banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KSÜ YÖNETİMİ GAZETECİLERLE BİR ARADA

KSÜ Avşar Yerleşkesi Merkezi Kafeteryada gerçekleştirilen kahvaltı sonrası bir konuşma gerçekleştiren Rektör Can, toplumun ihtiyaç duyduğu bilgi ve haberleri, zaman zaman oldukça zor şartlar altında görev yaparak kamuoyuna doğru ve tarafsız bir şekilde aktarma mesuliyeti ile çalışan fedakâr basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Davetlerine icabet etme nezaketi gösteren basın mensuplarına teşekkür eden Rektör Can, KSÜ yönetimi olarak üniversite genelinde yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgileri basın mensuplarıyla paylaştı.

“Şehrin ve ülkenin meseleleri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak bizlerin meselesidir.” diyen Rektör Can, “Şehrin sorunlarının çözümünde kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarıyla önemli işbirlikleri yürütüyoruz.  Bu manada yeni işbirliklerine açığız.” şeklinde konuştu.

Üniversite bünyesinde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Can, Mart 2020’de Eğitim Çalıştayı düzenleyerek il ve ilçe milli eğitim müdürlükleriyle birlikte Kahramanmaraş’ta eğitimi masaya yatıracaklarını söyledi. Rektör Can, çalıştay kapsamında eğitimin kalitesinin arttırılması yönünde görüş alışverişinde bulunulacağını ifade etti.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden teknoloji tutkunlarını bir araya getiren Teknokent Robot Yarışması’nın üçüncüsünü 15-16 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleştireceklerini belirten Rektör Can, 1500 kişi kapasiteli çok amaçlı salon ve farklı büyüklüklerde konferans salonu, sergi salonu vb. etkinlik alanlarına sahip Kongre Merkezinin faaliyete girmesiyle çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

KSÜ’nün eğitim, bilim ve teknolojide hak ettiği noktaya gelebilmesi adına fiziki kapasitenin arttırılması ve nitelikli insan gücünün oluşturulması için gayret gösterdiklerini ifade eden Rektör Can, “Hiçbir kararı, hiçbir hedefi kâğıt üzerinde bırakmıyoruz.  Bütün birimlerimizin çalışma alanlarında en verimli şekilde başarılı işler ortaya koymaları için gereken bütün desteği veriyoruz.” dedi.

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin bölgeye sunduğu sağlık hizmetinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Rektör Can, “Her şeyin en iyisine ve en güzeline layık olan vatandaşlarımıza, kıt kaynaklarla en yüksek düzeyde sağlık hizmetini sunmak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz.” diye konuştu. Daha iyi sağlık hizmeti sunmak adına hizmet içi eğitimlere önem verdiklerini de sözlerine ekleyen Rektör Can, yürütülen kalite ve akreditasyon çalışmalarına ilişkin basın mensuplarına bilgi verdi.

Müfredat çalışmaları, uygulamalı eğitim, geleceğin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilen yenilikler ve açılan bölüm ve programlara ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Rektör Can, üniversitemizdeki programlarda doluluk oranının 2018 yılında yüzde 84 iken yapılan yenilikler ve yürütülen etkili halkla ilişkiler faaliyetleri neticesinde 2019 yılında bu oranın yüzde 92’ye yükseldiğini söyledi.

Üniversiteye ilişkin genel değerlendirmelerinin ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcıları ile ilgili akademik ve idari birimlerin yöneticileri, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Kahvaltı programı kapsamında KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Soner Okan yönetiminde Arş. Gör. Ezgi Tekgül ile Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri Rıdvan Furkan Kutlu ve Ahmet Behiç Berksoy müzik dinletisi sundular.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol