banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ BORAHAN GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI

Bu haber kez okundu.

KENT KULİSİ PROGRAMININ CANLI YAYIN KONUĞU ÖZDEMİR İDİ

Kent Kulisi programında Sibel Atıcı ve Neşe Yıldızhan'ın sorularını yanıtlayan AK Parti Milletvekili Av. Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş’ın pandemi esnekliğinden faydalanacağını düşündüğünü ifade ederek, “Pazartesi günü kabine toplantısından sonra bazı illerimizle ilgili bazı esneklikler olacak. Kahramanmaraş'ın onun içinde olup olmadığıyla ilgili net bir şey söyleyemem size ama şunu söyleyebilirim. Sağlık müdürümüzden ve sağlık bakanımızdan aldığım bilgiye göre Kahramanmaraş'ın son periyodu pandeminin, hastalıkların, yoğun bakım servislerin, daha hafiflediği yönünde. Dolayısıyla da bu hafiflikten dolayı bu esneklikler de yararlanabileceğimizi düşünüyorum. Kahramanmaraş'ın son iki, üç haftalık periyoduna da iyi olduğunu söyleyebilirim. Esneklikten faydalanırız diye umuyorum” dedi.

BAĞLANTI HATTI, BİR HIZLI HAT DEĞİL

Kentin hızlı tren imkanından sonuna kadar faydalanacağını kaydeden Özdemir, konuşmasının devamında “Şimdi hızlı tren dediğimiz şey, belirli mesafeleri en kısa güzergahta kat etmek. Bu belirli mesafelerden kastımız Adana güzergahından, bizlerin Nurdağ’ından Gaziantep’e giden güzergah. Bu güzergahta Nurdağ ile Kahramanmaraş merkez arasında bir hızlı tren bağlantısı var. Saatte 220 kilometrelik bir bağlantı var. Şimdi vatandaşlarımız şöyle diyorlar, ya da işte muhalefet, ben Ali beyle de konuştum bunu. Bakanlıktan aldığım verileri de Ali Bey ile paylaştığım için bunu rahatlıkla konuşabilirim. Diyor ki, o bağlantı hattı bir hızlı hat değil, normal bir hat. Hayır oda hızlı bir tren hattı. Devlet Demiryolları Genel müdürümüze gittik. Dedik ki, bizim istasyonumuzun, tren istasyonumuzun net bir şey söylüyorum, bakanlıktaki programı söylüyorum. 2017 yılında ihalesi yapılmış bir projeden bahsediyorum.

BİZ İSTASYONUMUZA NEREYE KOYACAĞIMIZI KONUŞUYORUZ, ONLAR HIZLI TREN GELMEYECEĞİNİ KONUŞUYOR.

Biz zaten geleceğini biliyoruz istasyonu nereye koyacağımızı konuşuyoruz. Ve kafamızda biliyorsunuz şöyle proje vardı. Havaalanı, hızlı tren ve şehirlerarası otobüs terminal biz böyle bir projeyi çalışıyorduk. Devlet Demiryolları Genel Müdürümüz bize şöyle bir fikir getirdi bir açılımdır bu aynı zamanda dedi ki, hızlı tren kullanıcısı daha orta ölçekli bütçesi daha küçük olan insanlar. Yani uçaktan en hızlı treni kullanacak değil. Şehir merkezinden belki dolmuşa bile binme imkanı olmayan insanların kullanacağı sistemler hızlı tren. O yüzden ne sizin istasyonda uzun şehir merkezinde olması havaalanına entegre olmasından daha elverişlidir dedi.

BİZ VEKİLLERİMİZLE BÜYÜK ŞEY BAŞKANIMIZ DA BUNU İSTİŞARE ETTİK O BİZE MAKUL GELDİ.

O yüzden bizim bir istasyonumuz eski tren istasyonun bulunduğu yerde olacak. Ve hızlı tren Kahramanmaraş merkezinde o istasyonun olduğu yerde olacak saatte 220 kilometrelik bir bağlantıyla ana hatta bağlanacak. Orada da devam edecek. Şöyle bir gecikme söz konusu değil. Biz hızlı trenle oraya gittiğimizde tren gelecek mi, gelmeyecek mi? Böyle bir şey yok. Tren saati nedir? Saat 15. Saat 15’de bineceğiz ana hattan geçen trenle devam edeceğiz. Dolayısıyla da Kahramanmaraş hızlı tren imkanından sonuna kadar faydalanacak” ifadelerine yer verdi.

Özdemir, konuşmasına sonunda Kahramanmaraş’ta yapılan projeler ve yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol