu basını maalesef geçen onca yıla rağmen evrensel standartlarda bir basın hürriyetine kavuşamadı. Demokrasinin dördüncü gücü olma niteliğindeki medyanın bugün özgür bir hareket alanına sahip olmadığı açık. Türkiye basını üzerinde baskı, tehdit, kapatma ve ceza davaları kara bulut misali dolanmakta. Gerçek gazetecilerin hapiste yattığı, vatandaşların vergileriyle yayın hayatına devam eden TRT’nin yeni bir kararnameyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlanarak tarafsızlığını kaybettiğinin resmen ilan edildiği, Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2018 yılı Şubat ayı raporuna göre 180 ülke arasında 81. sıraya gerilediğimiz, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 2017 Basın Özgürlüğü raporunda 188 ülke arasında 155. sırada gösterildiğimiz üzüntü verici günlerin ağırlığını hep beraber taşıyoruz.

 Gazetecilik adına utanç tablosu içerisinde içimiz buruk olsa da, ben eski bir basın çalışanı olarak ‘basın özgür olmadan Türkiye özgür olamaz’ diyorum. Baskı ve sansürün yerini adaletli bir yönetimim anlayışına bıraktığı bir Türkiye özlemiyle, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol