banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ÖZTUNÇ, AVRUPA’DA TÜRK GAZETECİLERLE BULUŞTU; ‘MEDYA YAŞAMAZSA HİÇBİR ŞEY DUYMAZSINIZ!’
 AVRUPA Türk Basın Yayın ve Gazeteciler Birliği’nin Essen kentinde ilk kez düzenlediği ‘Medya Zirvesi’nde Avrupa’da yayınlanan Türk gazetelerine mali destek talep edildi.

Essen Ruhrturm salonunda gerçekleşen zirveye Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Düsseldorf Başkonsolosu Şule Güler, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, KRV Eyalet Milletvekili Volkan Baran, Big Partisi Genel Başkanı Haluk Yıldız; Avrupa’nın farklı ülkelerinde Türkçe yayımlanan gazetelerin yöneticileri, iş ve siyaset dünyasından insanlar, akademisyenler ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

“GAZETECİ ÜŞÜMEZ, ACIKMAZ…”

Gazeteci kökenli Milletvekili Ali Öztunç, burada yaptığı konuşmada gazetecilerle ilgili yanlış bir algının altınız çizdi.

Öztunç, “Medya yaşamazsa hiçbir şey duymazsınız. Askerler gibi, ‘gazeteci üşümez, acıkmaz’ diye bakılıyor. Oysa gazeteciler de insandır ve ekonomik sorunları var. ABD, Hollywood üzerinden algı çalışması yapıyor. Bizler de bize yapılan saldırıyı, kültürle, basınla bertaraf edebiliriz” dedi.

“KÜLTÜRÜMÜZÜN KORUNMASI İÇİN TÜRK MEDYASI DESTEKLENMELİ”

“Eğer bir ülkede medya özgür değilse o ülkede demokrasiden söz edilemez” ifadelerini kullanan Öztunç, konuşmasının devamında Türkiye’deki hükümetin dışarıdaki basına sırtını dönmesini eleştirerek, “AKP iktidarı sadece Türkiye’deki medyayı baskı altında tutmuyor, aynı zamanda Avrupa’daki Türk medyasına da destek vermiyor. Oysa kültürümüzün korunması ve memlekete ilişkin doğru haberlerin öğrenilmesi için yurt dışındaki Türk medya kuruluşları da desteklenmelidir” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol