banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ONİKİŞUBAT BELEDİYE BAŞKANI HANEFİ MAHÇİÇEK, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA, BASINLA BULUŞTU
 Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada, basın mensuplarıyla sohbet eden Başkan Mahçiçek, gündeme ilişkin istişarelerde bulundu.

Türkiye’de kutlanan en anlamlı günlerden birinin, Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu ifade eden Başkan Mahçiçek, “Kamuoyu oluşturan, halkımızı bilgilendiren, bu noktada misyon üstlenen gazetecilerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum” dedi.

Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin etrafının kuşatılmaya çalışıldığı bu dönemde Türk Basınının milletinin birlik, bütünlük ve kardeşliğinden yana tavır aldığını kaydeden Mahçiçek, “Gazetecilerimiz, bu ülkeye zarar vermek isteyen kesimleri hiç kendilerinden saymadılar. Zaten kendilerinden de olmadı. Gerçekten ülkemizin yaşadığı bu tabloda, etrafının kuşatıldığı bu atmosferde, gazetecilerimizin, ülkemizin birliğinin, bütünlüğünün yanında olması kadar kıymetli bir olay, ya da hadise yoktur. Sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin yükselişinden rahatsız olan mihraklara karşı ülke birlikteliğinin devam etmesi gerektiğini işaret eden Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Bu ülke gerçekten uluslararası ölçekte çok önemli bir konumda. Geçenlerde MÜSİAD’ın fuarına gittim. Bakıyorsunuz bu ülke mükemmel tanklar yapmış, zırhlı araçlar yapmış, insansız hava araçları yapmış. Dünyada isabet oranı en yüksek silahı yapmış. Cumhurbaşkanımızın da ifade etiği gibi uzaya gönderdiğimiz uydumuzun yüzde 20’sini yapmış. Belki birkaç yıl sonra yüzde 80’ini yapacağız. Demek ki Türkiye’nin bu gelişiminden rahatsız olanlar var. Bunlar ne kadar rahatsız olsalar da bu ülke büyümesini gelişmesini devam ettirecektir. Çünkü bir milyar 600 milyon insanın yaşadığı 63 Müslüman ülkesine, bu İslam camiasına liderlik edecek tek ülke Türkiye. Allah’ın yardımıyla da bu ülkenin önünde hiç kimse duramayacaktır. Bu bağlamda bugün bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye’de gün çok ama bunlar içerisinde en anlamlı günlerden bir tanesi sizin gününüz. Kamuoyunun oluşmasına imkan sağlayan, kamuoyunun bilgilenmesine imkan sağlayan, yani ülkede ne olup bitiyor halka intikal ettirilmesinde görev alan, misyon olan siz gazeteci arkadaşlarımın bu günü önemli. Ben Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyor, yeni yılda ailenizle, sevdiklerinizle sağlık ve mutluluk içerisinde, kazasız belasız uzun ömürler diliyorum.”

Soru-cevap ve sohbet bölümü ile son bulan programın ardından Başkan Mahçiçek, basın mensuplarına çeşitli hediyeler takdim etti. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol