Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! dizi KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

KBGC BAŞKANI DEVEBOYNU, BASIN MÜDÜRLERİYLE İFTARDA
  

Cemiyet başkanlığı görevini büyük bir özveri ile yürüten Başkan Deveboynu, kentte görev yapan gazeteciler ve ulusal ajans muhabirlerinin ardından şimdi de Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinde görev yapan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürleri ile görüş alışverişinde bulunmak üzere iftar sofrasında buluştu. Kervanhan’da düzenlenen iftar programına Başkan Deveboynu’na Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Serdar Erdoğanyılmaz’da eşlik etti. Programda konuşan Başkan Deveboynu, Kahramanmaraş basını ile ilgili sorun, fikir ve yenilikleri ele aldı. Kahramanmaraş basınının standartlarını yükseltmek amacıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Deveboynu, basın müdürlerine yapacağı yeni projeleri anlattı. Sarı basın kartı sahibi olmanın önemli olduğuna değinen Başkan Deveboynu, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile KBGC’nin ortak hareket etmesi gerektiğine vurgu yaparak, basın müdürlerinden destek istedi.

 “BASININ GÜÇLÜ OLMASI, CEMİYETİN GÜÇLÜ OLMASINA BAĞLI”
Daha güçlü bir Kahramanmaraş basını için öncelikle cemiyetin güçlü olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Deveboynu, yönetim olarak bu işin üstesinden gelebileceklerine emin olduklarını kaydetti. Başkan Deveboynu, “Kahramanmaraş’ta iyi bir basın olsun, iyi bir yönetim olsun. Bizde cemiyet olarak bunları iyi yönetelim istiyoruz. Bu yüzden de gerek gazeteci arkadaşlarımızla, gerek ajans muhabirlerimizle gerekse de basın müdürleriyle bir araya gelelim istedik. Bir araya geldiğimiz de arkadaşlarımız bize birçok konudan bahsetti. Bu konulardan biri eğitimdi.  Gazeteci arkadaşlarımızın eğitimleri konusunda önemli çalışmalarımız var. Bir diğer önemli konu ise internet medyası idi. Bu konularla ilgili çalışmalar yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

“ÜYELİK KRİTERLERİ ÖNEMLİ”
KBGC olarak cemiyete üye olacak basın mensuplarının hangi vasıflara sahip olması gerektiğine değinen Başkan Deveboynu, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bir arkadaşın cemiyete üye olması için hangi vasıfları olabilmeli, kriterleri ne olmalı? Bununla ilgili bir kriterimiz olacak. Devletin tarafında öngörüsü olan bir cemiyet yapımız var. Üyelerimizin de bu yapıda olmasına dikkat edeceğiz. Bizim şu anda yeni bir üyeye ihtiyacımız yok. Çünkü kentteki tüm gazeteciler bizim üyemiz. Basın İlan Kurumu’ndan ilan alan ve sarı basın kartı sahip olan tüm arkadaşlarımız cemiyetimize üyedir. Sarı basın kartına sahip olan kişi yıpranma payından yararlanıyor. Bu çalışan kişiler için çok önemli. Cemiyetimiz için şu anda geçici olarak bir dernek binası tahsis ederek, sekretarya oluşturduk.  Cemiyetimize ait yakında bir internet sitesi ve mail adresi de oluşturacağız.  Web sitemizde kim nerede ve hangi görevde çalışıyorsa oradan bakabileceğiz. Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’u yönetim kurulu arkadaşlarımızla ziyaret etmiştik. Bu ziyaretimizde başkanımız bize yer tahsisi sözü vermişti. Bizde başkanımızı bu nazik düşüncesinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

“MEDYA-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANININ KENTİMİZDEN OLMASI BİZİ MUTLU ETTİ”
Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Türker Çeltik’in Kahramanmaraşlı olmasının kentte görev yapan basın mensupları için büyük bir kazanç olduğunu söyleyen Başkan Deveboynu, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “2 hafta önce Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Cemiyet Başkanlarını Fethiye’ye davet etti. Orada 80 ilin cemiyet temsilcileri vardı. Fethiye’de bizi 5 yıldızlı otelde 3 gün ağırladılar ve Muğla’nın tarihi, turistik yerleri bizlere gezilerek tanıtıldı. Programa konuşmacı olarak Kahramanmaraşlı bir hemşerimiz olan ve hem Medya-İş Sendikası Genel Başkanı hem de Anadolu Ajansı direktörü Türker Çeltik’te katıldı. Ben bundan Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak gurur duydum. Kendisiyle sohbetimizde Kahramanmaraş için güzel çalışmaları olduğunu vurguladı. Cemiyetçiliğin ne olduğunu orada gördük.”

Programa katılan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Cengiz Berberoğlu, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yer tahsisi için kendilerine talimat verdiğini ve bunun için en kısa sürede derneğe bir yer kazandıracaklarını söyledi.

Programa; Dulkadiroğlu Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Murat Akkurt, Göksun Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Nurettin Dal, Ekinözü Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü İsmail Bozdoğan, Pazarcık Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Mutlu Tutak, Çağlayancerit Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Mevlana Üstün, Elbistan Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Kâğıtlı ve Sedat Günalmış katıldı.

Programın ardından Başkan Deveboynu, basın müdürlerine Kahramanmaraş’ta üretilen ve yüzde yüz yerli olan POLİPET ürünü satranç takımı hediye etti. Haber: Emre Akkış

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol